מעבר לספרד

Mipimip

New member
מעבר לספרד

שלום לכולם,

אני ישראלית עם אזרחות גרמנית, ועוברת עם בן הזוג הספרדי למדריד.
אין לי בעיה של ויזת שהות או עבודה בגלל האזרחות הגרמנית
הבנו שבירוקרטית ובשביל ביטוח בריאות, כדאי לנו להרשם כזוג pareja de hecho

אני אשמח לקצת מידע, (או להפניה איפה אוכל להשיג מידע)
בשביל הרשויות הספרדיות, אילו מסמכים אני צריכה להביא (תעודת לידה, רווקות, יושר...)
איפה אני מוציאה את אלו בישראל כולל חותמת אפוסטיל?

ואם למישהו יש גם מידע על התהליך בספרד, ואילו זכויות מקנה לי המעמד של בת זוג - אני אשמח לכל פיסת מידע.

המון תודות מראש

forglemmigej

New member
לא הבנתי את מטרת התעודות

את יכולה לגור בספרד בלי שום קשר לבן זוגך כבעלת אזרחות גרמנית.
בקשר לביטוח בריאות שבן זוגך יברר .

Mipimip

New member
בעיקר בשביל ביטוח בריאות

אנחנו רוצים להרשם בעיקר בשביל ביטוח בריאות, הטבות מסוימות שהוא יכול לקבל ברשויות המס ומהעבודה, ולהקל על עצמינו מול הרשויות בעתיד.
אני אמנם בעלת אזרחות אירופאית, אבל אין לי ביטוח בריאות גרמני שאני יכולה להפעיל בספרד.
הוא מנסה לברר גם כן, אבל הייתי שמחה לשמוע ממישהו שעבר את התהליך ואולי יש לו מעט טיפים.

באופן כללי אני מעדיפה להרשם מול הרשויות כדי למנוע בעיות בירוקרטיות בעתיד לדברים מסוימים שדורשים להוכיח למשל זוגיות או מגורים משותפים לתקופה.

אני אקצר את השאלה

(אגב, אני רואה שהניסיון לייבא אותו לארץ לא צלח). לאחרונה היו החמרות בנושא ביטוח הבריאות הציבור. אני ממליצה לך להתעדכן באתר של שירותי הבריאות בנוגע למה זכויותייך כאזרחית האיחוד. למיטב ידיעתי לזוגיות שלך עם אזרח ספרדי יכולה להיות השפעה רק אם הוא עובד ואז אולי זה יכול לשנות משהו בזכאות שלך. בנוגע לידועים בציבור שאתם מבקשים לעשות, האם את יודעת בוודאות שזה נותן לכם הטבות במס? אני שואלת כי אני יודעת על זוגות נשואים שזכאים להטבות (גם זה תחת תנאים מסויימים) - השאלה האם זה חל גם על ידועים בציבור, מתוך עניין אישי. מעבר לכך, לדעתי אין סיבה אמיתית להרשם (אלא אם זו בחירה שלכם ממניעים אישיים למיסוד הקשר ואז קטונתי) מבחינה ביורוקרטית - יש לך את כל הזכות לגור ולעבוד בספרד. לא ברור לי על אילו הקלות את מדברת, אבל אשמח שתפרטי. בכל מקרה, את הפירוט של הדרישות חפשי באתר של הקהילה האוטונומית של מדריד.

Mipimip

New member
עדיין בשלב הבירורים

תודה על התשובה,
האמת היא שמבחינתנו האופציות היו פתוחות ישראל, ספרד או גרמניה ההכרעה נפלה על בסיס העבודה החדשה שלו, (אני עצמאית ומקום המגורים שלי לא משנה לי הרבה לעבודה). אחרי חצי שנה הוא מצא עבודה טובה במדריד (מפתיע בימים אלו), אז החלטנו לעבור. ביטוח הבריאות בספרד קצת שונה מגרמניה ובימים אלו אני מנסה לברר בדיוק את כל הפרטים. נראה שלמעמד של ידועים בציבור בספרד יש את אותם זכויות של נשואים בספרד (משנת 2010), ושאם נרשם אני אוכל להיות משויכת כבן משפחה לביטוח הבריאות שלו. לגבי הטבות מס אני עדיין מבררת, אבל אני נוטה להאמין שיש הקלות (נקודות זכות) עם בן זוג. לצערי אני לא דוברת ספרדית (עדיין) אז הוא עושה את רב הבירורים הבירוקרטים, אני בעיקר מנסה להשיג טיפים ממי שעברו את התהליך. אם מעניין אותך באופן אישי, אני מבטיחה לחלוק את המידע שאני אצבור. הרישום מעניין אותנו כרגע לעניינים בירוקרטים כיום ולעתיד.

בהחלט אשמח על עדכון,
ו-

למעלה