מעבר לניו ג׳רזי

מעבר לניו ג׳רזי

שלום לכולם,אנחנו לפני רילוקיישן לניו ג׳רזי שאמור לקרות בחצי השנה הקרובה.יש לנו שתי ילדות קטנות - 3 ושנה.אשמח לשמוע ממכם המלצות- מגורים, גני ילדים וכו.שמענו הרבה שמות של עיירות שגרים בהם הרבה ישראלים,קצת התבלבלנו מרוב שמות ועצות.ה צ י ל ו

ilanvag

New member
אי אפשר לענות לכם על שאלה כל כך כללית...

ניו-ג'רזי היא בגודל של מדינת ישראל. להיכן היית עוברת במדינת ישראל - לבאר-שבע, אילת, תל-אביב, חיפה, או יוקנעם?
&nbsp
מן הסתם צריך להכניס כמה דברים למכלול השיקולים, כגון:
1. היכן בדיוק מקום העבודה
2. כמה שעות מוכנים לנסוע בכל יום הלוך וחזור מהבית למקום העבודה (ה"קומיוט")
3. מהו התקציב שלכם לשכר דירה בלבד, לא כולל הוצאות חשמל, חימום ואחרות (מהו הגבול העליון לחודש מבחינת אלפי דולרים)
4. עם איזו ויזה אתם עוברים - ויזה L או ויזה H1B (אם את לא יודעת מהן האותיות, אז בבקשה תאמרי לנו האם עוברים דרך החברה הישראלית, שיש לה חברה-בת או חברה-אם בארה"ב, או שמדובר במקום עבודה חדש לגמרי בארה"ב)
&nbsp
&nbsp
&nbsp

צודק...

אעשה קצת סדר!מקום העבודה של בעלי יהיה במנהטן ואחרי ששקלנו מנהטן או ניו ג׳רזי החלטנושהאווירה בניו ג׳רזי תתאים יותר עם שתי ילדו קטנות.הכיוון שלנו הוא לגור באיזור העיירות טינק, אנגלווד, טנפליי וכו׳ (וכאן אשמח לעצתכם).לגבי הטיסה מדובר בשלוחה אמריקאית של מקום עבודה ישראלי.בעיקר חשוב לי שלבנות שלי תהיה קליטה טובה ונעימה...

ilanvag

New member
חברים, מי פה גר בברגן קאונטי ויכול לעזור?

האזור של טנפליי, קרסקיל, אנגלווד וכדומה.
&nbsp
שירי - את יכולה להתחיל בלעשות חיפוש בפורום על השמות שכתבתי למעלה, הן בעברית והן באנגלית (Tenafly, Cresskill, Englewood), ותמצאי המון חומר פה, כולל עלויות והמלצות ספציפיות. זהו אזור מאוד מבוקש בקרב ישראלים, ויש שרשור על האזור הזה לפחות פעם בחודש, בדרך כלל יותר.
&nbsp
מה שאני יודע, מחברים שגרים באזור, הוא שקומיוט לתוך מנהטן זה סיפור לא פשוט ולא קצר - יכול בקלות להיות שעה פלוס לכל כיוון, ואפילו הרבה יותר.

ShiriRN

New member
רילוקיישן

יש הבדל גדול בין העיירות שציינת-בטינק ואנגלווד יש הרבה יהודים אבל מערכת החינוך שם לא מומלצת והגרים שם שולחים את ילדיהם לחינוך הפרטי-לרוב הדתי.
טנפליי,קרסקיל,דמרסט וקלוסטר מלאות בישראלים אבל יקרות יותר-וזה תלוי בתקציב שלך.
לגבי גן-מה את מחפשת-גן ישראלי או אמריקאי?
הייתי ממליצה על ביקור מקדים לבדוק גנים,בתים ואת האיזור בכלל אבל בינתיים:
תבדקו את הגנים האילה שהם ישראלים והיהודיים
http://www.ganyaldenu.com/ בטינק
http://www.chabadlubavitch.org/ בטנפליי
JCC -בטנפליי
http://www.ganaviv.com/ בברגנפילד

ShiriRN

New member
תלוי בכם בלבד

הגדולים שלי הלכו ל-jcc והעברית שלהם הרבה יותר טובה-הם דוברים אותה כשצריך וגם יקראו עברית אם אין ברירה. הקטנים לעומתם הלכו לגנים אמריקאים וכמעט ואינם דוברים אנגלית-הם מבינים עברית אבל מתקשים לענות בעברית.
קחי בחשבון שהשעות של גנים יהודים יהיו תלויים בכניסת השבת ובחגים היהודיים ולמי שעובד פה זה קשה.

AlicePJ

New member
מצד שני אני יכולה להעיד שהילד שלי הולך לגן אמריקאי

והעברית והאנגלית שלו מעולות שתיהן. יותר קל לו באנגלית לפעמים, אבל הוא מסתדר ממש מצוין בעברית, מבין ומדבר בלי שום בעיות בכלל, וזה רק בגלל שאנחנו מדברים איתו עברית בבית. מצד שני, הוא יודע את כל האותיות באנגלית והתחיל כבר לקרוא קצת באנגלית, אבל הוא עוד לא יודע שום אותיות בעברית. אנחנו נתחיל לעבוד איתו על אותיות בעברית בקרוב, ואני לא ממש מודאגת, אני חושבת שהוא ילמד גם אותן מהר.

ilanvag

New member
ואצלי בדיוק כמו אליס,

שני הילדים (כיום בני 9 ו-7) חיו כל חייהם בארה"ב והלכו אך ורק לגנים ובתי ספר אמריקניים, והעברית המדוברת שלהם מעולה.
&nbsp
הם אמנם לא יודעים לקרוא ולכתוב עברית (התחלנו לעבוד איתם גם על זה), אבל בכל מה שקשור לעברית מדוברת - הכל תלוי בבית עצמו. אצלנו בבית מתעקשים איתם על עברית, לא עונים להם באנגלית (שהיא כמובן השפה המועדפת עליהם), ולכן הילדים "למדו" שהם צריכים לדבר עברית ולשפר את השפה. כאשר חסרה להם מילה, הם שואלים איך אומרים את זה בעברית.
&nbsp
היינו בקיץ כמעט חודש בישראל, והילדים הסתדרו מעולה עם השפה (וכמובן שגם למדו מלים חדשות, וזה חיזק להם את השליטה בשפה).
&nbsp
בקיצור, אם אתם לא משפחה דתית, ואתם לא שמים דגש על לימודי דת ומסורת - אני חושב שאין שום טעם לשלוח ילדים למסגרת חינוך יהודית או ישראלית. דווקא במסגרת חינוך אמריקנית הם יפגשו יותר גיוון, ילדים מרקעים שונים, וכדומה (לילדים שלי יש חברים טובים ממשפחות שהגיעו לפה מהודו, סין, שבדיה ועוד - דברים שקצת יותר קשה למצוא במערכת חינוך יהודית).

washi tashi

New member
גרתי בטינק

הקומיוט לעיר לקח בין 40 דקות לשעה וחצי באוטובוס. לא משהו נוראי בכלל. הדובשן היה אז קטן ולא נזקקנו לשירותי החינוך בעיר. לא הייתי שולחת אותו לחינוך הציבורי. תכננו לעבור לעיר אחרת ואז עברנו לקליפורניה וזה חסך לנו את ההתלבטות.
&nbsp
&nbsp

למעלה