מעבר למרילנד

אמירר9

New member
מעבר למרילנד

שלום לכולם,
אנחנו (זוג+2 בני 11,9) שוקלים לעבור לארה"ב אחרי קבלת הצעת עבודה.
מקום המגורים המועדף הוא North Potomac והשכר הצפוי הוא 6,000$ נטו לחודש. אנחנו מתכוונים לשכור בית באזור מגורים בו בתי הספר הציבוריים מדורגים 8-10 (מתוך 10).
אודה לדעתכם האם ניתן להתקיים משכר זה ואם לא אז מה היקף ההוצאות הנדרש, כולל שני רכבים וכו'.
תודה

vinney

Well-known member
איך הגעת לסכום הזה?

נטו זה דבר מאוד אינדיוידואלי שתלוי בכמה גורמים שמשתנים מאדם לאדם וממשפחה למשפחה. בד״כ כשמדברים על שכר בארה״ב מדברים על ברוטו שנתי.
&nbsp
מישהו הבטיח לכם שכר נטו, או שזאת הנחה שלך?

vinney

Well-known member
לנושא השאלה יש לי רק הערכה גסה כי אני לא מכיר את האזור

6 אלף דולר הכנסה פנויה יכול להיות קצת צפוף למשפחה שחיה בשכירות באזור עם בתי ספר טובים. עקרונית, אחרי שתוציא 2-3 אלף למגורים (תלוי במה אתה רוצה, דירות יעלו יותר בכיוון 2 אלף, בית פרטי כנראה יהיה יותר קרוב ל3 אלף ואף יותר, מבדיקה קצרה בזילו), צריך להשאר לך מספיק למחיה. כמה תרצה לטייל וכמה פעמים בשנה תסע לארץ זה כבר לשיקולך.
&nbsp
אבל אני שוב אומר שבארה״ב לא מדברים בנטו חודשי, מדברים בברוטו שנתי. מוזר לי מאוד שמעסיק כלשהו מבטיח לך שכר בנטו - זה ממש לא מקובל, ומסוכן להסתמך על ההערכות האלה.

אמירר9

New member
שאלה להבהרה

מבדיקה שלי בית באזור טוב (צפון פטומק או בת'דה) יעלה כ-2800 דולר. מה שמשאיר מחיה של 3200 דולר.
האם זה יכול להספיק למחיה+טיול קיץ פעם בשנה?
לגבי הנטו- מדובר על מעסיק ישראלי במשרד ממלכתי אז המיסים משולמים אחרת וידועים מראש.

vinney

Well-known member
זאת שאלה להורים לילדים

שים לפחות אלף דולר בחודש הוצאות מחייה מיידיות (אוכל/חשבונות/דלק), זה משאיר לך משהו כמו אלפיים דולר. מזה יצא הכסף לחוגים/בתי ספר/פעילויות ומה לא, והשאר ישאר לך לחסכונות. נסיעה לארץ למשפחה של 4 נפשות בקיץ זה סד״ג של 5 אלף דולר למיטב הבנתי, וזה עוד בהנחה שבארץ אתה לא צריך מלון. טיול בתוך ארה״ב - תלוי לאן ולכמה זמן ובאיזו צורה, יכול בקלות להגיע לסכומים כאלה גם.
&nbsp
מעסיק ישראלי אולי יטיס אותך לחופשת מולדת פעם בכמה זמן? זה בהחלט יאפשר לך יותר חופש פעולה.

זה בהחלט צפוף

קח בחשבון שבשכונות שבהם בתי הספר מדורגים גבוה, גרים אנשים עם יכולות כלכליות יותר גבוהות... משמע... אתם הולכים לגור בשכונה של מעמד בינוני גבוה לכיוון עשירים. עם 2000$ בכיס לאוכל, אחזקת רכב (X2), ציוד לבית, בגדים, חוגים, ובילויים זה יהיה צפוף. מעבר ליום יום תצטרכו גם לחסוך... אם אתם מתכננים להשאר כאן אז תצטרכו לחסוך לקולג' לילדים, לפנסיה.

מה המעביד משלם מעבר לנטו? יש ביטוח רפואי? מה ההשתתפות העצמית? חסכון פנסיוני?
על איזה ויזה אתם מגיעים? מדובר על להיות חוקי בארה"ב או לחיות מתחת לאדמה בתור שב"ח?
מה עם האשה? יהיה לה רשיון עבודה? היא מתכננת לעבוד?

בקיצור, אחרי 20 שנים בארה"ב, ודי הרבה אנשים שהתייעצו כאן על רילוקיישנים, אני יכולה להגיד לך שהצעה שמדברת על נטו חודשי היא לא הצעה רצינית.

למעלה