מעבר למזון מוצק

איזבלה 1

New member
מעבר למזון מוצק

הבן שלי בן חצי שנה והתחלתי להאכיל אותו במחיות ירקות. אין לי מושג מה אמורה להיות הכמות. כמה הוא אמור לאכול עכשיו בהתחלה? כמה בשלב מאוחר יותר? ומה עם הבקבוק? ז"א אם אני נותנת פירות בבוקר, האם באותה ארוחה לתת גם בקבוק?

בשלב זה אלה רק "טעימות"

תני לו לאכול כמה שהוא רוצה. כל עוד הוא פותח את הפה ואוכל זה מצוין. תסמכי עליו שכשלא ירצה, לא ייקח. גם כפית או שתיים ב"ארוחה" כזאת זה בסדר גמור. זה שלב שבו החיך מכיר טעמים חדשים. בשלב מאוחר יותר הכמויות יגדלו. מאוד בהדרגה ובלי שתשימי לב. בעיקר אחרי שמוסיפים עוף ובצקים כמו לחם ואטריות (בגיל 8 חודישם אאל"ט). בינתיים תני לו בקבוק כמו קודם, מקסימום יאכל פחות. אם את נותנת פירות בבוקר, תני לו לשתות מים בבקבוק לאחר הפירות, תחכי קצת עד שהוא רעב ומבקש אוכל ואז תני לו את הבקבוק הרגיל שלו. בתאבון!

m a m m y

New member
מתחילים עם כמה כפיות...

ועם הזמן הוא בטח יתחיל לאכול יותר ויותר עד שזו תהיה ארוחה שלמה. לפני שזו הופכת לארוחה שלמה אני התיחסתי לזה כמיני ארוחה וחיכיתי קצת (כשעה) עד שנתתי להם בקבוק. כך אני נותנת את הברזל קצת לפני הירקות ואז זה לא מתנגש עם החלב. אחר כך שהוא יוכל גם פירות מומלץ לתת את הברזל עם משהו שיש בו ויטמין C כי זה משפר הספיגת הברזל בגוף.

למעלה