מעבר למוצקים

אושר365

New member
מעבר למוצקים

שלום,

אנחנו אחרי שלב הטעימות ואני רוצה להתחיל להוריד חצי ארוחה של תמ"ל ולהוסיף ארוחת מוצקים. האם כדאי פירות או ירקות או יום ככה יום ככה?

בנוסף, אודה לקבלת מתכונים שמתאימים לתינוק בן חמישה וחצי חודשים.

תודה רבה!!

אני נתתי משניהם
בכל פעם העליתי בהדרגה את הכמות.
בהתחלה תמיד הצעתי בקבוק אחרי מוצקים (כי לא תמיד הם משתפים פעולה עם ארוחת מוצקים), ובהדרגה ראיתי שאין בו צורך והשארתי רק את המוצקים.
אבל, אני לא בטוחה שבגיל 5 וחצי חודשים אמורים כבר לוותר על בקבוקים (אפילו על חלק מהם) לטובת ארוחת מוצקים. אני חושבת שהמוצקים בגיל הזה אמורים להוות רק תוספת ולא תחליף לתמ"ל או להנקה.
&nbsp
ממליצה לך מאד לעיין בספר "טעמים ראשונים" יש שם המון המלצות לשילובים ומתכונים שמתאימים לגיל הזה ובהמשך גם לגילאים מתקדמים יותר.

liri251

New member
מניסיון..

שלי בן חמישה וחצי חודשים
אוכל בגן מרק ופירות ואחרי שעה אוכל בקבוק שאוב של 150.
בגיל כזה לא מוותרים על ארוחה... תציעי לו ותראי אם הוא רוצה..
עדיין חשובות הכמויות חלבון

מתי אמורים לוותר על הבקבוקים בכלל?

אני מניקה ב-6, ב- 9 הוא אוכל פירות עם דייסה / טחינה, 11 בקבוק, 14 מרק עם בשר, 16:30 הנקה, 18:30 הנקה, 20 הנקה, 12 הנקת לילה, 4 הנקת לילה.
מפחדת שהוא אוכל יותר מדי.
מאד אוהב לאכול, גם בקבוקים וגם מיצקים. שוקל 9.5 בגיל 7 חודשים (אבל הוא מאד גבוה).
אמא שלי טוענת שאני מפטמת אותו, כי התרגל לאכול כל הזמן כי בגיל צעיר יותר הנקתי כל שעתיים.
מה דעתכן? אם אוותר על הבקבוק של 11, הוא יהיה רעב עד שאחזור ב-16:30

kyki

New member
ילד בגיל 7 חודשים צריך לאכול 5-6 ארוחות ביום

לפי מה שכתבת ספרתי 9. הוא אוכל כמעט כל שעתיים? למה כי הוא מבקש? בגיל הזה יכולים להחזיק 3-4 שעות בין הארוחות.
היתי מוותרת על בקבוק בשעה 11.
אולי צריך להגדיל לו כמות של פירות ומרק בשר.

נראה לי שיש מקום לשנות קצת את מועדי הארוחות
כרגע הוא אוכל בחלק מהארוחות כל שעתיים, בחלק מהזמן כל שעתיים וחצי ובחלק מהזמן כל 3 שעות. ללילה אני לא מתייחסת בהקשר הזה כי בלילה הוא פותח פערים גדולים יותר וזה מצויין, ואני מאמינה שגם יש לו את היכולת לפתוח פערים גדולים יותר, אבל כיוון שעכשיו אתם בעיצומו של תהליך עם עניין השינה לא הייתי עדיין מתעסקת עם בקבוקי הלילה.
מה שאני הייתי מנסה לעשות מבחינת סדר הארוחות שלו הוא משהו כזה:
6:00 / התעוררות - הנקה
9:00 - פירות ואם יש צורך השלמה בבקבוק שאוב.
(שנת בוקר לאחר מכן)
12:00 - מרק עם בשר, להציע עם האוכל גם בקבוק מים
(שנת צהריים לאחר מכן)
16:00 - הנקה
18:30 - הנקה לפני שנת לילה
&nbsp
מה דעתך?
&nbsp

לגבי סדר הארוחות שהצעת

קודם כל, אין שום דרך שאניק לפני 16:30 כי זאת שעת החזרה מעבודה, ככה שאין מצב שיחכה 4.5 שעות (גם 4 נראה לי הרבה, האמת).
הוא מקבל מנת פירות עם קווקר / טחינה ולא תמיד גומר את הכל, ככה שאני לא רואה איך אדחוף לו עוד בקבוק. הוא אוכל מנה של פרי או שניים, לא טעימה.
וכמובן שעדיין יש את הבעיה של השינה. לא עוזר כלום, סדר היום שלו מבחינת השינה לא משתנה (ישן קצת יותר בחלק מהתנומות, אבל עדיין 4 פעמים והולך לישון מאוחר).
סדר היום המלא שלו:
קצת אחרי 6 מתעורר יונק
8 נרדם לחצי שעה (ממש עייף ואי אפשר למשוך אותו)
קצת לפני 9 - פירות עם עם דייסה או טחינה
11 בקבוק ואז נרדם לשעה
14 מרק ואז נרדם לחצי שעה - שעה
קצת לפני 17 הנקה (מושכת כמה שיותר כי קרוב מדי למרק, אבל הוא ממש מבקש ולא משנה כמה מרק הוא אכל)
17:30 נרדם לחצי שעה
קצת לפני 19 הנקה
20-20:30 הנקה לפני שינה
ועוד שתי הנקות בלילה בהפרשים של 3.5-4 שעות.

אושר365

New member
זה הסדר יום שלנו

חוץ מזה שאני לא מניקה אלא נותנת תמ"ל וב-12 יש בקבוק ולא מוצקים. בבוקר אני נותנת או חצי מנת פירות או חצי מנת מרק ומשלימה עם חצי בקבוק.

אושר365

New member
לא מדוייק,

ההמלצה של משרד הבריאות היא לתת החל מגיל חצי שנה שתי ארוחות מוצקים במקום בקבוקים.

למעלה