מעבר למודיעין

talne

New member
מעבר למודיעין

אנחנו זוג בשנות ה- 30 כולל ילד. גרים כיות בפ"ת, מאוד מתלהבים מהעיר - השקט, הירוק, אבל מתלבטים... בעלי עובד ביבנה אני בפ"ת. כתושבי מודיעין, האם תמליצו? מן הסתם כן, אבל תנסו להיות אובייקטיביים כמה שניתן(רמז: איך הפקקים בבוקר? איך חיי הקהילה אחה"צ?...)

oranje

New member
שאלה קשה...

אני ואשתי מאוד מרוצים כאן למרות ש: 1. יש פקקים די רציניים לכיוון איזור המרכז בכל בוקר, תלוי בשעה שבה יוצאים מהבית. 2. אין קהילה. מודיעין עדיין לא התגבשה לאיזושהי קהילה, הסיכוי היחיד להכיר אנשים הוא דרך גנים או בתי ספר של הילדים. 3. העירייה כאן היא משהו משהו. אם היו קצת יותר מושחתים אפשר היה לקרוא להם גנבים. אז למה כן: 1. יפה כאן. פשוט יפה. 2. האוכלוסיה ברובה נחמדה ונעימה. 3. המון ילדים. 4. עיר חילונית למהדרין. 5. מיקום טוב (בין ירושלים למרכז). לשיקולכם...

דושניק

New member
הכי חשוב - בשביל הילדים

עדיף להם לגדול במודיעין מאשר ברחובות פ"ת הסואנים ומלוכלכים: + אוויר הרים צלול כיין... + חינוך + אם אתם חילונים, העיר הזאת עדיפה ע"פ פ"ת המתחרדת. + שקט + פארקים ירוקים + אוכלוסיה צעירה: קל להתחבר על-בסיס נושאים משותפים במיוחד עם השכנים אבל: - מעכשיו שניכם תסעו 35-40 דקות לעבודה (ליבנה דרך צומת בילו ולפ"ת דרך כביש 6 או הכביד המקביל אליו). זה וויתור גדול בשבילך, כמי שעובדת בעיר בה היא גרה. - אפשר אבל קשה להסתדר עם כלי רכב אחד, במיוחד כשיש ילד. - אין מקומות בילוי כמו קולנוע או קניון (וייקח עוד זמן עד שיהיה...) אני אישית מתעב את פ"ת ואת מה שהיא מייצגת - ההתחרדות, השחיתות, הליכלוך, זיהום האוויר ועוד ועוד. אבל צריך לשקלל את הכל כמו עזרה מההורים אם יש (מאוד חשוב ושווה להישאר בפ"ת בשבילה) וכיו"צ.

BenjiMan

New member
הרוב כבר נאמר...

אבל תחשבו על העתיד שלכם ובעיקר של ילדיכם...כאן זה המקום לגדל ילדים... בקרוב תגיע הרכבת...מחירי הדירות יעלו... נעים ונחמד לגור בעיר צעירה וחדשה... לא תתחרטו... ב.

talne

New member
תודה

לכל המגיבים. עזרתם ובעיקר חידדתם דברים חשובים. להתראות במודיעין

mobzy

New member
עוד עצה קטנה

על תקפצו ישר למים. אם יש באפשרותכם קודם לשכור דירה במודיעין, על תרוצו ישר לקנות. קודם תבדקו אם זה מתאים. לצד היתרונות, לא חסר חסרונות.

erez85

New member
בהצלחה!

אנו תושבי פ"ת לשעבר מודיעין מציעה לכם את כל מה שאין בפ"ת וכמובן בשביל הילדים...איכות חיים!בהצלחה.

orenbn1

New member
קחו בחשבון ש...

לא תמיד מדובר בעלייה ברמת החיים. באופן אישי הייתי מורגל שהעבודה נמצאת במרחק 10 דק' נסיעה מהבית.. כיום אני נוסע קרוב לשעה אם סופרים גם את הפקקים... אין ספק שהילדים שלכם יגדלו בצורה אולי קצת אחרת ממה שאולי היו גודלים בעיר הגדולה. אבל צריך לחשוב האם באמת אתם מוכנים לחזור הביתה רק כדי לישון??

אפרתש

New member
עוד כמה נקודות

קודם כל - מצטרפת להמלצה שתשכרו כאן דירה. רק אחרי שגרים במקום לומדים להכיר אותו. דברים שעוד לא הועלו - יש המון גני משחקים מה שמאד קוסם למבקרים. מי שגר כאן יודע שאלה גנים בלי טיפת צל. בקיץ הילדים סגורים בבית כל שעות היום, אלא אם כן יש לכם כסף לשלם כל יום על ג'ימבורי/בריכה. יש מרכזי קניות, אין חנויות או עסקים ברחובות. וזו גם עיר שינה. מה שאומר שהרחובות די ריקים מאדם בשעות הבוקר. כשהייתי בחופשת לידה מתתי משעמום. את מטיילת עם העגלה ולא רואה נפש חיה. חווית הקניות לא משהו. בכל מרכז מסחרי יש מעט חנויות ומעט חניה. אז אם את צריכה גם בנק וגם לקנות חולצה לילד וגם מתנה, זה אומר לעצור במרכז מסחרי אחד, לחפש חניה, לקנות, לנסוע למרכז מסחרי אחר, עוד פעם לחפש חניה, ... ומצטרפת לזה שאחד מיתרונות העיר זו האוכלוסיה. בסך הכל האוירה נעימה.

Keren Roziner

New member
אני לא מסכימה אתך

עניין הקניות - לאומי ופועלים למשל נמצאים במודיעין סנטר, יש שם גם יותר מחנות בגדים אחת ואם אני לא טועה שתי חנויות מתנות או יותר, לדוגמתך הספציפית, כמו כן יש את בנק דיסקונט במרכז סלומון, ששם יש במקרה גם קוסמטיקאית, מאפיה, חנויות בגדים וכו'.. מבחינת בילוי למבוגרים ונוער, זה נכון העיר קצת חיוורת בעניין, אבל יש את סנוקר נירוונה, יש את ארה, והמקום לידו ואפשר למצוא מה לעשות בייחוד לאור העובדה שיש פה הרבה מאוד ילדים וחיי חברה לנוער. (מועדון נוער, התנועות וכו'..) לסיכום, אני חושבת ששווה להשקיע בדירה כאן, בייחוד כשמדובר בזוג עם ילד, מכיוון שעוד כמה שנים, העיר הזו תציע עוד מגוון רחב של פעילויות, ובאופן כללי.. נעים פה :), כאחת שפותחת כאן את השנה התשיעית :)

חוץ מהפקקים

הכול מדהים בעירנו חוגים ,הופעות פעילויות והרבה תעסוקה לילדים ..........אבל הפקקים בבוקר גורמים לכאלו עצבים שכל יום בפקק אני שואלת את עצמי למה הייתי צריכה לגור פה עם כל בוקר אני יוצאת מכליי... בהצלחה

BenjiMan

New member
גם שם יש...

תנסי להגיע למרכז טורונטו בבוקר... ת'אמת שהייתי מוכן לסבול את הפקקים בקנדה... ב.

שלגיה ו7

New member
ולמי שלא יודע......

הגנים הפרטיים בפ"ת עובדים מ6 בבוקר ועד 18 בערב והמחיר הוא............ +- 1300 ש"ח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה