מעבר לליסבון

בָלבָל

New member
מעבר לליסבון

היי לפורום, בן הזוג קיבל הצעת עבודה בליסבון פורטוגל, אני מודאגת ממציאת עבודה עם עיברית ואנגלית בלבד, עד שאלמד פורטוגזית.... אני בתחום התיירות אבל אדמיניסטרציה ושירות לקוחות באים בחשבון. אין לי תואר לצערי.
אודה לכל תגובה גם עם מעט מידע

מתנצלת שההודעה נמצאת גם בפורום ישראלים באירופה, אבל שם לא קיבלתי אף תשובה אז שווה לנסות פה..

shebrew

New member
לא קיבלת תשובות כי הדאגה שלך מוצדקת.....

למה שלא תקדישי את הזמן להולדת או גידול ילדים?

elley

New member

סליחה שאני נדחפת, אבל אני בשוק מדי מהתגובה שלך. זהו? אם אין שליטה בשפה המקומית האפשרות היחידה של אישה היא ללדת או לגדל ילדים? WTF?! אולי כדאי להמליץ לה ללכת לקורסי שפה? או לנסות להתארגן על התנדבות, שיכולה לפתוח אותה חברתית ולסייע לה גם מבחינת השפה, או לאמץ תחביבים? אישה יכולה רק ילדים? רציני?!

shebrew

New member
בסדר - תאמצי תחביבים זה טיפ יותר מועיל?

לגבי קורסי שפה - היא כתבה "עד שאלמד פורטיגזית", אז תיארתי לעצמי שהיא הגיעה לרעיון של ללמוד את השפה בעצמה...

האמת היה לי יום חרא בעבודה, לא הייתי מתנגדת לחופשת לידה של כמה שנים...

ובקשר לכותבת המקורית - אם החצי השני שלי היה אומר - יקירתי עוברים לפורטוגל, הייתי יותר ממודאגת לגבי העתיד המקצועי שלי. אם הם היו עוברים למדינה דוברת אנגלית, הייתי אומרת לה - לכי ללמוד. אבל פורטוגל - כן, תלמדי את השפה ותעשי ילדים - תירוץ מצויין לחור בקו"ח שיהיה לה!

יעלי9

New member
רק שתדעי - חופשת לידה זה אוקסימורון

רוב האנשים שיש להם ילדים הולכים לעבודה לנוח.

shebrew

New member
אני חושבת שזה תלוי בעבודה...

אני חושבת שאם את עובדת ב NHS, מה שאת אומרת כניראה נכון.
אבל בארגונים לא ממשלתיים, שמקדשים יעילות מעל הכל, אני חושבת שאת טועה.

shebrew

New member
בסדר, כי עבדת בכל העבודות וגידלת את כל הילדים

יש ילדים רגועים ויש עבודת מלחיצות זה פשוט ככה...זה שיש לך נסיון עם ילד קשה ועבודה שיכולת לנוח בה, זה המזל שלך. כל אחד והחוויה שלו, זה שאת חושבת שהחוויה שלך תקפה לכולם זה מעיד עלייך...

forglemmigej

New member
דוקא אני מסכימה עם יעלי

יש נשים שמתות לצאת מהבית חמש דקות אחרי שהתינוק נולד כי הן משתעממות ולא בדיוק יודעות מה לעשוות איתו ,כל עבודה מאתגרת מלחיצה ככל שתהיה תהיה עדיפה מאשר לטייל איתו או להקדיש לו צומי .
זה לא נגמר בתקופת הינקות, אחרי זה כשמגיעים לגן או ליסודי צריך להסיע אותו למליון חוגים העיקר שלא יבלה עם ההורים כי מה הם יעשו איתו בדיוק יקראו לו סיפור, יעזרו לו בשיעורי בית, מה פתאום את הכל אפשר לרכוש בכסף מלא היום, הורים לילדים ביסודי בארץ מוציאים מילארד שקלים בשנה על שיעורים פרטיים .ב-י-ס-ו-ד-י! ,שבו עם הילד ועיזרו לו בחומר בסיס מה אתם קונים לו כל דבר, העיקר לא להשקיע במי שאתם יצרתם אלא שמישהו אחר יגדל, מישהו אחר ישקיע . ועוד שמעתי שבארץ ככל שהחוגים יותר מפונפנים זה נחשב מדרג גבוה בסטטוס החברתי חחח, כל אחד נעשה לי נגן גיטרה או שחקן כדורגל בליגת ילדים. האם הילדים מביעים את הרצון ללמוד על גיטרה או לשחק כדורגל ,האם יש להם צל צילו של כשרון מינימלי שכדאי להשקיע בו, מה זו כל ההפרטה הזו של משפחתיות . ואפשר לחשוב איזו קריירה כל הורה מפתח, ממש עתיד כל מפעל או מכון מחקר מונח אך ורק על כתפיו ואם הוא לא יגיע יום אחד לעבודה כי הילד חולה עם חום גבוה מאד אז הכל יתפורר בשניה.
הילדים שלי כבר גדולים אבל לפעמים אני עושה ביקורים משפחתיים פה עם ילדים קטנים, וכשבאים לבקר אותם חברים כל אחד תוקע את הראש בסמרטפון ומשחק השד יודע מה העיקר לא לדבר עם החבר שיושב לידו על אותה ספה. סמרטפונים אלו הממתקים והאוכל המנחם של שנות האלפיים.

Nobilis

New member
התגובה שלך מצחיקה לאור זה שלך עצמך אין ילדים

אם היא לא יכולה להגיב כי היא לא "עבדה בכל העבודות", על סמך מה את מגיבה בכלל?

shebrew

New member
על סמך אמהות ממקום העבודה שלי.

היא יכולה להגיב, זה שהיא ביטלה לחלוטין את מה שכתבתי והוא - שלא כל הילדים הם אותו דבר ולא כל העבודות הן אותו דבר, זה מה שמצחיק.

יעלי9

New member
אני לא מתכוונת להתנצח איתך בענייני הורות

אני מניחה שהיום שהיה לך אתמול בעבודה היה ממש גרוע ולכן בחרת להגיב בצורה אישית ופוגענית כ"כ.
והסיבה שעניתי בקצרה לא הייתה בביטול אלא מפני שלמשרה עצמה ולבוא הקריירה באמת אין קשר לעניין. כשילד פורץ לחייך זאת חוויה מטלטלת וטוטאלית ולו רק מפני שפתאום את מפסיקה להיות האדם החשוב ביותר בחייך. ההורות מעמתת אותך עם עצמך, לטוב ולרע ולכן היא דורשת ממך יותר מכל קריירה. יש בה גם הרבה טוב וחום ומשמעות, אלו הצדדים היותר-מוכרים שלה.

shebrew

New member
אולי את פשוט חושבת על זה יותר מדיי?

השיחות שלי עם קולגות שלי שהן אמהות חדשות בעיקר נסובות סביב כמה קשה לשלב עבודה עם ילדים וכמה טוב היה להן בחופשת לידה. וכמה טוב שבמקום שאנחנו עובדים אפשר לקחת שנה שלמה...

זה שאת כותבת שלמשרה/קריירה אין קשר לילדים גורם לי לחשוד שאת לא עובדת ... אישה עובדת/קרייריסטית לא הייתה כותבת שטות כזו. בארגון שלי יש הכל מכל, נשים שבחרו לא ללדת כדי לא לעצור את עצמן מלהגיע למשרות בחירות ועכשיו הן בחירות בנות 42 בלי ילדים. נשים שילדו שנים שלושה ילדים ומרוצות כי יש להן עבודה יציבה שאיפשרה להן את זה (חופשת לידה ושעות עבודה גמישות) ונשים צעירות שהן בתחילת הקריירה וברור שבמצב הכלכלי כמו של היום הן לא יגיעו רחוק עם ילדים או בלי - אז הן נהנות מהפרווילגיה של חופשת לידה ואחר כך מוצאות סידורים... בכל מיקרה עובדת היותן אמהות עובדות היא שמעצבת את חייהן ושגרת יומן ולא העימות שלהן עם עצמן...

יעלי9

New member
חשדותיך אינם מבוססים.

כמו גם מסקנותיך על אופיים של ילדי.
השיחה איתך אינה נעימה לי וזה אינו הפורום המתאים לדיונים כאלו, תרתי משמע.

בהצלחה.

Nobilis

New member
רק שתדעי... (בידידות)

מה שאת עושה מקביל לזה שאני אטיף לך על איך זה להיות אישה על סמך שיחות שהיו לי עם נשים. אני יכול לעשות את זה, אבל אני מניח שזה יגרום לחברות הפורום לגחך.

באותו האופן, אלו מאיתנו שיש להם ילדים מגחכים כשאנחנו רואים אותך (מישהי בלי ילדים) מסבירה בביטחון שכזה למישהי עם ילדים שהיא "חושבת על זה יותר מדי", איך היא צריכה להתייחס לחופשת לידה, וכו'.

shebrew

New member
היא רק צריכה לדעת שהדעה שלה היא רק אחת מיני

רבות.

ולגבי האנלוגיה המשעשעת שלך - אף אישה(או גבר) אחת לא יכולה להסביר איך זה להיות אישה - בדיוק כמו שאף הורה אחד לא יכול להסביר איך זה להיות הורה.... שוב - זה שיש לה את החוויה האישית שלה, זה יופי אבל זה רחוק מלהעביר את החוויה הכללית של "אמהות בעולם המודרני". זה שהיא אומרת שחופשת לידה היא אסימורון - לא מתיישב עם חוויות של אמהות עובדות שאני מכירה. זה כל מה שרציתי לומר ואני עומדת מאחורי כל מילה שכתבתי.

forglemmigej

New member
אבל מה שיעלי מנסה להגיד

שאי אפשר להמשיך באותה דרך כמו קודם כי כל האישיות משתנה ולכן את רואה את זה במגוון שונויות במקום עבודתך, יש נשים שהן היסטריות ועל כל שטות רצות לרופא , יש שיש בהן בטחון בסיסי טבוע, יש שהבעל לא רואה ממטר והכל עליה ויש שזו עבודת צוות כל אחת והעולם שלהץ
באותה מדה שיש נשים שרוצות רק קריירה ולא מביאות ילד יש גם גברים כאלו או שאם הם כבר במשפחתיות כל ענין הילדים לא מענין אותם וחבל שסתם נכנסו למעגל הזה. יש מכל וכל כמו בכל דבר בחיים.
אגב במקום שאני חיה בו יש היום מושג חדש והוא נקרא ילדי קארלינג (למי שלא מתמצא זהו משחק שבו כל קבוצה מנסה להביא אבן לאמצע המגרש כאשר השחקן המטיל אוחז בידו אבן קרלינג - אבן גרניט מעוגלת בעלת ידית - יוצא מנקודת הפתיחה שלו, הנקראת "Hack", ומחליק לאטו על הקרח. בשלב מסוים הוא משחרר את האבן, שמתחילה לנוע לעבר הבית. בשלב זה נכנסים לפעולה שני חברים אחרים מקבוצתו, האוחזים בידיהם מטאטאי־קרח. שני אלה מחליקים את הקרח שלפני האבן הנעה, ומתיכים בכך את הקרח בנתיב התנועה של האבן. פעולה זו מאפשרת את הגברת מהירותה של האבן, וכן את הסטת מסלולה) ומה הכוונה בכינוי הזה ההורים הקריריסטים כל כך עסוקים בקידומם האישי על חשבון השקעת זמן עם ילדיהם שהם לא יתנו להם להתמודד עם שום מטרה בחיים הם תמיד יחליקו את הדרך בשבילם זה אומר הצקה למורים על ציונים נמוכים, ליווים לראיונות עבודה ועוד ועוד.

Nobilis

New member
טוב, לפחות לא שלחת אותה למטבח...

לבשל לגבר שלה קצת מאכלים פורטוגזים, כמו אישה טובה.

Nobilis

New member
תשובה

בגדול, בלי ידיעת פורטוגזית אכן תתקשי למצוא עבודה. אם הכוונה למעבר לטווח ארוך, הייתי ממליץ להקדיש את התקופה הראשונית ללימוד שפה אינטנסיבי.

ויש, כמובן, גם דברים אחרים שאפשר לעשות עם הזמן - להרים עסק עצמאי (בתחום התיירות?), ללכת על לימודים אקדמים, וכו'. זה תלוי בנסיבות האישיות שלך.

למעלה