מעבר ללונדון

manymore

New member
מעבר ללונדון

היי חברה, פעם ראשונה שאני בפורום אז נעים מאוד (-:

אני עובר לעבודה חדשה בלונדון ורציתי לברר קצת לגבי שכונות לגור בהם.
בעיקרון אני אעשה כל יום את הדרך מלונדון ווטרלו לכיוון weybridge, שזה חצי שעה ברכת עילית דרומית ללונדון...
חשבתי לחפש דירות באיזור דרום מערב העיר (איזור ווטרלו, clapham junction, Vauxhall)
בעיקר כי הרכבת דרומה יוצאת מהתחנות האלו.

האם אלו איזורים טובים? יש לכם איזו הערכת מחירים לדירת סטודיו או חדר שינה אחד?

תודה רבה, מקווה שתוכלו לעזור...

shebrew

New member
למה לא לגור ב weybridge?

אם תגור באיזורים שמנית תשלם הרבה יותר על שכר דירה ועל נסיעות...
אתה רוצה לגור לונדון בשביל חיי הלילה?
אתה סטרייט?
שאלת שאלה מורכבת, ספר לנו על עצמך כדי שנוכל לענות.

manymore

New member
מעבר ללונדון

ואוו, תודה על התשובה המהירה (-:
אז אני רוצה לגור בלונדון מ2 סיבות
1. חברה שלי מתחילה התמחות בלונדון, אז מישהו מאיתנו יצטרך לשלם נסיעות בכל מקרה...
2. כן, רציתי לגור בלונדון בגלל חיי העיר...כל חיי גרתי בעיר ונראה לי שאחרי זמן מה אני אשתגע מלגור באיזה עיירונת.

אני סטרייט אכן, למה? האיזורים ששאלתי לגביהם הם לא איזורים לסטרייטים?
על מה הייתם ממליצים?

המשכורת שאני ארוויח תאפשר לי לשכור מקום בעד 1200 פאונד גג + 300 פאונד נסיעות...
חישוב העלויות שעשיתי הוא
1200 פאונד שכ"ד
200 פאונד - יוטיליטיז (חשמל, אינטרנט, טלפון...)
300 פאונד נסיעות
200 פאונד אוכל
300 פאונד חיי חברה (-:

נשמע סביר.?

shebrew

New member
סביר בהחלט אולי אוכל קצת יותר ובלוים קצת פחות

אם כך מאוד פשוט - איפה חברה שלך תעשה את ההתמחות? תגורו קרוב לעבודה שלה.

אם תוכלו למצוא דירה באיזור - clapham junction בתקציב שלכם (צריך מזל, אבל אפשרי) זה יהיה מעולה. כמה שתתרחקו משם לכיוון וקסל ווטרלו זה פחות טוב.. ואם תתרחקו מספיק אפילו מפחיד בלילה...
וקסל זה קצת איזור שלי גייז. אבל בקטנה, לא יותר מת"א.

http://www.rightmove.co.uk

זה האתר למציאת דירה. אבל צריך כבר להיות בלונדון כדי לחתום על חוזה.

manymore

New member
מעבר ללונדון

תודה רבה שוב!

לגבי מציאת דירה, שמתי לב שכל הדירות מוצעות על ידי סוכנות...האם זאת הדרך היחידה ללכת?
מעבר לכך, כשאמרת ש1200 יהיה קשה התכוונת לדירה חדר או סטודיו?

לגבי חתימת חוזה, איזה נתונים אני צריך לספק להם? (עדיין אין לי חשבון בנק למשל)...

ודבר אחרון - האם את מכירה את weybridge? האם היית ממליצה לגור שם?

תודה רבה שוב שוב (-:

republik

New member
כעיקרון באתרים האלה זה רק דרך סוכנים

אבל יש את GUMTREE שזה סוג של יד2 כזה
אבל צריך להיזהר בדברים האלה, אני שמעתי שיש כל מיני הונאות וכאלה דברים, וגם ככה לפחות אצלנו הסוכן מאד עוזר, חוסך הרבה כאב ראש בהתמודדות מול בעל הבית.
נדפק לנו הבויילר לא מזמן, תוך שעה הוא הביא מישהו שסידר את זה.

manymore

New member
מעבר ללונדון

אוקי, תודה!
איך הולך התשלום מול הסוכנים? השוכר משלם או המשכיר?
האם יש עלויות נוספות כאשר שוכרים דירה? (תשלום מס, אגרה וכו')

republik

New member
כדאי שאני רק אדגיש

שאני לא גר בלונדון. ולפי מה שאנשים פה מספרים ההתנהלות מאד שונה מבחינת סגירת החוזה.
אנחנו שילמנו לסוכן סכום מסויים כדי שיוריד את הבית מהשוק, כי סגרנו איתו חודש קדימה (סגרנו ביולי לכניסה באוגוסט). מעבר לזה שילמנו לו מקדמה של חודש, אבל זהו (כלומר לא הייתה איזושהי עמלה, למרות שסוכנים אחרים שדיברנו איתם כן אמרו לנו שבגלל שאי אפשר לעשות בדיקת אשראי אז נצטרך לשלם עמלה של איזה 200 פאונד). שוב, יכול מאד להיות שבלונדון זה שונה, יכול להיות שלא- אבל אל תדאג יש כאן מספיק כאלה שיוכלו לענות לך :)
במעמד השכרת הדירה אני לא יודע על שום מס (לנו לא היה, לא מאמין שאמור להיות משהו כזה). הסוכן העביר את כל החשבונות- מים, חשמל, גז וארנונה (COUNCIL TAX) - שיהיו על השם שלנו.

topgear2

New member
הייתי חייבת להגיב

אתה האדם היחיד ששמעתי שמצא את הסוכנים האלו יעילים
אי אפשר להשיג אותם , הם לא עושים כלום בלי אישור של בעל הדירה אז הכל תמיד הולך בטלפון שבור ולוקח מלא זמן
כשלנו נדפק הבויילר חיכינו 5 ימים כי הייתה תעודת אחריות איפה שהוא והם לא מצאו אותה ולא רצו לשלם על תיקון אם יש אחריות.
הם לוקחים סכומים שערורייתיים כעמלות עוד לפני שחותמים על חוזה
אין איתם גמישות בכלל . וכבר קרה לנו כמה פעמים שגילינו שהם שיקרו כדי לקבל עמלה נוספת כמו למשל לומר לנו שבעל הבית לא מסכים שנשים צלחת לווין . בדיעבד גילינו שזה לא נכון הם פשוט רצו שנתחבר לכבלים כי יש להם עסקה עם הספק שירות והם מקבלים עמלה על כל מנוי חדש!!!

republik

New member
יכול להיות שזה חלק מהעניין של לא לגור בלונדון

הסוכן שלנו הוא ממש קטן, הוא לא רשת והוא פועל רק בעיר שלנו. לכן אני מניח שזה הופך כל לקוח שלו לדי חשוב, ואת השם שיוצא לו עוד יותר חשוב.

Nobilis

New member
זה לגמרי תלוי

גם במקרה של רשת בדרך כלל מדובר בזכיין מקומי. יש טובים, יש רעים, כמו בכל תחום. גם בלונדון.

בסופו של דבר - שוכרים דירה כך או כך וממשיכים הלאה בחיים.

shebrew

New member
הבעיה היא שאין הרבה דירות והן נחטפות מהר.

לכן צריך מזל. אפשר למצוא דירת חדר או סטודיו ב 1200 פאונד אבל כמובן שמבחינת מיקום הסטודיו יהיה ממוקם יותר טוב (לונדון היא עיר של רחובות, איזורים טובים הם איזורים אם יותר רחובות טובים. איזורים פחות טובים הם איזורים אם יותר רחובות לא טובים... כלומר יש הכל מהכל גם בשכונות המעולות של לונדון ויש רחובות מקסימים גם באיכסה של לונדון... weybridge ללונדון זה כמו פרדס חנה לתל אביב... כלומר עיירה לא רחוקה מאוד עם רמת חיים טובה מאוד מעמד סוציואקונומי גבוהה בתי ספר טובים וכו וכו וכו... אני לא 100% בטוחה לגבי מכירי שכר דירה שם, אבל אני מאוד אופתע אם זה קרוב למחירים בלונדון.

אני הגעתי לבד ומצאתי בתחילה חדר בדירה עם שותפה. היה המון מזל כי היא התבררה כאחלה בן אדם והסבירה לי איך דברים מתנהלים. יכול היה להיות גם לא טוב.. לכן מומלץ להגיע למלון או הוסטל ואז ללכת פיזית לסוכנויות באיזור ולחפש. אני לא חתמתי חוזה בלי חשבון בנק אז אני לא יכולה לעזור בזה.

manymore

New member
עובר ללונדון

תודה רבה חברים! עזרתם לי מאוד.

אם יהיו לי עד שאלות אני לא אתבייש (-:

manymore

New member
איזור ווימבלדון

דרך אגב, עוד מקום שחשבתי זה איזור ווימבלדון...הוא נמצא על הטיוב והרכבת לweybridge עוברת שם (וגם יותר זולה וגם 15 דקות קצרה יותר)...
האם זה נחשב איזור טוב לגור בו? אני לא מחפש חיי חברה סופר תוססים, אלא משהו צנוע אבל גם להיות בעיר יחסית מהר...חשוב לי כמובן מקום בטוח, עדיף טיפה ירוק ושיש פה דברים בסיסים (מסעדה סינית, סופר קרוב וכאלה)....

אשמח לדעתכם,
תודה

shebrew

New member
וומבלדון איזור מצוין.

ומתאים מאוד לתיאור שלך של איפה אתה רוצה לחיות.. אין לי מושג איך מחליטים.. אולי באמת הכי כדאי איפשהו באמצע הדרך בין העיר לעבודה..

topgear2

New member
מניסיוני

האתרים הם רק דרך סוכנות . אתה יכול לחפש בrightmove כמו שכבר רשמו לך או בzoopla.
קשה למצוא דירות דרך אדם פרטי אבל אתה יכול לחפש בgumtree למרות שמניסיוני אין הרבה מודעות פרטיות אלא אם אתה מעוניין בשותפים.
לגבי חוזה, מאיתנו כן ביקשו חשבון בנק והם עושים בדיקת אשראי, מבקשים ממליצים ומבקשים הוכחות מגורים של השנה האחרונה לפחות, לסוכנות משלמים בערך 200-300£ עוד לפני שחותמים חוזה שזה אגב שערורייתי בעיניי. זה אמור להיות תשלום עבור כל הבדיקות שהם עושים לבדוק שלא מדובר בפושע ואתה משלם את החשבונות שלך בזמן וכו׳ ובמעמד החוזה משלמים עוד חודש וחצי פיקדון וזה נכנס לתוכנית פיקדון ספציפית .
אני גרה כשעה מלונדון (דרום מזרח) אז יכול להיות שזה שונה בלונדון.

Weybridge זו מקום מאוד נחמד ויחסית קרוב ללונדון, כפי שכבר רשמו לך זה איזור שנחשב יקר, בתים יפים , אחוזי פשיעה נמוכים. לדעתי איזור מומלץ השאלה מה אתה מחפש . אין הרבה חיי לילה , באנגליה נהוג שכל החנויות נסגרות ב17:00 רק הפאבים וחלק מהמסעדות פתוחים עד הלילה. בד״כ במרכז העיר או העיירה. בלונדון זה אחרת
אל דאגה, אוכל סיני/ הודי/ פיש אנד ציפס בד״כ פתוח עד מאוחר . זה בעיקר טייקאווי

כדאי לקחת בחשבון שהתחבורה הציבורית באנגליה יקרה. מחירי הרכבת משתנים בהתאם לשעות העומס
ככה שבבוקר משלמים מחיר מאוד גבוה לנסיעה ברכבת ועומדים כמו סרדינים כל הדרך ללונדון. אם אתה עובד ליד ווטרלו לפחות לא תמתין בתור לטיוב ( שלפעמים יכול להיות שיעברו כמה רכבות לפני שתעלה על אחת)
אז אולי כדאי לגור בלונדון ולעשות את הדרך החוצה ולא פנימה . אף פעם לא יצא לי לנסוע מלונדון בשעות העומס אז אני לא יודעת אבל בהחלט נסעתי אל תוך לונדון בגלל עבודה וזו לא חוויה נעימה בשעות העומס (אותו סיפור בדרך חזרה הביתה)
מצד שני מחירי הדיור גבוהים יותר בלונדון וקשה למצוא דירות . הסכום שציינת סביר בהחלט לweybridge ואולי אפילו לבית חמוד עם גינה.

למעלה