מעבר ללונדון

ויקי322

New member
מעבר ללונדון

היי.
אני ובת זוגתי מעוניינות לעבור ללונדון בעוד 3 חודשים ,לי יש אזרחות בריטית ולבת זוגתי אין .
אנחנו רוצות לפתוח בתהליך הוצאת ויזה נישואין עבורה .
אנחנו שמענו שניתן לבצע טקס civil partnership בארץ וזה מקל על הוצאת הויזה.
אנחנו 4 שנים ביחד, אין לנו חשבונות משותפים אבל חוזה הדירה ב3 שנים האחרונות חתום על שם שתינו וגם חשבון הארנונה, מים וחשמל.
בשגרירות לא ניתן לקבל מידע והדרך היחידה שאניחנו מכירות היא לשלם הרבה כסף לעו"ד שיעזור בתהליך.
בכל זאת אנחנו מעוניינות לנסות להוציא ויזה בכוחות עצמנו ולכן יש לנו מס' שאלות:
1. האם אפשר לעשות את טקס הcivil partnership בשגרירות פה בארץ (גם לזוג חד מיני)?
2. איך מגישים את הבקשה לויזה ואילו טפסים צריך להכין?
3. כמה זמן לוקח התהליך?
נשמח לעזרה...

Woking

New member
מה זאת אומרת "בשגרירות לא ניתן לקבל מידע"?

ניסיתם ולא ענו לכם? כי זאת העבודה שלהם, קל וחומר אם את אזרחית. אם לא ניסית אז השגרירות (או יותר נכון הקונסוליה) היא בדיוק המקום לברר את הפרטים.

בכל מקרה אני לא חושב שאפשר לקיים את הטקס בשגרירות. מה שכן אתן יכולות לקבל ויזה של "מאורסים". אם אתן באות רק ל-3 חודשים אני לא בטוח שזה נחוץ. באופן עקרוני ישראלים יכולים לשהות בבריטניה עד 3 חודשים ללא ויזה מיוחדת.

עקרונית צריך להגיש בקשה להתחתן ואז להמתין זמן מסויים - שהוא קצת ארוך יותר למי שלא יושב באופן קבע בבריטניה, אבל קצר משמעותית מ-3 חודשים (שבועות בודדים, אני לא זוכר את המספר). מה שצריך להביא בחשבון שבאזורים מסויימים יכול להיות תור ארוך לקביעת מועד לטקס שיכול להיות יותר מ-3 חודשים אבל זה נדיר. אם אתן יודעות היכן תגורו כדאי לברר את זה. עוד פרטים כאן http://www.direct.gov.uk/en/Governm...vents/Marriagesandcivilpartnerships/DG_175715.

דרך אגב civil partnership זה אך ורק לזוגות חד-מיניים. זוגות הטרוסקסואלים יכולים להתחתן בחתונה דתית או אזרחית, אבל לא ב-civil partnership.

ויקי322

New member
תודה..

תודה רבה לך...
כתבתי שאנחנו נוסעות עוד 3 חודשים אבל מתכוונות לשהות שם לתקופה של כמה שנים..

Woking

New member
הבנת הנקרא ...

אני מבטיח לעבוד על זה. אם כך תצטרכו לסדר ויזת "אירוסין" דרך הקונסוליה. זה לא אמור להיות בעייתי יותר מדי. דווקא הביקורטיה של להפוך את הויזה (הזמנית) לאשרה קבועה אחרי החתונה היא די טרטור כי אז צריך להתעסק עם משרד הפנים הבריטי.

ויקי322

New member
תודה

תודה רבה.. נחמד לגלות שאנשים ככה סתם עוזרים לאחרים
שבוע טוב..

בקר12

New member
אכן,השגרירות לא מספקת מידע עדכני והמחליטים

לגבי אישורי הויזה לא יושבים שם בכלל.
אני ממליץ לך להיעזר באיש מקצוע (עורך דין) שיתמוך בתהליך הבקשה שלכם אחרת יש סיכוי לא מבוטל שהבקשה הראשונה שלכם תידחה שכן אתן צריכות להוכיח גם כושר השתכרות ומחייה והעובדה ששניכן לא גרות היום בבריטניה עושה את זה קצת יותר מסובך.

למעלה