מעבר ללונדון

golan2072

New member
מעבר ללונדון

ארוסתי התקבלה לתואר שני במדעי הביולוגיה באוניברסיטת איסט לונדון (UEL) החל מספטמבר הקרוב. היא אזרחית בריטית (British National) ואני אזרח גרמני. לארוסתי יש משפחה בבריטניה (אחים, דוד, דודה ודודה של האמא. יש לי כמה שאלות לגבי המעבר:

1) האם אנחנו זקוקים להליך ביורוקרטי כלשהו כדי להיות מסוגלים לעבוד בבריטניה, בהתחשב בכך שארוסתי אזרחית בריטית ואני אזרח גרמני - ונתחתן שם לכשנגיע?

2) מהו ההליך לפתיחת חשבון בנק בבריטניה? האם ניתן להשתמש, באופן זמני, בכתובת אחיה של ארוסתי (אזרח בריטניה ותושב בריטניה מאז לידתו) לשם כך?

3) תוך כמה זמן נוכל לקבל כיסוי של הHNS לטיפולי הבריאות שלנו? לכמה זמן כדאי שנארגן ביטוח בריאות מהארץ?

4) האם גם בבריטניה צריך לשלם מס בריאות ו\או ביטוח לאומי גם לפני שמוצאים עבודה, או שמא רק כשעובדים?

5) האם יש בעייה בהשגת דירה שמרשה הכנסת חתולים (בניגוד לכלבים שאיתם הבנתי שיש בעיה) באזור לונדון?

Woking

New member
כמה תשובות

1. שום בירוקרטיה, בתנאי שיש דרכון בתוקף. טיסה נעימה.
2. הבעיה תהיה להוכיח שזאת הכתובת שלכם. בדר"כ רוצים לראות חשבונות טלפון וכד' לכתובת. עקרונית גם כתובת בישראל יכולה לשמש לצורך זה, הבעיה תהיה להמציא חשבון חשמל באנגלית ...
3. אתם לא צריכים ביטוח בריאות נוסף. אחרי שאתם מגיעים אתם צריכים להרשם אצל GP שזה רופא משפחה. עקרונית לאזרחי האיחוד לא צריכה להיות בעיה, אבל יש רופאים שלא ממש מכירים את החוק. אם תגיע עם זוגתך לא צריכה להיות שום בעיה כי היא בריטית.
4. אין צורך לשלם עד שעובדים. בכל מקרה אין מס בריאות, רק ביטוח לאומי. עם זאת רצוי להרשם לקבלת מספר ביטוח לאומי כמה שיותר מוקדם: http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTa...nce/IntroductiontoNationalInsurance/DG_190057

golan2072

New member
תודה רבה על המידע!

לגבי תשובותיך, האם כתובת בישראל תספיק? אני אנסה להשיג חשבונית באנגלית מאחד מנותני השירות שלנו. האם חשבונית של חברת סלולר (שכוללת את הכתובת) או מ"הוט" או ספקית האינטרנט תספיק?

אפשרות אחרת: האם ניתן לפתוח חשבון בבנק בין-לאומי ו\או בריטי כבר מהארץ?

Woking

New member
צריך שני חשבונות (מה שנקרא statements)

מנותני שירותים. חברת סלולר זה בהחלט מתאים. כנ"ל ספקית אינטרנט. כל עוד זה לאותה הכתובת אין בעיה. זה משהו שקשור לחוקים נגד הלבנת הון. יש משהו שנקרא חשבון פספורט של HSBC אבל יותר מזה אני לא יודע. בנק לאומי בבריטניה הוא בנק נפרד מבנק לאומי בישראל, ולא הייתי מציע לך להתעסק איתם.

golan2072

New member
תודה רבה על המידע.

אם שני חשבונות באנגלית מהארץ יספיקו זה יהיה מעולה, פשוט אכריח את חברת הסלולר וספק האינטרנט לתת לי חשבונית באנגלית. האם באמת חשבונות מהארץ מספיקים? ואם כן, מאיזה טווח זמן לפני פתיחת החשבון באנגליה?

Nobilis

New member
בהערת אגב

בסופו של דבר הכל תלוי ברצונו הטוב של הפקיד.

חברים הצליחו לפתוח חשבון בלי אף statement (רק חוזה שכירות קצר מועד) ימים ספורים לאחר שהגיעו ללונדון, פני מספר שבועות.

הם ביקרו בהרבה מאד סניפים, ובסופו של דבר נפלו על פקיד שהיה נחמד ופתח חשבון.

Woking

New member
אכן

גם אני מכיר סיפור בדיוק כזה. אאל"ט הבנק שנתרצה היה Natwest. כאמור זה שיקול דעת של הפקיד ולא מדיניות של בנק כזה או אחר. בכל מקרה אני לא יכול להמליץ על זה כי אם זה לא קורה אז יכולה להיות בעיה בלי חשבון בנק.

golan2072

New member
לא הייתי רוצה להסתמך על טוב ליבו של איזה פקיד

אם הם מקבלים statement באנגלית מהארץ זה יפתור לנו את הבעיה.

Woking

New member
עד כמה שאני יודע

אתה צריך הוכחת כתובת, ולאו דווקא כתובת בבריטניה. הבעיה שלא אני זה שמחליט בסופו של דבר אלא פקיד הבנק, והכל נתון לשיקול דעתו.

TrigATUSA

New member
לפחות בזמנו היה חובה להביא הוכחת כתובת

בבריטניה.
הוכחת כתובת במדינה אחרת לא הייתה רלבנטית לפתיחת חשבון בנק "רגיל"

Woking

New member
זה אומר

שמי שאינו תושב לא יכול לפתוח חשבון עו"ש בבריטניה

golan2072

New member
אז מה הפתרון במקרה כזה?

האם ניתן לשכור דירה ולשלם על החודש הראשון באשראי בן-לאומי ו\או במזומן (וגם לתת פיקדון במזומן)? או שמא יש בנקים בין-לאומיים שאוכל לפתוח דרכם חשבון בארץ שיהיה תקף גם בבריטניה?

למעלה