מעבר ללונדון

ויוי41

New member
מעבר ללונדון

היי לכולם אני מעוניינת לעבור ללנודון, יש לנו שלשה ילדים: 16, 12, 9 כלומר : בגיל בית ספר יסודי וגם תיכון איפה הייתם ממליצים להתגורר? חשבנו על הפרברים של לונדון (כדוגמת בוארמווד וראדלט) ידוע לנו שיש שם קהילה יהודית גדולה כל רעיו או עצה התקבלו בשמחה תודה רבה ויוי

בקר12

New member
יש הרבה יהודים וישראלים גם בשכונות אחרות

יותר פנימיות כמו גולדרס גרין, אדג'וור, הנדון, פינצ'לי, מיל היל ועוד הרבה. איפה העבודה? מה התקציב לדיור? למה בכלל אתם עוברים (הבכור או הבכורה כבר אוטוטו בגיל של בחינות בגרות)?

ויוי41

New member
כ 1500 פאונד לחודש

עוד לא התחלנו בחיפוש עבודה לבעלי ולילדים אזרחות אירופאית האם יש מקבילה אנגלית למבחני הבגרות? האם ניתן לעשות את המבחנים הללו גם לאחר כיתה י"ב? (כמו שניתן להבחן לבגרות בכל גיל) הסיבה למעבר כלכלית, וגם הביטחון בארץ מה לעשות - קצת פחדנים :) תודה

בקר12

New member
אני מקווה לטובתכם שאתם יודעים מה

אתם עושים ומודעים לאיזה עבודה ורמת שכר אתם יכולים לצפות בלונדון. לא פשוט להגר באמצע החיים עם ילדים גדולים. תקציב הדיור סביר אך לא מדהים כי תיזדקקו מן הסתם ללפחות ל 3 חדרי שינה. אפשר להתרשם ממחירים ב http://www.rightmove.co.uk/ בשכונות שאת ואני הזכרנו יש מקבילה אנגלית למבחני הבגרות ובגיל 18 זה נקרא A LEVEL לא בקיא אם אפשר לעשות אותם אחרי גיל 18 (אני מניח שבמכללות פרטיות אפשר). אגב, בתוחלת החיים בישראל גבוהה מאשר בבריטניה http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy

לא רק בתוחלת חיים

גם לפי מדד HDI ישראל יותר מפותחת. אנחנו שוקלים לחזור אבל נמצאים בלונדון רק חצי שנה, והאמת שהרבה יותר קשה מאשר בארץ. האם זה קושי רגיל או שעדיף לנסות מקומות אחרים חוץ מלונדון באנגליה או בכלל האם חצי שנה זה מספיק זמן כדי להחליט אם כדאי להשאר או לא?

יעלי9

New member
אם יש כסף, חצי שנה לדעתי היא זמן קצר

אנחנו הגענו מישראל לפני חצי שנה בערך ועדיין מרגישה ירוקה לגמרי. נכון שלמדנו הרבה אבל ממש לא מרגישה שהתאקלמנו לגמרי. לגבי מקומות אחרים באנגליה - השאלה מה מפריע לכם. הזרות תהיה בכל מקום אבל מקומות אחרים אולי יהיו זולים יותר. מצד שני לונדון כולה מלאה מהגרים כך שדווקא שם אולי מרגישים פחות יוצאי דופן. כל זה בהנחה שיש תקציב ויש ממה לחיות.

noa scotland

New member
זה מאד אינדיבידואלי

אני חושבת ששנה היא פרק זמן סביר יותר לחשב להסתגלות. וכן, הסתגלות זה תהליך לא קל ולא קצר. השאלה אם אתם יכולים להרשות לעצמכם (מבחינה כלכלית, למשל) להמשיך ולהישאר. בכל מקום יש פלוסים ומינוסים. באנגליה קל יותר לחיות מבחינות מסויימות, אבל למי שמעדיף מנטליות ופתיחות ישראלית, או שקשור למשפחה ולחברים הוותיקים ברור שמהבחינה הזאת קל לו יותר בישראל. השאלה מאילו סיבות עזבתם ומאילו סיבות אתם מרגישים שקשה. לפעמים מספיקה גם חצי שנה לדעת אם עשיתם את הדבר הנכון...

Nobilis

New member
בהערה קטנה

השנה הראשונה היא בדרך כלל הקשה יותר. לא ציינת מה הקושי - כלכלי? חברתי? וכו', כך שקשה להתייחס מעבר לזה. אבל - אני חושב שכל אחד צריך לעשות מה שעושה אותו מאושר. אם לא טוב לכם ואתם חושבים שיהיה לכם יותר טוב בישראל - זה בהחלט שיקול מצויין לטובת חזרה.

בקר12

New member
מסכים עם קודמי. לי לקח 1-2 שנים להפסיק להרגיש

כמו תייר ואני חושב שקרוב ל5 שנים עד שהתאקלמתי מהבחינה שיכולתי לראות את עצמי ומשפחתי גרים באנגליה לתמיד. מצד שני, הבנתי שההרגשה הבסיסית של להיות זר לא תיעלם אף פעם (ואני עוד גרתי מספר שנים בילדות בבריטניה).

המשך

הקושי הוא בעיקר כלכלי וקושי במציאת עבודה. המשכורות לא גבוהות במיוחד והדירות יקרות מאוד כך שלא אפשרי בכלל לחשוב על לחסוך. מבחינת שאר הדברים אנחנו מסתדרים מצויין רק מפריע שהדירות והבתים ישנים וקטנים.

יעלי9

New member
תמיד ככל שמתרחקים מהמרכז המחירים יורדים

אבל גם אפשרויות התעסוקה. לחסוך בשנה הראשונה זה לדעתי מדע בדיוני אלא אם כן מישהו ממן לך את המעבר עצמו (כלומר רילוקיישן). כל הגירה כרוכה בהוצאות ולרוב גם ירידה בהכנסות. במקרה הפרטי שלכם צריך לשכלל את כל המרכיבים ולראות מה משתלם יותר. וב'משתלם' אני לא מתכוונת רק לכסף.

איזה מרכיבים למשל?

מה היתרונות והחיסרונות של אנגליה לעומת ישראל? רק לא זה שאנשים בישראל חמים, כי בלונדון אנשים נחמדים יותר. דרך אגב אולי מישהו יודע לגבי הלימודים לתואר ראשון באנגליה, האם אפשר לקבל הלוואת סטודנט מהממשל כמו סטודנט מקומי למרות שלא עברו שלוש שנים מתחילת השהייה באיחוד האירופאי? דבר נוסף, זה נכון שצריך רק 10 אחוז הון עצמי כדי לקחת משכנתא לבית פה? תודה על התשובות.

יעלי9

New member
תשובות?

על השאלה הראשונה אין לי דרך לענות, היא גם רחבה וגם מאד אישית. את מכירה את הצרכים והיכולות של המשפחה שלך, את גם יודעת מה חשוב לכם ועל מה אפשר להתפשר. את השאלה השניה הייתי שואלת בפורום לימודים בחו"ל, אבל אולי גם כאן ידעו. שאלה שלישית - בעיקרון כן אבל צריך לזכור שהמצב הכלכלי הפך את הבנקים לזהירים יותר. יש אתרי השוואת משכנתאות ברשת ומחשבונים שאפשר לשחק איתם.

noa scotland

New member
לגבי משכנתא

זה היה נכון עד המשבר הכלכלי והתמוטטות הבנקים בשנת 2008, וגם אז לא באופן גורף אלא בתלוי בכם, בהיסטוריה הבנקאית שלכם, בבטחונות שלכם.... היום *הרבה* יותר קשה לקבל משכנתא וגם אז קשה לי מאד להאמין שרמת המימון תהיה 90%. ולצערי, לפי מה שסיפרתם על עצמכם (רק חצי שנה בבריטניה, קושי כלכלי) גם קשה לי להאמין שתקבלו משכנתא *עכשיו* (אבל זה משהו שהבנק יקבע, לא אני). הלוואת סטודנט מהממשלה - גם זה משהו שלא ניתן בקלות גם לאזרחים-תושבים. שוב, אני לא עונה בשם גוף מוסמך אלא רק ממה שאני (כתושבת עד לא מזמן וכאם לסטודנט מקומי) יודעת. תבדקי, אבל אל תצפי להרבה. מקסימום תופתעי לטובה. יש בבריטניה גוף שנקרא Citizens Advise Bureau, את יכולה לנסות לשאול אותם איך מקבלים הלוואות כאלה.

אשנתי

New member
תשובות

לגבי השאלה הראשונה - מכיוון שזה משהו שאתם צריכים לענות לעצמכם, אתם יכולים לבדוק פרמטרים כמו:
מצב פוליטי/מדיני
מצב מדינת הרווחה
שיוויון הזדמנויות ושיוויון בעבודה (לדוגמא לאחרונה פורסם המדד הבינ"ל של רמות השיוון בין נשים וגברים, בריטניה במקום ה-16, ישראל במקום ה-55.)
רמת ומצב מערכת החינוך (אם רלוונטי) וכויוצא באלה
בתוך זה צריך לשקלל את רמת ההשכלה שלכם והיכולת ללמוד לימודים גבוהים פה לעומת ישראל שמשפיעה על יכולת השתכרות ורמת חיים
משפחה מורחבת - חשוב? עד כמה?
התאמה תרבותית. (החל מרמת השליטה בשפה ועד הבנה של ניואנסים תרבותיים) ועוד דברים שלא חשבתי עליהם, אבל ברגע שתתחילו לעשות רשימה, הדברים יעלו כל אלה יכולים לתת לכם "מדד" מסויים של איכות החיים שלכם בשתי המקומות. שאלה כללית - איך היה לכם בישראל? למה עזבתם? לפעמים כשהתשובה לשאלה הזאת ברורה, גם התשובה לשאלה האם לחזור נעשית ברורה. הלוואת סטודנטים - החל משנת הלימודים הבאה (אאל"ט) יהיה הרבה יותר קל לקבל הלוואת סטודנטים (אפילו לסטונדטים במשרה חלקית) אבל שוב, זה מחייב אותך להיות זכאית ל'תעריף בית' - מה שאומר מגורים של שלוש שנים לפחות באיחוד. משכנתא זה סיכון כלכלי שכדי להקטין אותו כמה שפחות עדיף שאחוז המימון יהיה כמה שיותר קטן, סביב 50% נחשב לבטוח ביותר (כמובן ש-0% הכי בטוח) כשהבנק בוחן את גובה ההלוואה שהוא מוכן לתת ללווה מסויים הוא משקלל את כל הסיכונים - לפי יכולת ההחזר של הלווה, מיקום וערך הנכס ומצב השוק. מכיוון שעכשיו "מצב השוק" מעלה את הסיכון הבנקים נוטים להקטין אותו ע"י אישור של משכנתאות ללווים בטוחים יחסית ובאחוז מימון נמוך יחסית (היום ההעדפה הכללית היא סביב 75%, כמו בישראל) מה אתם יכולים לקבל וממי זה משהו שתוכלו לגלות רק מול הבנק

ויוי41

New member
מהבירורים שעשינו נראה לנו Borehamwood

הבנו שיש שם גם בית ספר יהודי Yavneh Collage יש משהו שמכיר את הבית ספר? את הקהילה בישוב? כמה מהיהודים שם דוברים גם עברית? האם יש שם פעילות לילדים (כמו הצופים)? תודה

אשנתי

New member
לגבי פעילויות לילדים

בכל מרכז קהילתי יהודי לא אורתודוכסי שמפעיל "חדר" (שזה בעצם מעין בי"ס לעברית ביום ראשון) יהיו פעיליות לילדים. הכי טוב למצוא את השם של המרכז הזה, למצוא את הטלפון שלהם ולהתקשר ולשאול. לגבי העברית - חלק מהיתרונות של לעבור, אפילו באופן זמני, למדינה דוברת אנגלית היא ההזדמנות לרכוש את השפה ולתרגל אותה באופן אינטסיבי כדובר מקומי, חשיפת יתר לשפה שאיתה באים מהבית באה על חשבון חשיפה לשפה המקומית ותעכב את הקליטה שלה.

בקר12

New member
בעקרון לא חייבים ביטוח פרטי. כל תושב

נרשם ל NHS (דרך מרפאה באזור מגוריו) ובעקרון התייעצויות רופאים וטיפולים הם בחינם. אפשר להוסיף גם נדבך של ביטוח רפואי פרטי המקצר תורים ומאפשר בחירת רופאים וכו'

למעלה