מעבר ללונדון...

aristolaka

New member
מעבר ללונדון...

שלום לכולם! עשיתי חיפוש באינטרנט והחלטתי "להטריד" את מומחי הפורום. בסוף החודש אני טס ללונדון במטרה של מציאת עבודה ושהות ממושכת. יש לי דרכון גרמני + תואר שני מהארץ. מישהו יכול לתת לי לינק למדריך/ להתייחס להתחלה בלונדון שמתייחס ל: 1. כסף/חשבון בנק. 2. מגורים להתחלה. 3. חיפוש עבודה מקצועית/זמנית. 4. ביטוח רפואי 5. פלאפון - יש לי אייפון, האם אני פשוט רוכש סים? 6. לבוש, כמה חם להתלבש + עלות של חליפה טובה שם. 7. הבנתי שכדאי חברה מקומת כדי להתאקלם טוב יותר - מה ההמלצות, איך Jdate? או מכירים בפאבים? איפה מכירים בחורות איכותיות? 7. טיפים כללים. תודה מראש על כל התייחסות, יודע שיצא ארוך :)

smaak

New member
"בחורות איכותיות"?

לא ידעתי שהפורום אמור לספק שירותי ליווי. יש על לונדון ואנגליה הרבה מאוד מידע בארכיון של הפורום, רשום את מילות החיפוש ותמצא לא מעט שרשורים.

גוזליה

New member
מספר תשובות

אתמול היינו בחנות של אפל, וביררנו לגבי הנושא הזה בדיוק (אייפון וסים). רק O2 נותנים סים לאייפון, ואם תכניס סים של חברה אחרת, לא תקבל שום שירות לאייפון שלך. לגבי ביטוח רפואי- כל מי שנמצא בבריטניה ויש לו אשרת שהיה, מבוטח אוטומטית בNHS, וזה בחינם. עם זאת, קח בחשבון שאם חו"ח קורה משהו קצת יותר רציני, יכול להיות שזה לא יספיק (והNHS די איטיים ומעצבנים בהיבטים מסויימים). לגבי לבוש- כרגע החורף די קר, אבל כל הקניונים, החנויות, המשרדים ואפילו הטיוב מחוממים עד לרמת ההזעה. לכן מתלבשים כאן בשיטת הבצל- חולצה ארוכה לא עבה, ומעליה מעיל עבה, צעיף, כובע וכפפות- וברגע שנכנסים לאיפושהו, ישר מתקלפים. לגבי הבגדים-על איכות משלמים
. אפשר למצוא פה חליפות נחמדות גם ב70 פאונד....מחיר סביר לחליפה טובה הוא כ150 פאונד, ומשם אפשר רק לעלות. לגבי חשבון בנק- זה לוקח המון זמן בבריטניה, ולפעמים יבקשו ממך דברים הזויים כמו אישורים על תשלומי חשבונות גז/מים/ארנונה (ואתה הרי זקוק לחשבון בנק בכדי לשכור דירה, אבל אתה לא יכול לפתוח חשבון אם אתה לא שוכר דירה...CATCH 22). יכולים להציע לך חשבון תייר (לא זוכרת איך קוראים לו)- זה חשבון גרוע ביותר, ואל תתפתה לפתוח אותו (מצד שני, יכול להיות שזו תהיה האופציה היחידה שלך בהתחלה). כך או כך- זה ייקח המון זמן (לחבר שלנו זה לקח חודש וחצי...) לגבי עבודה- כמו בכל מקום, תצטרך לקבוע ראיונות עבודה ולהוכיח את עצמך בראיון בשביל שיקבלו אותך.... בזמן זה אני משערת שתאלץ להיות בבריטניה וללכת לראיונות ע"ס הכישורים והיכולות שלך. מגורים להתחלה- תלוי אם אתה רוצה לחפש דירה כבר מעכשיו, וכמובן תלוי בתאריך המתוכנן למעבר. ממליצה לך להכנס לאינטרנט ולחפש דירות אופציונליות לתקציב לטעם ולאיזור שלך, לקבוע פגישות ולהגיע לכאן לראות. קח בחשבון שתצטרך בינתיים לגור איפושהו, אז מלון זול יכול להוות פתרון זמני.אצלנו בעלי טס מספר שבועות לפנינו, ושהה במלון עד שמצא לנו דירה. את חיפוש הדירות עשינו כבר מהארץ, כחודשיים לפני שעברנו. יש המון אתרים נהדרים,זה הזמן לגגל. אגב, הם מציינים רק את מספר חדרי השינה בניגוד לישראל (שדירת 3 חדרים בישראל היא דירה עם שני חדרי שינה וסלון, פה דירה שכזו נקראת דירת שני חדרים- הסלון לא נכלל בספירת החדרים). לגבי הסיפא של דבריך- בחורה "איכותית"
אני ממש שונאת את הביטוי הזה. להכיר בחורות בכל מקום, כמו גם לעשות חברים בכל מקום זה דבר שמצריך זמן וסבלנות. טיפים כלליים- 1) אל תסתמך על אנשים אחרים בכדי להרחיב את מעגל החברים שלך. אתה צריך לעשות את זה בעצמך, וזה ידרוש ממך הרבה עבודה. 2) תתאזר בהמוווווווווון סבלנות. הבריטים מאוד אוהבים בירוקרטיה, כל דבר לוקח פה המווווווווון זמן (אפילו דברים שנראים פשוטים כמו חשבון בנק, קו טלפון או אינטרנט). 3) זה קצת מוקדם מדי להמלצות על חנויות ושות', אבל תחשוב גם על האיזור בו אתה מעוניין לגור- האם אתה רוצה איזור בעל אוריינטציה ישראלית? יקר? זול? צעיר? כמה חדרים? מרוהט? לא מרוהט? אתה מביא דברים מהארץ? 4) קח בחשבון שאם אתה מגיע "על עיוור" לבריטניה, בלי עבודה שמחכה לך שם, צפויה לך תקופה לא קלה בה לא יהיה לך איפה לגור, ולא תהיה לך עבודה, ותצטרך לממן את עצמך בתקופה הזו ללא אפשרות הכנסה. זה שיש לך אזרחות גרמנית זה מאוד מאוד נחמד, אבל באף מקום על הגלובוס לא מחכים לאף אחד שיבוא לנפנף באזרחות שלו ומייד יפלו עליו עם הצעות עבודה ומגורים אטרקטיביות
בקיצור צריך לעשות הרבה שיעורי בית
שיהיה בהצלחה!

aristolaka

New member
תודה רבה על התגובה הרלוונטית.

שוב, תודה על התגובה, זה עוזר מאוד. שתי שאלות המשך: אין לי כרגע קריטריונים לבחירת איזור מסוים פרט לרצון שלי להיות במקום שיאפשר לי להיות נייד מאוד - כלומר להיות קרוב למרכז של רכבות מרכזי. מישהו הסביר שיש תחבורה ציבורית בכל מקום, אבל יש מקומות שנתיבי הנסיעה מהם לא כל כך נגישים. בגלל שאני לא יודע איפה אני אמצא עבודה אני רוצה להיות נגיש מאוד לרוב המרכזים של תעשיה והמרכזים והמסחריים. העניין הוא שזה ביצה ותרנגולת, כי העבודה תכתיב לי את מקום המגורים. מה שמביא אותי לשאלה השנייה: עבודה - עבודה בתחום שלי יקח מינימום כמה חודשים למצוא. חשבתי למצוא עבודה זמנית בינתיים, יש לך הערכה לסוגי העבודות המזדמנות הקיימות או כמה זמן לוקח למצוא עבודה כזו (אני חושב על מספר שבועות - האם זה ראלי?) שאלה אחרונה: חשבתי לגור באיזה אכסניה, ולחפש להשכיר חדר בדירה - האם זה ראלי למצוא משהו ביומיים שלושה? תודה שוב על התשובה המפורטת.

גוזליה

New member
הממממ..

אני לא יודעת מה התחום שאתה עוסק בו, אבל אתה יכול לעשות קצת חיפוש ולראות איפה יש ריכוז של מקומות עבודה כמו שלך (אני משערת שזה משהו ייחודי ולא מלצר או ברמן). שוב- גוגל, גוגל, גוגל. אכן יש תחבורה ציבורית בכל מקום, מאוד מאוד נוחה. רוב המקומות הם במרחק הליכה מתחנת טיוב כזו או אחרת, ואפשר למצוא בקלות גם מפה של הטיוב ב(שלושה ניחושים...נכון!)גוגל. לגבי העבודות הזמניות האפשריות- אין לי מושג, אני משערת שכמו בכל מקום (מוכר בחנות, מלצר ושות'). כמה זמן לוקח למצוא כזו עבודה- שוב, אין לי כל דרך לדעת את זה, אבל ראיתי בהרבה חנויות שמחפשים מוכרים, אז אני משערת שזה לא ייקח כלכך הרבה זמן. לגבי למצוא חדר ושות'- יומיים שלושה נראה לי מעט מדי. קח בחשבון שאם אתה מגיע לפה "בלי שקל על התחת"- יהיה לך מאוד מאוד קשה להסתדר, לפחות בהתחלה. אל תסתמך אפילו על עבודה זמנית- כי גם מעבודה שכזו לוקח חודש עד שנכנס כסף (ואם אין לך חשבון בנק זו בעיה- אין לאן להכניס את הכסף...), ובינתיים צריך לשלם על מגורים (עסק לא זול בלונדון), אוכל, תחבורה ושות'. פתרון אפשרי בשבילך הוא אולי לפנות ללב היהודי החם- AKA השכונות הישראליות/יהודיות בצפון מערב לונדון- גולדרס והנדון. יש כאן המון בוסים ישראליים, ויכול להיות שזה יוכל "לסדר" אותך קצת יותר. שיהיה בהצלחה, בכולופן.

למעלה