מעבר ללונדון- eea family permit

מעבר ללונדון- eea family permit

שלום כולם, אני חדשה בפורום ואשמח לקבל עזרתכם. אני אזרחית אירופאית (גרמניה) והתקבלתי ללימודי תואר שני באנגליה בספטמבר הקרוב. הבנתי שעל מנת שבעלי יוכל לעבוד שם אנחנו צריכים להגיש בקשה ל- eea family permit. הואיל והאישור הראשוני ניתן ל-6 חודשים יש לי לגבי זה מספר שאלות:
1. האם כדאי לנו כבר להוציא את האישור עכשיו (אפריל אוטוטו) על מנת שבעלי יוכל להראות למעסיקים רלוונטיים שהוא מדבר איתם שיש לו אישור עבודה כבר? מבחינתנו אנחנו זמינים למעבר מיידי ככה שיש יתרון לאישור עכשיו, אך החיסרון אם המעבר יהיה כבר בספטמבר ואז בעצם הוא יהיה תקף לנו רק לעוד חודשיים.
2. אם אנחנו מוציאים את האישור כבר עכשיו זה אומר שבנובמבר התוקף של האישור כבר לא תקף. האם הגיוני להוציא בחודשיים כרטיס תושב עבור בעלי? הבנו שזה כרוך בטופס מסורבל למדי מאז ינואר 2015 ושזה לוקח זמן. אם ז לא הגיוני להוציא בחודשיים, האם אפשר לקבל ארכה של חצי שנה נוספת? מה בגדול הפרוצדורה הכי נכונה במצב הזה על מנת לשמר את אישור העבודה של בעלי?
3. האם ביום שאנחנו נכנסים לאנגליה בפעם הראשונה (בעלי עם האישור משפחה)- האם אני חייבת להיכנס בו זמנית עם האזרחות האירופאית או שאני יכולה גם להיכנס חד פעמית עם האזרחות הישראלית? אני שואלת את זה כי אני בתהליך מול השגרירות הגרמנית על שינוי שם המשפחה בעקבות הנישואין ולכן אין באפשרותי עוד להוציא דרכון חדש (הדרכון הנוכחי כבר לא בתוקף). אנחנו מחכים כרגע שהשם משפחה שלי יאושר ורק אח״כ אוכל להוציא הדרכון. אם נעבור לפני ספטמבר יש לי החשש שאולי הדרכון הגרמני שלי עדיין לא יהיה מוכן. שאלה מטופשת אבל תעזור לנו מאוד לכלכל צעדנו.

אודה מאוד לעזרתכם!
תודה רבה וחג שמח לכולם :)

republik

New member
מנסה לעזור

קודם כל נתחיל מהסוף – אין לכם מה להתחיל את התהליך לפני שאת מקבלת דרכון חדש. הסיבה היא שכדי להגיש את הבקשה הראשונית (ה-family permit) את צריכה לצרף דרכון אירופי בתוקף.
גם לגבי כניסה לבריטניה עם ה-family permit – האישור הזה הוא מתוקף כך שאת אזרחית אירופית. עכשיו הבנתי שפקידי הגירה יכולים לקבל גם דרכון לא בתוקף, אבל השאלה אם את באמת רוצה לקחת את הסיכון הזה שתגיעו להית'רו ויפנו אתכם חזרה...
לגבי מתי להוציא את זה, אני הייתי עושה את זה הכי קרוב שאפשר לתאריך המעבר. שימי לב שאלא אם את מתכוונת לעבוד, את תממשי זכויות אמנה עקב היותך סטודנטית, וזה אומר שתצטרכו להראות יותר תיעוד לכך שיש לכם אמצעים לקיים את עצמכם, ובין היתר שניכם תצטרכו לעשות ביטוח רפואי פרטי. כדי לעשות את הביטוח הזה, אתם תתקשו למצוא חברה שמוכנה לבטח אתכם אחרי פחות משלושה חודשי מגורים בבריטניה, ולכן אתם עלולים למצוא את עצמכם במצב לא נעים שבו ה-family permit עומד לפקוע, אבל בפועל אין לכם אפשרות להגיש את הבקשה לכרטיס תושב. לכן כדאי לחכות כמה שיותר קרוב למעבר לפני שמוציאים את זה. אגב, כשאני עשיתי את התהליך הזה (לפני שנתיים) שאלו בטופס אונליין מתי אנחנו מתכוונים להגיע לבריטניה ואני רשמתי אוגוסט (זו הייתה הערכה שלנו שהתבררה כמדוייקת). כנראה שמישהו שם בטורקיה ראה את זה והפעיל קצת את השכל (מאד לא מקובל ואפילו ראוי לנזיפה בקרב בירוקרטים) וכשקיבלנו את האישור חזרה התוקף שלו החל רק באמצע יוני, ככה שהיו לנו עוד כמעט חמישה חודשים אחרי המעבר, אבל כמובן שאי אפשר לבנות על זה.
הארכה אי אפשר לקבל, אבל את הפמילי פרמיט אתם יכולים להוציא כמה פעמים שתרצו, פשוט בעלך יהיה חייב לחזור לארץ לשם כך (את לא).
בהצלחה!

מוסיפה כמה השגות (אמנם משרשרת לרפבליק, אך התשובות הן לשואלת)

תצטרכו להיכנס ביחד בפעם הראשונה אם האזרח האירופאי טרם נמצא בבריטניה (כלומר, אין שום מצב שבו הלא-אירופאי נכנס לפני האירופאי. או איתו - או אחריו אאל"ט). כיוון שבן הזוג שלך נכנס על תקן היותו בן משפחה של אזרח אירופאי, מן ההגיון שלא תוכלי להיכנס כאזרחית ישראלית אלא רק כגרמניה. שוב, זה היקש שלי אבל כמובן אולי אני טועה ואז שמישהו יתקן אותי.
&nbsp
מצטרפת להמלצה של להוציא את האישור כמה שיותר קרוב למעבר. במקרה של רפבליק אמנם היה לו מזל עם התוקף, אבל קרה גם שהאישור "התחיל לספור" מהיום בו הוא ניתן בלי להתחשב בתאריך הנסיעה העתידי.

תודה רבה על העזרה- שאלות נוספות

תודה רבה על העזרה... אולי אתם יכולים באמת להסביר לי את כל הפרוצדורה של הביטוח בריאות?
איך עובד כל עניין ה-nhs הזה? האם אני כסטודנטית לא זכאית לקבל חינם? כמה עולה כל הביטוחים הפרטיים. אין לי מושג מאיפה כל כך להתחיל את השאלה שלי את האמת אז אשמח לכל מידע בנושא על מנת שאתחיל לחפש מידע גם באינטרנט. תודה רבה !

republik

New member
כולם זכאים לזה חינם

את תוכלי להשתמש ב-NHS, אבל בשביל שבעלך יוכל לקבל כרטיס תושב תצטרכו גם לעשות ביטוח רפואי פרטי. המחירים של זה נעים, זה תלוי כמה באמת "נכנסים" לזה (אם עושים את זה באמת רק בשביל הכרטיס תושב או שמחליטים כבר באמת לעשות בזה שימוש). המחירים של זה נעים בין סביב 25 פאונד לחודש לכל אחד ומגיעים גם ל-40 פאונד ויותר, זה הכל תלוי בחברה ושווה לעשות סקר שוק (יש אתרים שמשווים מחירים, כמו למשל moneysupermarket ו-comparethemarket) ולבדוק.
אבל כאמור, אם לא תרצו לעשות בזה שימוש, תוכלו פשוט לצרף את הפוליסות לבקשה לכרטיס תושב, ומעבר לתשלום החודשי לשכוח שזה קיים וללכת ל-GP במרפאה המקומית כמו כולם.

למעלה