מעבר לטמפונים

is it real

New member
מעבר לטמפונים

אני בת 18. הבוקר כשקבלתי מחזור, החלטתי לנסות פעם ראשונה להשתמש בטמפונים. כשהכנסתי את הטמפון (עם מוליך), בטעות הפסקתי את הכנסתו מוקדם מדי והוא לא ישב טוב ולכן נאלצתי להוציאו. כדי להקל על ההוצאה הרטבתי אותו טיפה עם מים. אחרי שהוצאתי אותו, קבלתי סחרחורת חזקה ובחילה והרגשתי שאני עומדת להתעלף. הרגשה זו נשארה כמה דקות. זו הייתה הרגשה מפחידה ומלחיצה ואני מפחדת עכשיו לנסות ולהשתמש בטמפונים שוב. מדוע זה קרה? כיוון שעשיתי את זה על הבוקר, ישנתי גם רק 5 שעות באותו לילה, ועוד לא אכלתי, יכול להיות שזה קשור? איך אני יכולה להימנע שזה יקרה שוב? או שפשוט כדאי לי להימנע מטמפונים לחלוטין? אני לא מרגישה בטוחה עם תחבושות אבל אני קצת חוששת לנסות שוב טמפונים.

מעבר לטמפונים

אני מאד מקווה שלא תתייאשי מטמפונים כי שימוש בהם ישנה לך את התחושה בזמן המחזור . לא תרגישי מוגבלת ותוכלי להמשיך לעשות הכל כולל ספורט, ריקוד, שחייה וכדומה. מה שקרה לך זו תגובה של ירידת לחץ הדם כתוצאה מהגרוי באזור הנרתיק. יש אנשים שמגיבים בצורה כזו והם מורידים לחץ דם גם כשלוקחים להם בדיקת דם או נותנים זריקה או בודקים בדיקה גינקולוגית פנימית או כשהם מאד מפחדים או חווים כאב. אין בכך שום סיכון, זה רק לא נעים וחשוב שתדעי שזה נוטה לקרות לך. כך את יכולה להימנע מהתעלפות אם את כל הדברים האלה תעשי בשכיבה ותזהירי את מי שבודק אותך לגבי זה. זו נקראת " תגובה וגאלית". ברור שזה שהיית מאד עייפה ועוד לא שתית ואכלת , הגביר את זה באופן משמעותי. חשוב בזמן החדרת הטמפון להחדיר את המוליך עד הסוף , עד שאי אפשר יותר , כפי שההסבר מדגים , עד שהאגודל שלך נוגע ממש בכניסה לנרתיק. אם הטמפון מספיק בפנים , לא מרגישים שהוא שם ואין את כל התחושות הנ"ל. בכל מקרה , בפעמים הראשונות החדירי אותו והוציאי אותו רק כשאת יושבת ולא בעמידה על מנת שאם תרגישי רע, לא תיפלי. עדיף אפילו שתנסי קודם ללא מחזור ואז את יכולה לעשות זאת בשכיבה במיטה. כדיל להקל על ההחדרה כשאת לא במחזור את יכולה למרוח על הטמפון מעט וזלין. בהצלחה.

is it real

New member
תודה

אני לא אתייאש ואנסה שוב מחר. לא ידעתי שזה יכול לקרות. עם כל ההזהרות שיש על אריזת הטמפונים, זה דבר אחד שהם לא חשבו לשים. תודה רבה על ההסבר המפורט שלך, עזרת לי המון.

למעלה