מעבר לחו"ל

מעבר לחו"ל

אם אני מתכנן לעבור או לשהות שנה-שנתיים בחו"ל, איך אני מקבל את התתרופות שם? דרך ביטוח של הקופת חולים או משהו? למישהו יש מושג לגבי מכיר של טגרטול בחול?

tropical888

New member
הי אורי חייל 21

אני כרגע בחו"ל כבר 1/2 שנה ולוקחת את הטגרטול. ממליצה לך לברר אם הכדור הזה נמצא בארץ שאתה רוצה להגיע אליה. ואם כן אז באיזה מינון הוא נמצא? ואם אתה לוקח את הCR גם לברר אם זה נמצא שם? אני בנתיים מעבירה לי את הכדורים מהארץ - כל 1/2 שנה אני מעבירה לי את הכמות. אני לוקחת 400 מ"ג 3 פעמים ביום (1200 מ"ג ליום) אבל לקופת חולים בארץ אני אמרתי שאני צריכה 1600 מ"ג ליום כך שהם מכינים לי מראש כמות יותר גדולה לחצי שנה. שזו גם הכמות המקסימלית לקבלת טגרטול ליום. כרגע אני בהונג-קונג וכאן יש להם מינון של 200 מ"ג לכן יותר נוח לי לקבל את זה מהארץ, במידה ויתחילו לעשות לי בעיות בקופ"ח בארץ אצטרך לקחת את המינון של ה-200 מ"ג שזה פשוט יותר כדורים.... זהו מקווה שלא סיבכתי אותך בכל מקרה דע לך שזה כדור מאוד ידוע בעולם ומאוד ותיק בשוק האפילפסיה ולכן לא נראה לי שתהיה לך בעיה עם זה. אשמח לענות לך על כל שאלה נוספת. בהצלחה לך!

היי, תודה. עוד כמה שאלות

איך את מעבירה את הכדורים? שולחים לך אחת לחצי שנה או כשאת חוזרת לארץ את לוקחת? האם עושים לך בעיות שאת מעבירה לחול כמות גדולה מאד של תרופות? גם אצלנו בבן גוריון וגם בשדה תעופה שאת מגיעה אליו? אני לוקח טגרטול CR 800 ביום, פעם לקחתי את זה בכדורים של 200 מכופת החולים והיום הצבא נותן לי את זה בכדורים של 400. לא אכפת לי באיזה מינון הכדור, אבל בטח שאתה טס לחול אתה רוצה להסתובב עם פחות כדורים. בכל אופן והיה ואת רוצה לקחת את הכדורים מהמדינה שאת נמצאת בה, איך את עושה את זה? הולכת לרופא?? לבית חולים?? וכמה זה עולה??

tropical888

New member
היי אורי

בנתיים את הכדורים אני העברתי בדרכי מהארץ לחו"ל. אני לוקחת אותם איתי בתיק אישי שאני נושאת למטוס. לא עשו לי עם זה כל בעיה לא בכניסה ולא ביציאה מהארץ. אם אני ארצה לקחת את הכדורים מהמדינה שאני נמצאת בה - הונג קונג, אני פשוט לוקחת רצפט מהרופאת משפחה שלי והיא כותבת לי את הרצפט. אני יכולה גם לקנות בבית מרקחת את הכדורים בלי לתת להם רצפט אבל אז אני גם לא מקבלת קבלה... אבל זה משהו שפה הם עובדים כך, כי בכל מדינה זה שונה, הרי בארץ לא היית יכול לקנות כדורים בכסף בלי לקבל קבלה ובטח בלי לתת רצפט. כמובן שאני הראתי לה מכתב מהנוירולוג שלי מהארץ שכתב לה באנגלית ואחרי שאני הסברתי לה את כל "העניין" אצלי. אצלי אין בעיה כי אני הולכת לרופאה פרטית ומשלמת לה כל פעם את הסכום הדרוש והעבודה של בעלי מחזירה לנו את הסכום. אם גם אתה עובר בגלל עבודה מהארץ אז גם לך יהיה בטוח בריאות אבל אם זה סתם לטיול או לעבודה שמצאת בחו"ל דרך האינטרנט או מה שלא יהיה אז כדי לך לברר את עניין בטוח הבריאות שלך אני לא יודעת איך זה מתנהל אם עוברים לבד לחו"ל, מה קורה עם בטוח לאומי? קופת חולים? וכו'? בהצלחה! תרגיש חופשי לשאול

אורי תברר david sheild

זאת חברת ביטוח לאנשים הנוסעים לחו"ל לתקופות ארוכות תברר שם את הפרטים המון חברים שלי בחו"ל מבוטחים אצלה אולי יש לה מענה כלשהוא למצוקותיך בהצלחה באזרחות

למעלה