מעבר לחו"ל

law and order

New member
מעבר לחו"ל

אז זהו ! עוד חודש המעבר הגדול לסין וההתרגשות בשיאה.
רציתי לדעת האם יש דברים מסוימים שכדאי לקחת ואתם ממליצים עליהם?
אשמח לשמוע על כל המלצה והצעה מכיון שכבר די הלכתי לאיבוד :)

בנוסף, מבחינת ביטוח רפואי, האם באוניברסיטה שלכם, יש מניעה שסטודנט יחזיק 2 3 ביטוחים רפואים, מעבר לפוליסה הדי בסיסית שהאוניברסיטה נותנת?
מדובר על 2 של כרטיסי אשראי (בחינם לחודשים) ועוד ביטוח מלא שאני עושה בקופת חולים. בעיקרון, נאמר כי אם יש ביטוח רפואי אז להביא את זה לתשומת ליבם, האם הכרחי לדעתכם?
זה הכי בעיתי שכולם בחופש ואין עם מי לדבר כחודש לפני תחילת הלימודים.

Philip Jr

New member
תשובות

אהלן,
&nbsp
קודם כל אני מאחל מעבר קל ונעים, ובהצלחה בלימודים!
&nbsp
לשאלותיך:
&nbsp
1. אני לא יודע איפה אתה הולך לגור, והאם אלו מעונות או דירה משלך, ומה יהיה לך שם.. ההמלצה שלי על דברים לקחת מתחלקת לשניים - קודם כל קח איתך את כל המסמכים שאולי תצטרך, כולל מסמכים רפואיים, תעודות מזהות למיניהן, כל המכתבים מהאוניברסיטה וכל דבר אחר שנראה לך רלוונטי. שנית, אני מציע לקחת איתך כמה דברים בעלי ערך סנטימנטלי עבורך (אם יש כאלו), כדי שתרגיש קצת יותר בבית בהתחלה. פרט למסמכים חשובים ודברים בעלי ערך אישי עבורך אפשר לקנות הכל, ואין טעם להיסחב עם יותר מדי דברים (פרט לביגוד בסיסי וכאלה..)
&nbsp
2. אצלנו אין בעיה עם הוספת פוליסות, אבל צריך ליידע כל חברה מבטחת שזה לא הביטוח היחיד שלך (לפחות פה בארה״ב/אילינוי/עם הביטוח שלי). מה שכן, אני לא ממש מבין למה להתעסק עם ביטוחים של כרטיסי אשראי, אלו ביטוחי תיירים ולא ממש רלונטיים למצבך. לגבי קופת חולים - גם אני המשכתי בינתיים את הביטוח שלי עם קופת החולים, זה לא עניינם לדעתי ולא קשור ללימודיך/למוסד אליו אתה נוסע. או במילים אחרות - אולי אין עם מי לדבר, אבל אני לא חושב שיש *על מה* לדבר..

law and order

New member
כרגיל אין עלייך!

לגבי מסמכים רפואיים - האם יש משהו ספיציפי? כי כשביקשתי מהרופא מכתב שמפרט את התרופות ורכיבים הוא אמר לי להוציא את העלון מהקופסא! :\
האם יש צורך/הכרח בתעודה מזהה (ת"ז? רשיון? להבנתי לזרים אסור לנהוג במדינה) מעבר לדרכון?
רלוונטי לצלם את הפנקס שבי (או שרק מקור תופס) עם החיסונים מהגיוס ולקחת העתק שלו ביחד עם פנקס חיסונים אזרחי? את אחד החיסונים קיבלתי לפני עשור

לגבי הפוליסה- בעיקרון חשבתי להפעיל את הביטוח של הכרטיסי אשראי, שאם אצטרך לתבוע על נזק ורכוש (מסמכים, כבודה וכדומה) אולי יהיה לי כדאי להפעיל אותם מאשר את הביטוח שעליו שילמתי, מחשש שהפרמיה לא תתיקר לי בגין תביעות קודמות בעתיד.
ראיתי שלפי החוק צריך להצהיר פה בארץ על פוליסות אחרות שיש (95 א משהו כזה לחוזי ביטוח) השאלה אם בחו"ל זה גם ככה..
כמו כן, כנראה שלא הבהרתי את עצמי היטב, זוהי פוליסה שקופת החולים שלי פה בארץ משווקת אותה ועובדת איתה. ( מעבר לביטוח של קופת חולים בארץ שאני משאיר אותו)
התייחסת להתניידות מקודם. בעיקרון אני מתכנן להסתובב עם שתי מזוודות גדולות אך אני חושש שזה יהיה קלמזי מידי.
מזוודה לבטן מטוס 28 אינץ ומזוודת עליה למטוס 20 אינץ. בכל מקרה אצטרך מקום לקניות :) עדיין סין וזה.
החשש שלי הוא שבטיולים לא אסתבך בלהסתובב איתם, האם יש לכך פתרון? מעבר ללהשאיר אותם במעונות.

Philip Jr

New member
תשובות

לגבי מסמכים - היו מסמכים שהבאתי לחו״ל ומעולם לא השתמשתי בהם. היו כאלו שלא הבאתי והייתי צריך.. אני ממליץ להביא את מה שיש לך, גם אם לא סביר שתצטרך. יש אנשים שגם משאירים יפוי כח להוריהם או מישהו אחר לכל ענייני הבנקאות ודברים אחרים שעשויים לצוץ בזמן שאתה לא בארץ. מסמכים לא שוקלים יותר מדי, אז אין סיבה לא להביא בעיניי.
&nbsp
לגבי ביטוח - אני חושב שהלכת overboard עם כל הביטוחים, נראה לי מוגזם. אבל - כל אחד ומה שנראה לו. בכל מקרה אני לא יודע בדיוק על מה מצפים ממך לדווח בסין - תשאל שם כשתגיע, אני מניח שיש להם משרד רלוונטי שיכול לעזור. זה לא דחוף לעכשיו.
&nbsp
את המזוודות שאתה עובר איתם אתה לא צריך לקחת לטיולים.. משאירים במעונות ולוקחים תיק נוח או מזוודה קטנה יותר שמתאימה לסוג הטיול אליו תצא.

shudaizi

New member
ממש לא אוברבורד עם הביטוח

הביטוח הרפואי שמספקות אוניברסיטאות סיניות במלגה הממשלתית מכסה רק על 50% (לפעמים פחות) מעלות הטיפול, ורק אם הוא נעשה בבי"ח ציבורי. בתי החולים הציבוריים בסין לא משהו בכלל (למעט שנגחאי וכמה בבייג'ינג). אני אומרת את זה מניסיון אישי מר וכואב ויקר.

לגבי המסמכים הרפואיים, זה לא ממש משנה מה תביא. יכול להיות שיבקשו ממך לעשות שוב חלק מהבדיקות (דם/רנטגן) כחלק מהשלמת הבדיקה הרפואית.
אבל מסכימה עם מה שנועם אמר שמסמכים לא מזיקים.

Philip Jr

New member
יכול להיות שהכיסוי בסין גרוע

השאלה היא האם הכיסוי של הפוליסות מהארץ משלים את הפער הזה, או לא.. אני לא יודע, אבל יש לי תחושה לגבי התשובה..

למעלה