מעבר להנקה מלאה

נוריתי16

New member
מעבר להנקה מלאה

שלום לכן, אני חדשה כאן ובאופן כללי באימהות..
לפני כשבועיים וחצי נולד בני הבכור בשבוע 34+5. הוא אושפז בפגיה למשך 10 ימים שבמהלכם ניזון בעיקר מבקבוק של חלב שאוב, תמ"ל ואני השתדלתי להניק אותי פעמיים ביום.
לפני כשבוע השתחררנו הבייתה ומאז אני במאבקים עם ההנקה... בהתחלה שאבתי, הנקתי (בערך..) ונתתי תמ"ל להשלמה משום שהרגשתי שלאחר הנקה בלבד הוא אינו רגוע וממשיך לעשות סימנים של רעב.
הקושי המנטלי שליווה את החזרה הבייתה משפיע עלי מאוד ואני בוכה המון בעיקר מהתסכול בהנקה. יועצת הנקה אמרה לי להפסיק לשאוב ולהתחיל להניק יותר ומה שקרה הוא שכמות החלב הידללה בצורה משמעותית. עכשיו ההנקה הפכה אפילו קשה יותר משום שזרימ החלב איטית ודלילה בעיקר בהשוואה לבקבוק...
אשמח לשמוע מניסיונכן עצות לכיצד להתמודד עם המצב...
שבת שלום :)

פיקוס123

New member
שלום לך|

אני לצערי לא הקנתי, אבל שבוע 34+5 זה מצוין, בדרך כלל עם מנקים אז יש יותר חלב, והקושי והתיסכול , עיפות הכל משפיע על מצב החלב, עם יועצת ההנקה שמבינה יותר ממני בנהקה המליצה לך לוותר על שאיבה אז תוותרי, חבל על הכוחות שלך. אני מקוה שמצב החלב ישתפר, יש כדורי חילבה ושאר מוצרים שממולצים להגברת חלב, כמובן שהרבה שתיה ומנוחה.

בהצלחה

MotheRonit

New member
כמה דברים

תנסי אחרי ההנקה לתת לו להיות עור לעור > שיעודד יניקה נוספת
ולבדוק מול היועצת אפשרות לשלב שאוב באמצעות צינורית SNS מה שיעודד יצור חלב, ויהיה קבלת חלב למרות היניקה היחסית על ריק
תנסי לשאוב תוך כדי הנקה (בצד שני) או מיד אחרי
ואם (כששש) נותנת בקבוק להקפיד על קצב איטי, בצורה תומכת הנקה - למנוע העדפת בקבוק.

למעלה