מעבר להמבורג
שלום לחברי הפורום,
פתחתי את השרשור הזה גם בפורום גרמניה, אבל לאור אי ההענות
אני שואל גם כאן.
משפחתי ואני עוברים להמבורג (ממדינה אחרת), כשמדובר במעבר די פתאומי.
מכיוון שאיני דובר גרמנית קשה לי להבין את ההליכים, ומסתבר שגם לגרמנים שחיו זמן רב בחוץ (ר"ע אשתי) זה לא קל.
אני יודע שמדובר בשאלות רבות, אבל אשמח למידע גם אם חלקי:
1. אנחנו משפחה של 4 נפשות (ילד בן 5 ותינוק בן חצי שנה). האם ניתן למצוא דירה להשכרה זמנית (חודש-חודשיים) עד שנסגור על משהו קבוע?
2. מה סדר ההליכים, כשבהתחלה לפחות נהיה תלויים ב Hartz IV (את המקום הזמני נממן אנחנו, אבל החל ממציאת דירת קבע)? הכוונה לסדר הליכים היא רישום בעיריה, ג'וב סנטר, הוצאת תעודת תושב, בקשה לעזרה במימון, הוצאת רשיון נהיגה וכו'?
3. האם ניתן לקבל מהמדינה קורסים בגרמנית חינם?
4. האם יש חברת השמה שמתמחה בעבודות למי שאינו דובר גרמנית?
5. אנחנו מכניסים את הילדים לבית הספר היהודי. האם מישהו מהמבורג ויש לו תובנות לגבי הנ"ל?
כל מידע נוסף יתקבל בברכה
תודה!
שלום לחברי הפורום,
פתחתי את השרשור הזה גם בפורום גרמניה, אבל לאור אי ההענות
משפחתי ואני עוברים להמבורג (ממדינה אחרת), כשמדובר במעבר די פתאומי.
מכיוון שאיני דובר גרמנית קשה לי להבין את ההליכים, ומסתבר שגם לגרמנים שחיו זמן רב בחוץ (ר"ע אשתי) זה לא קל.
אני יודע שמדובר בשאלות רבות, אבל אשמח למידע גם אם חלקי:
1. אנחנו משפחה של 4 נפשות (ילד בן 5 ותינוק בן חצי שנה). האם ניתן למצוא דירה להשכרה זמנית (חודש-חודשיים) עד שנסגור על משהו קבוע?
2. מה סדר ההליכים, כשבהתחלה לפחות נהיה תלויים ב Hartz IV (את המקום הזמני נממן אנחנו, אבל החל ממציאת דירת קבע)? הכוונה לסדר הליכים היא רישום בעיריה, ג'וב סנטר, הוצאת תעודת תושב, בקשה לעזרה במימון, הוצאת רשיון נהיגה וכו'?
3. האם ניתן לקבל מהמדינה קורסים בגרמנית חינם?
4. האם יש חברת השמה שמתמחה בעבודות למי שאינו דובר גרמנית?
5. אנחנו מכניסים את הילדים לבית הספר היהודי. האם מישהו מהמבורג ויש לו תובנות לגבי הנ"ל?
כל מידע נוסף יתקבל בברכה
תודה!