מעבר להמבורג

vereguy

New member
מעבר להמבורג

שלום לחברי הפורום,
פתחתי את השרשור הזה גם בפורום גרמניה, אבל לאור אי ההענות
אני שואל גם כאן.
משפחתי ואני עוברים להמבורג (ממדינה אחרת), כשמדובר במעבר די פתאומי.
מכיוון שאיני דובר גרמנית קשה לי להבין את ההליכים, ומסתבר שגם לגרמנים שחיו זמן רב בחוץ (ר"ע אשתי) זה לא קל.
אני יודע שמדובר בשאלות רבות, אבל אשמח למידע גם אם חלקי:
1. אנחנו משפחה של 4 נפשות (ילד בן 5 ותינוק בן חצי שנה). האם ניתן למצוא דירה להשכרה זמנית (חודש-חודשיים) עד שנסגור על משהו קבוע?
2. מה סדר ההליכים, כשבהתחלה לפחות נהיה תלויים ב Hartz IV (את המקום הזמני נממן אנחנו, אבל החל ממציאת דירת קבע)? הכוונה לסדר הליכים היא רישום בעיריה, ג'וב סנטר, הוצאת תעודת תושב, בקשה לעזרה במימון, הוצאת רשיון נהיגה וכו'?
3. האם ניתן לקבל מהמדינה קורסים בגרמנית חינם?
4. האם יש חברת השמה שמתמחה בעבודות למי שאינו דובר גרמנית?
5. אנחנו מכניסים את הילדים לבית הספר היהודי. האם מישהו מהמבורג ויש לו תובנות לגבי הנ"ל?
כל מידע נוסף יתקבל בברכה

תודה!

eszet

New member
תשובה אחת

לשאלה מספר 2.

קודם כל נרשמים בעירייה וקובעים תור לauslaenderbehoerde, ותיקח בחשבון שהעובדה שאתם מתכננים לקחת Harz IV מאוד תקשה עליכם את החיים בכללי, ובהשגת תושבות בפרט.
אתם צריכים לבדוק באתר הבא http://www.hamburg.de/behoerdenfinder/hamburg/info/auslaenderbehoerde/ במדינה שלכם מה התנאים לקבלת תושבות לבן זוג של גרמני. תיקח בחשבון שקצבאת Arbeitslosengeld 2 תקשה עליך בעתיד להשיג niederlassungserlaubnis ואזרחות גרמנית. כל בקשה לעזרה (sozialhilfe) גוררת אחריה סנקציות בקשר לתושבות שלך. גרמניה רוצה לראות שאתם מסוגלים לכלכל בעצמיכם בשביל המשפחה שלכם לפני שהם יעניקו לך תושבות לצמיתות או תושבות ארעית (תלוי במדינה שלך). תושבות ארעית לא מקנה לך זכות לעזרה מהמדינה.

בהצלחה לכם!

eszet

New member
ואגב

אל תהיה כל כך בטוח שאשתך זכאית לקבל hartz 4... זה תלוי בכמה זמן היא כבר לא חייה בגרמניה ואיפה היא גרה לפני שעזבה ולכמה זמן...
בקיצור: אל תבנו על להגיע עם כלום. כן תבנו על להגיע עם מספיק כסף עד שאישתך תמצא עבודה ועד שאתה תקבל רשות לגור ולעבוד.

vereguy

New member
תודה רבה על התשובה

השאלות ששאלתי היא לאחר שוידאנו מה אנחנו יכולים לעשות. הברורים נעשו מול הרשויות, בין אם באימיילים ובין אם ישירות דרך קרוביה של אשתי. אשתי זכאית לעזרה המדוברת (עד כמה שהבנתי בגלל הזמן שבמהלכו היא עבדה בגרמניה פלוס משהו שקשור להסכמים פנים אירופאים). לגביי - באימייל שקיבלנו מהמוסד האמור רשום שגם אני זכאי, והם אף ציינו לגבי דירה, הוצאות וכו'. אני מקווה שזה כך, ואם לא - מה לעשות. למעמד תושבות אני זכאי מכיוון שבהמבורג (לא יודע איך זה במדינות אחרות בגרמניה), זוג נשוי שיש לו ילדים, או אם לבן הזוג מעמד תושבות קבע במדינה אחרת באיחוד, הוא זכאי לתושבות מקומית גם ללא עבודה. לי יש גם ילדים וגם תושבות קבע במדינה בה אני גר. אני לא מתכוון לבקש אזרחות גרמנית, ולמען האמת המעבר די נכפה עלינו, עקב בעיות תעסוקה במדינה הנוכחית, והעובדה שמשפחתה של אשתי כבר זמן רב לוחצת שנעבור לגור לידם. ככה שאין לי בעיה להיות תחת עינם הבוחנת של מי שצריך, כ"כ הרבה זמן שמעתי מקרובי משפחתנו את כל הקטע של Hartz IV וכיוב', שאמרנו לעצמנו שאם זה מה שצריך לעשות כרגע, זה מה שנעשה. אני מטבעי לא בטלן, אין לי בעיה ללמוד גרמנית ובטח שלא לעבוד (תואר אקדמי במערכות מידע, אבל אני בספק אם בגרמניה הוא תואר מוכר). כאן המדינה מממנת קורס שפה בחינם (עד רמה 4) לכן שאלתי לגבי האם בגרמניה זה גם כך, כי זה לא כ"כ ברור לנו. כמו גם השאלות האחרות - בפורומים המקומיים אנחנו לא ממש מקבלים תשובות חד משמעיות. מודה לך על התשובה לגבי סדר ההליכים, ומקווה שיהיה בסדר (למרות שאני די חרד, כשגרים 12 שנה באותה מדינה, לא קל לעזוב
). ממתין לתגובות נוספות. תודה!

Nobilis

New member
קצת...

לפחות לפני כמה שנים בן זוג של אזרח גרמני יכל לקבל לימודי שפה אינטנסיבייים (חצי שנה, נדמה לי) במחיר מגוחך עד חינמי. אין לי מושג אם שינו את זה מאז.

אם אתה תוכניתן, יש הצעות עבודה לדוברי אנגלית בברלין (אתר לדוגמא: http://berlinstartupjobs.com). לצערי אין לי מושג לגבי המבורג, אבל אם אתה מתכנן ללמוד את השפה זה אולי פחות משנה לך.

vereguy

New member
,תודה

כן, אני כבר רשום לכל מיני אתרים, ועברתי על משרות גם בתכנות אפליקציות וגם בשיווק כלפי המדינות שאת שפתן אני דובר. הבעיה היא שכולם רוצים בכל זאת גרמנית, וזה מקובל. העניין הוא שבמידה ומסתבר שלא מגיעה לי עזרה, לא אוכל להמתין עד שאלמד גרמנית ברמה הנדרשת (בסיס יש לי, כי אשתי מדברת עם הילדים גרמנית ומשהו בכל זאת נכנס
, אבל מעולם לא ישבתי ללמוד את השפה).

Luis12

New member
לגבי השאלה הראשונה

בגדול האם זה אפשרי? הכל אפשרי, תלוי כמה תחפשו, באיזה תקופה ואם תבואו בטוב לבעל הדירה.
מחיפוש שהרצתי באחד האתרים הקטנים יותר שבו לרוב אין תשלום צד לסוכן נדל"ן נראה כאילו ניתן למצוא דירה לחודש חודשיים כרגע למשל, אך כמו שיש לצפות האפשרויות אינן רבות.
הינה החיפוש http://www.zwischenmiete.de/angebot...rg&PHPSESSID=00332cad13a249924767185ea5b4f09e

למעלה