מעבר להולנד

MAMALY

New member
מעבר להולנד

שלום כולם.
אני בתהליכי קבלת אזרחות ארופאית בימים אלו (ייקח עוד כמה חודשים אבל זה מגיע)
שוקלת מעבר להולנד עם 3 ילדים
כולם יהיו בעלי אזרחות אירופאית נוספת

מקצוע - שף קונדיטור שוקולטיירית מתמחה בפטיסרי, ממתקים ושוקולד.

יש לי כמה שאלות שמטרידות אותי אולי תוכלו קצת להניח את דעתי

ראשית הלוקיישין אני לא רוצה לגור באמסטרדם אלא באיזורים יותר כפריים לא רחוק מידיי מאמסטרדם
יש בכלל קהילה ישראלית באיזורים אחרים בהולנד?

שנית אני רואה בעיתון על ההפגנות של דעש בהולנד זה מאוד מטריד אותי, הולנד הצטיירה תמיד בעיני כמדינה סובלנית..
שלישית אני עם 3 ילדים מתחת לגיל 10 לגבי בתי הסםר שם והבטחון שלהם ביומיום.... בעיקר לנוכח השתוללות מוסלמים בהולנד (ובאירופה בכלל)

מאוד אשמח לשוחח עם מישהו שגר שם משפחה רצוי.. לקבל יותר מידע

אני מניחה שמקצוע כמו שלי תמיד נדרש סביר להניח שאפתח עסק עצמאי

תודה לכל בדל מידע

קצת מידע

היי מאמלי,

אנסה לענות על שאלותיך.

- מבחינת לוקיישן, למרות שמרבית הקהילה הישראלית (כ-70%) ממוקמת באזור אמסטלויין/דרום אמסטרדם, ישנן לא מעט קהילות בערים הקטנות יותר מסביב (למשל אני גר בהארלם - כ-20 דקות נסיעה ברכבת מאמסטרדם - עיר יחסית קטנה עם הרגשה מקסימה). אולם אם את מעוניינת בכפר אמיתי, אז אין המון אופציות לכפרים עם קהילות ישראליות, את יכולה במקרה הטוב למצוא כפר עם ישראלי/ת אחד או שניים.

- היו 2 הפגנות של דאעש שקיבלו כאן פידבקים מאוד שליליים מהאוכלוסייה המקומית (אפילו נערכו הפגנות נגד מטעם הולנדים מקומיים), אמנם מחד אירופה נמצאת היום במקום לא חיובי מבחינת יחס לזרים ולישראלים במיוחד, אולם מצד שני - הולנד היא אחד המקומות הטובים מבחינה זו (שוב פעם, לעניות דעתי. ישנם אנשים שלא חושבים ככה, אני כן).

יש לך אפשרות מסויימת לבחור בתי ספר, ישנם כאלו שהם עם רוב מוסלמי וישנם בתי ספר רגילים/אלטרנטיביים שהם לא. באופן אישי, לא נתקלתי בתופעות אנטישמיות, אבל זה כמובן יכול לקרות לכל אחד.

- אשמח לקשר אותך עם קונדיטורים ישראלים אחרים שאני מכיר כאן, את יכולה ליצור קשר ב[email protected]

שיהיה בהצלחה !
עמית

MayFebruar

New member
היי מאמאלי, ברוכה הבאה לפורום

אני מציעה לך לשאול גם בפורום 'עוברים לאירופה'.

בהצלחה ואת מוזמנת להישאר ולהשתתף בפורום

למעלה