מעבר להולנד

tali268

New member
מעבר להולנד

שלום לכולם,

אני בעלת אזרחות אירופאית ובן זוגי לא, רציתי להתייעץ לאחר שקראתי במס' פורומים וקיבלתי מידע בסיסי.
למיטב הבנתי , הבנתי שאם אנחנו מחליטים להתחתן בקפריסין בנישואים אזרחיים ולא מדווחים ע"י אישור בישראל על כך, אנחנו נחשבים כרווקים לכל דבר.
שאלתי בעצם, האם אנחנו מתחתנים שם {קפריסין}, בן זוגי יוכל לקבל אשרת עבודה בכדי שנוכל לעבור לשם?

yael100a

New member
לא צריכה להיות שום בעיה, אבל...

אם יש לכם תעודת נשואים חוקית, אז זה לא משנה איפה התחתנתם, זה יהיה תקף לכל דבר מבחינת ההולנדים. אין להם שום עניין איפה התחתנתם ואיפה עדכנתם את זה (או לא במקרה שלכם).

אני התחתנתי בארה"ב למשל, ולא נרשמתי בארץ. וכמו אצלך, גם לי יש דרכון אירופאי, ולבעלי אין, והוא קיבל אישור שהיה/עבודה (תעודת תושב)
בקיצור, לא צריכה להיות שום בעיה

אבל... החשש היחיד שכדאי לקחת בחשבון הוא שגם אם לא נרשמים במשרד הפנים באופן פורמלי, בבוא היום אם ייוצר מצב שתרצו להיפרד, ואחד מכם במקרה (או בכוונה) ידווח למשרד הפנים שהתחתנתם איפשהו בעולם (או שיתגלה להם בדרך זו או אחרת), סביר להניח שתצטרכו לעבור גרושין פורמליים דרך הרבנות בארץ, למרות שהתחתנתם בחו"ל ולא ברבנות.

ואז בכל מקרה אתם מגיעים למצב (שאולי רציתם להימנע ממנו), שבו הרבנות מתערבת לכם בעניינים. למשל, אם לא תתגרשו כמו שהם מבקשים, אז יש להם את ה"כוח" להגדיר את הילדים העתידיים מיחסים אחרים כ"ממזרים" מכיוון שמבחינתם את עדין נשואה. ולחילופין, באופן עקרוני, את עדיין יכולה להפוך לאישה עגונה, וכו' וכו'.

בכל אופן, הכל היפוטטי כמובן, אבל רק שתדעי שזה שלא נרשמתם פורמלית, לא אומר שאין להם את הכוח עלייך. ברגע שנודע להם, סביר שאת ובעלך עדיין תמצאו את עצמכם בדיוק באותו מצב חוקי כמו זוג שהתחתן ברבנות

yael100a

New member
פתרון אפשרי

אני לא בטוחה, אבל יתכן שמעמד ה"ידועים בציבור" הוא מספק בהולנד בשביל לקבל אשרת תושב זמנית לבן זוגך (במקרה שעוד לא ביקרתם בקפריסין..)

..ובדרך אגב, למי שמתעניין בנושא: http://tomerpersico.com/2013/03/11/schiffman_book/

FalseFlat

New member
הערה על ידועים בציבור בהולנד

ONDERTROUW
תהליך שלוקח חודש וחצי עד חודשיים וחצי, יש לו מעמד כמו נישואים פרט לחזקה על הילד אם אני זוכר נכון,
הוא לוקח הרבה זמן כי צריך להגיש טופס M46 שעובר מהערייה לIND ומשם למשטרה, שבאותה הזדמנות אני אגיד שכבר לא צריך להגיש איתו תעודת לידה, מרשם אוכלוסין וכו'. רק למלא טופס.

לפי מה ששמעתי קפריסין זה באמת תהליך מאוד פשוט בהיבט הכללי.

FalseFlat

New member
ועוד הערה : הסכם ממון

יכול להיות בסיס להכרה כ'ידועים בציבור' \ REGISTERED PARTNERSHIP \ ONDERTROUW (כולם שווים בהולנד).

לא רוצה להטעות אף אחד, והכי טוב

לבדוק באתר של ה-ind, אבל לא חושבת שבכלל יש צורך ברישום זוגיות או הסכם ממון. לפחות לא במקרה של בן זוג הולנדי, מספיק להצהיר שהם זוג ולהירשם תחת אותה כתובת מגורים, במקרה של אזרחות אחרת צריך לבדוק את זה, אבל לא נראה לי שזה יהיה שונה.

tali268

New member
היי מלפפון:)

לגבי מה שרשמת, אם הבנתי נכון, דיברת על מקרה שאחד מאיתנו בעל אזרחות הולנדית, העניין הוא שהאזרחות שלי היא צרפתית, השאלה היא כמה זה משנה,!!!!!?

שוב כמו שאמרתי,

הכי טוב לפנות ל-ind, אפשר לבדוק באתר שלהם ind.nl או להתקשר אם לא מוצאים שם את התשובה. בהצלחה!

הערה-

Ondertrouw זה מסמך רשמי עליו חותמים בעירייה שבועיים לפני החתונה או רישום הזוגיות (geregistreerd partnerschap). זה בעצם מאשר את זה ששניכם פנויים ויכולים להינשא/להירשם כזוג בהולנד. מעמד הידועים בציבור/זוג רשום נקרא geregistreerd partnerschap. גילוי נאות, עוד שבוע יש לי פגישה בעירייה ל-ondertrouw מכאן הידע, חקרתי מראש...

tali268

New member
קןדם כל , תודה על ההתייחסות והתשובות....

יעל:" אנחנו לא ידועים בציבור, וזאת כנראה לא אופציה.
לגבי מה שיכול לקרות חס וחלילה , אני מדברת על בעיות עם הרבנות וכאלה, האם קיימת אופציה רק בשביל היתר הספק, לעשות מסמך מסודר בנינו ועו"ד בכדי למנוע מצב עתידי של בעיות עם הרבנות, או בכלל להגיע למצב ידיעה על הנישואים במדינת ישראל?

yael100a

New member
אם אתם כבר..

מוכנים לחתום חוזה, אז אולי זה לא כזה סיפור להיות מוכרים בציבור כמו ש FalseFlat כתב. אולי הסכם ממון בלי חתונה זה מספיק?

לגבי השאלה שלך, אני בספק שזה תופס (אבל אין לי מומחיות בעניין).

מה שידוע לי זה שאם חותמים על הסכם רכוש למשל, ויש חילוקי דעות, אז ניגשים לבית המשפט, ושם לפי החוק האזרחי יקבעו מה יהיה.

לעומת זאת, לפי חוקי מדינת ישראל, ניתן להתגרש בגרושים אזרחיים *אך ורק* במקרה של נישואים מעורבים או אם אחד מכם נחשב לחסר דת. כלומר לפי החוק, הרבנות היא זו שמנהלת את הגרושים, גם אם הגשתם את הבקשה בבית המשפט לענייני משפחה. בפועל זה אומר שהם לא חייבים לכבד את ההסכמים האזרחיים באותה דרך שבית המשפט היה מכבד אותם. הם רשאים לפעול לפי חוקי ההלכה ולא לפי החוק האזרחי.
אם חתמתם על "הסכם גירושין" מראש (על עניינים של רכוש, מזונות, ילדים וכו'), סביר מאוד שזה יועיל בכל התהליך הזה, כמובן, וברור שגם יועיל אם שני בני הזוג מסוגלים לשטף פעולה. אבל ברגע שמתחילים הבעיות, ההסכם שנחתם כבר לא נותן הגנה אבסולוטית ולרבנות יש את הסמכות לפעול כראות עיניהם לפי ההלכה, ולא לפי החוק האזרחי, ובפרט בעניין הגט עצמו. שוב פעם, אם הזוג מסוגל להגיע להסכמות ולא מחפש לעשות בעיות הכל פשוט יותר, אבל איך שלא יהיה, התהליך עדין תלוי בפסק דין רבני.

שני ציטוטים:

"לאחרונה התבשרנו גם שהרבנות מרחיבה את סמכויותיה, ובניגוד מפורש לפסיקת בג"ץ מחייבת גם אזרחים שנישאו בחו"ל ומבקשים להתגרש לעבור דרכה. המשמעות היא שגם מי שניסתה לחמוק מידה הגסה של הרבנות וטסה לחו"ל כדי להינשא תהיה חייבת לסמוך על טוב לבו של בעלה אם חלילה יתגרשו"

"כל אדם שרוצה להתגרש, גם אם נישא בנישואים אזרחיים מחוץ לישראל, יוכל להתגרש (ולקבל גט) רק דרך אחד מהמוסדות הדתיים במדינה. גם כאשר יגיש האדם המתחתן את בקשתו לגירושין בית המשפט לענייני משפחה, אשר כפוף למשרד המשפטים ואינו קשור למוסדות הדת בפועל, הגירושים עצמם ייעשו בבית הדין הדתי. כך על פי חוק: בית המשפט לענייני משפה יכול לדון בסוגיות שונות בתחום הנישואין, אך לא בגירושין ובמתן גט."

tali268

New member
אם הבנתי נכון...

בהנחה שאנחנו החלטנו להתחתן בנשואים אזרחיים, ו" לקחנו את הסיכון , שמה שיקרה יקרה, אני חוזרת שוב לשאלתי, האם אנחנו כזוג נשוי טרי, שמגיש בקשה איפה שצריך להגיש{ עדיין לא הבנתי ממש איפה}, בן זוגי מקבל אוטומטית אישור עבודה? או שצריך עוד אישורים למינהם?, והאם נוכל לשכור דירה בהולנד, וזה יעזור כעוד אישור?

yael100a

New member
כשאת עדיין לא תושבת..

מהשאלות השונות אני שעלו אני יכולה רק להגיד ש:

1) אם אתם מתחתנים בחו"ל תמיד יש סיכוי שבאיזשהו זמן זה יירשם בארץ
2) מבחינת ההולנדים לא משנה אם התחתנתם בארץ או בכל מקום אחר כל עוד התעודה חוקית עם אפיסטול

לגבי רישום בן הזוג כתושב כשאת עדיין לא תושבת אני ממש לא יודעת

שאלה,

אם זוג ישראלי מתחתן בחו״ל, יש לו אפשרות גם להתגרש בחו״ל, או שזה לא מתקבל כגירושים חוקיים בארץ?

yael100a

New member
אפשר להתגרש בחו"ל

אבל הבעיות מתחילות כשאחד מבני הזוג מחליט לחרוג מההבנות וההסכמים.

אותו בן זוג יכול לגשת למשרד הפנים בישראל, להראות תעודת נשואים, ומאותו רגע הם חייבים להתגרש גם בארץ רדך הרבנות ולא רק בחו"ל. ברור שאם שני בני הזוג מצהירים שהם עומדים לצד ההסכמים המוקדמים שלהם, הרבנות לרוב תתמוך בהסכמים האלה והתהליך לא יהיה מסורבל מידי. אבל אם פתאום אחד מהם מחליט שלא בא לו, ההסכמים האלה יכולים ללכת לזבל.

למעלה