מעבר להולנד

דנהדנה14

New member
מעבר להולנד

מתעניינת על מעבר להולנד. בעלת דרכון הולנדי: 2 שאלות:
1. הילד שלי מתאמן תחרותי - התעמלות מכשירים. האם מישהו יודע מהם מרכזי הספורט הנחשבים בהולנד?
2. מהם המקומות ה"נחשבים" כהכי טובים לגור בו עם ילדים.
3. האם עלי לעשות שם תאוריה בהולנדית לשם קבלת רישיון נהיגה או הרישיון הישראלי תקף.
4. האם אוכל למצוא שכירות דירת 4 ב 5,000 שח?

חנהר

New member
שלום וברוכה הבאה לפורום שלנו

אני יכולה לענות לך על אחת מהשאלות, את רישנון הנהיגה הישראלי שלך תוכלי להמיר בעירייה ששיכת לעיר בה תגורי.
תתאגי לקבל מספר תושב ואז תבקשי המרה. במידה והעיריה לא מכירה שלישראלים יש זכות המרת רישיון תתעקשי ותבקשי שיחפשו בקלסרים שלהם ואל תזוזי משם עד שהם לא יעשו זאת. זה מה שקרה לי בכל אופן
. או שפשוט תדפיסי את המסמך הבא ותביאי אותו איתך לעירייה. RDW הטא משרד התחבורה של הולנד.

pussy riot

New member
שאלות

האם את דוברת הולנדית? ואם לא, האם יש תכנית כלכלית שבאמצעותה תתפרנסו עד שתדברו הולנדית?
כשמהגרים צריך לקחת בחשבון לפחות שנה שבה את צריכה לכלכל את עצמך במידה ואת לא מגיעה דרך רילוקיישן. זמן קליטה, למידת שפה, מציאת עבודה וכו'. יכול להיות שתמצאי בפחות זמן, ויכול להיות ביותר.

לגבי מקומות שטוב לגור בהם עם ילדים, הכל שאלה של תקציב. הרבה ישראלים מתמקמים באמסטלווין, אבל בסכום הכסף שציינת (אני מניחה שבארבעה חדרים את מתכוונת לדירה שיש בה שלושה חדרי שינה. בהולנד לא סופרים את הסלון כחדר) לא תמצאי בית באמסטלווין. אבל את לא חייבת לגור שם דווקא. במקומות אחרים אפשר למצוא באלף אירו דירה.

דנהדנה14

New member
מעבר להולנד

תודה על התשובות.
כמה עולה דיור באמסטלווין? מדובר בדירה או בבית?
קיימת גם אופציה לשכור בונגלו לטווח ארוך. מכירים מקום טוב?
מהי ההוצאה הממוצעת למשפחה בהולנד?
לא דוברת הולנדית אבל מבינה.

אהלן

היי דנה וברוכה הבאה לפורום,

מגורים באמסטלפיין מאוד תלויים במיקום בעיר עצמה, האזורים הצפוניים והמערביים הם יקרים יחסית. שכירת דירה 3 חדרים מתחילה מסביבות 1500 יורו (מאוד זול במקומות פחות איכותיים) ויכולה להמריא אל מעבר ל-3000 יורו לבתים במקומות מאוד נחשבים.

ישנן אופציות לשכירת בונגלו לטווח בינוני וקצרארוך, אולם עם ילדים מומלץ לך ללכת על האופציה של שכירות רגילה, אחרי חודש אחד זה כבר שווה יותר מבחינה כלכלית.

בנוגע למיומנות הילד שלך, בן כמה הוא אם אפשר לשאול ? יש כאן לא מעט מסגרות ספורט (אני מרכז את פעילות צופי-צבר בהולנד ויש לנו לא מעט ילדים המגיעים מתחום השחייה, ריצה, כדורגל, אומנויות לחימה וכיו"ב).

שלך בידידות,
עמית

דנהדנה14

New member
היי

הילדים שלי בני 6 (יעלה לכיתה א) ו-10. הגדול מתעמל עם אלכס אברבוך בקפיצה במוט והוא גם בהתעמלות מכשירים תחרותי.

התעמלות

היי דנה,

נשמע בהחלט רציני :)

אני חושב שיש כאן כמה מקומות בשביל התעמלות מכשירים אבל זה דורש מחקר מעמיק יותר. אני אשאל כמה הורים בשבט הצופים.

אתם יודעים למתי אתם מתכננים לעבור לכאן ?

שלך בידידות,
עמית

דנהדנה14

New member
קייטנה

בתכנון רוצה לטוס בתחיל יוני ולבדוק עניינים. במקביל ארצה גם למצוא לילדים קייטנה בנושא ספורט/טיולים בהולנד כדי שיתחילו להיחשף לשפה (למשך כחודש) . אתה יכול להמליץ לי על מקום?

אבדוק עם ההורים ואחזור אליך

אם את רוצה, את יכולה לשלוח לי מייל לצופים - אכניס אותך למידעון שלנו, דרכו תוכלי להתעדכן על פעילויות נוספות בעברית באזור.

[email protected]

למעלה