מעבר להולנד

canadiann

New member
מעבר להולנד

אחרי בדיקה של הנושא עם IND, קיבלתי מהם מייל עם פירוט התהליך לקבלת אשרת עבודה על סמך בן זוג עם אזרחות של EU. כל התהליך יכול לקחת כמה חודשים ועד אז לא יהיה אישור עבודה, לכן השאלה שלי אם יש איזושהי דרך להתחיל את התהליך מתוך ישראל. אנחנו בודקים כבר הרבה זמן ואחרי בדיקה עם השגרירות נאמר לנו שאי אפשר. השאלה היא אם זה בוודאות כי כבר הטעו אותנו פעם אחת בשגרירות הולנד לגבי המעבר. לפי מה שאני יודע בשביל לעבור לאנגליה מתחילים את התהליך מישראל, והחוקים של האיחוד חלים על כל המדינות האיחוד אז איך זה הגיוני שלגבי הולנד זה אחרת?

TatyBar

New member
לא יודעתלגבי EU אבל לגבי אזרח הולנדי

כן מתחילים מהארץ. בעלי, הולנדי, צריך לגור בהולנד ולעבוד שם. אני מתחילה מפה את התהליך. מבחן בשגרירות ואז בקשה לויזה MVV. ואחריה, כשאקבל ויזה - נוסעים לשם. שם נרשמים בעירייה ואחר כך מקבלים אישור עבודה. ובעצם - בגלל שעד שאגיע ועד שארשם בעירייה ועד שאקבל אישור עבודה (אחרי קבלת אישור ההגירה מפה) יעבור זמן - בגלל זה אחד התנאים הוא שבן הזוג יעבוד בעבודה קבועה (ויוכל לפרנס אותי בזמן הזה שאסור לי לעבוד). אז לגבי אזרח הולנדי - התהליך כן מתחיל מפה בשביל בן הזוג שמהגר. ולגבי ארחי האיחוד - לפחות בני הזוג שלהם לא צריכים מבחן..
אז הייתי באמת ממליצה לבדוק באתר שלהם. זה כל כך מפורט וברור שאם זה מה שכתוב שם - אז זה באמת ככה. מצד שני אם זה לא מתאים למה שאמרו לך במייל - כלומר אם יש סתירה בין האתר של IND לבין המייל שלהם - הייתי מחזירה אימייל עם הפניה לסעיף באתר שאומר אחרת. לשאלתך האחרונה - ברור שיכול להיות אחרת. יש חוקים שהם כלל אירופאים לכל המדינות החברות- ויש חוקים שמותר למדינה לקבוע עבור עצמה. חוקי ההגירה אינם הגירה לאירופה - אלא למדינה מסויימת באירופה. ולכן הם שונים ממדינה למדינה. אגב - איזו אזרחות כן יש לכם? כי זה ידוע שלהולנד קשה להגר. ויותר קל למשל לבלגיה (כך שמעתי). אולי יש לכם אפשרות לנסות במקום אחר קודם ואז לעבור להולנד? כי באופן כללי - במהלך תהליך הגירה - אלא אם אתם ברילוקיישן מטעם עבודה - תהיה תקופה ארוכה בלי עבודה. וחייבים להיערך לזה מראש.

canadiann

New member
תודה על התשובה

אבל חוקי האיחוד חלים על כל המדינות באיחוד, זה לא כמו אצל בני זוג של אזרחי הולנד שהמדינה יכולה לקבוע בנפרד. המטרה זה לא סתם לנסוע לכל מדינה אירופאית, יש סיבה למה זה דווקא הולנד וגם אין הבדל מבחינת קבלת האשרה כל כך. אין סתירה במייל והם הסבירו הכל טוב מאוד. פשוט מוזר שהתהליך מתחיל רק משם ולא מפה כי זה לא המצב עם אנגליה. מצד אחד זה יותר נוח, מצד שני זה אומר שלא עובדים בחודשים הראשונים. לא משהו קריטי. תודה בכל מקרה

Nobilis

New member
תשובה

לגבי הולנד ההליך אכן מתחיל שם. אתם עוברים, ואז מגישים את הבקשה. זה עניין די פשוט וקל (לעומת מה שצריכים לעבור מי שעוברים על סמך יחסים להולנדי, כמובן).

למעלה