מעבר להולנד

אורית+

New member
מעבר להולנד

שלום לכולם, בקיץ הקרוב אנחנו מתוכננים לעבור להאג-הולנד. יש לנו שני ילדים, הגדולה בת 10.5 והקטן בן 8 והכוונה היא לשלוח אותם לאחד מבתי הספר הבינלאומיים, האם יש למי מכן תובנות לגבי בתי ספר אלה? עד כמה הם עוזרים לילדים שמגיעים עם פחות או יותר אפס אנגלית ואפס מוחלט בהולנדית? האם, מנסיון שלכם, לילדים ישראלים עם די הרבה טמפרמנט יש סיכויי השתלבות עם הילדים האירופיאיים? כמו כן נשמח לשמוע על חיי הקהילה היהודית/ישראלית באזור המון המון תודה מראש אורית

smaak

New member
נסי את האתר הזה

http://www.sababa.nl/hb/ אולי תמצאי בו מעט מידע. יש קישור לקהילות בהולנד. לגבי השאלות הנוגעות לילדים ובתי ספר בינלאומיים איני יודעת לענות לך.

buffer

New member
אני מכיר אנשים שלמדו בבתי-ספר בינלאומיים

רוב מי שהולך לשם לא הולך כי זה מגניב לו- הם מגיעים לשם כי אין ברירה. אם ההורים עוברים כל שנתיים למדינה אחרת, אין מצב ללמוד בבית ספר מקומי. בתי הספר האלה גם כל כך יקרים שמי שמרשה לעצמו לשלוח את הילדים לשם זה רק אנשים שהעבודה משלמת להם על הביתספר לילדים - expats ודיפלומטים. בבית ספר בינלאומי לומדים מן הסתם פחות הולנדים ויותר לא-הולנדים. הרי אין חינוך בעברית בהולנד, אז השאלה מה עדיף בית ספר הולנדי או בית ספר בינלאומי. בשביל לענות עליה את צריכה לחשוב על היציבות והשינויים בחיים שלכם. האם הילדים יצטרו להסתגל לבית ספר ישראלי עוד כמה שנים? האם הם יסיימו תיכון בהולנד? האם תמשיכו משם למדינה אחרת? ילדים יכולים ללמוד הרי כמה שפות, יהיה להם מבטא אולי, אבל בגיל הזה אין מגבלות ליכולת שלהם למעט המשמעת העצמית והתמיכה בבית. אני לא חושב שבעיות טמפרמנט יתקבלו בברכה בשום בית ספר, אבל זה חלק מהחיים ואין ברירה אלא להתמודד עם זה. יכול להיות שבית-ספר חופשי (מה שנקרא שטיינר סקול, השיטה האנתרופוזופית, או בית ספר וולדורף) הוא יותר מתאים. http://www.vrijescholen.nl יש לא מעט כאלה בהולנד, וגם בהאג. יש גם בתי ספר בריטים, צרפתים ופולנים. אני לא יודע אם יש בית ספר יהודי בהאג.

Fair game

New member
היתי מציע לך

לרשום את הילדים לבית ספר יהודי/ישראלי שדובר עיברית בתור התחלה. כדאי לתת להם זמן להתאקלם וללמוד שפות חדשות-ילדים קולטים מהר ולא לזרוק אותם ישר למקום שיהיה להם קשה כי עם אפס אנגלית והולנדית כמו שתארת יהיה להם מאוד קשה להישתלב ולתקשר עם המורים והתלמידים.

למעלה