מעבר לדנמרק

גלעד א11

New member
מעבר לדנמרק

אהלן,

קיבלתי הצעה מאוניברסיטת Aarhus לפוסטדוקטורט לתקופה של שנתיים. בעוד שככל הנראה אני אקבל את ההצעה בין כה וכה יש לי כמה שאלות לאנשים עם נסיון.

ראשית, ראיתי שהמס בדנמרק הוא גבוהה מאוד, אבל זכור לי שראיתי פעם שיש איזשהו עניין עם ״ויתור״ על מס עבור אזרחים זרים לתקופה של שנתיים, יש דבר כזה או שהתת מודע שלי המציא את זה?

דבר שני, אני מבין שמחיר החיים בדנמרק גבוה, האם משכורת של כ 3500 יורו היא משהו שיאפשר קיום בכבוד+, בעיקר אחרי שחצי מזה יורד כמס.

אני גם אמור לשלם מס בארץ?

תודה!

גלעד א11

New member
בנוסף

מה קורה עם רשיון נהיגה?

אני יכול להשתמש ברשיון מהארץ? או שכמו באנגליה אני צריך לעשות מבחן ותאוריה מחדש ולשלם עליהם מאות פאונדים (לא עשיתי את זה כי זה יותר מדי יקר ולא מצדיק את ההשקעה)

forglemmigej

New member
מספר תשובות

3500 אירו (כ26000 קרונות) זה סכום שאפשר להתקיים על הקצה ,כפי שהבנת סכום המסים הוא כמעט 40 אחוז ,לא שמעתי על ויתור מסים מה גם שפוסט זו עבודה לכל דבר וענין, אני מציעה לך להתיעץ עם יועץ מס מוסמך מקומי כדי שידריך אותך בנבכי אמנות המס , יש אמנת מס בין ישראל לדנמרק בטח לאוניברסיטה יש יועץ כלשהו, האם אין מגורים שהאוניברסיטה יכולה לספק לך כלומר בתשלום , תברר באתר הזה את הפרטים [URL]http://ias.au.dk/international-academic-staff-ias/[/URL]
באשר לרישיון בדנמרק אין המרת רישיון צריך ללמוד הכל מהתחלה תאוריה ומעשי .
השאלה אם אתה מגיע עם סכומי כסף או מסתמך על השכר, זה לא מספיק ואוהוס עיר יקרה ,אבל מדהימה.

גלעד א11

New member
מסתבר שטעיתי ״קצת״ במספר

זה 5000 יורו ולא 3500.

נאמר לי שאחרי מיסים וכ׳ו נשאר בערך 22000 קורונות, זה יותר סביר?

אם יש אמנת מס בין ישראל ודנמרק זה לא אורמ שאני לא צריך לשלם מס בשניהם?

מרכז חיי כרגע הוא לא בארץ (עדיין ישראלי ומשלם ביטוח לאומי) אבל אני מתגורר באנגליה בשלוש שנים האחרונות, זה משנה משהו בנוגע לתשלום מיסים לישראל?

republik

New member
אתה לא קובע איפה מרכז חייך

אתה יכול להעריך בכל נקודה מסויימת שמבחינת מס הכנסה מרכז חייך כרגע לא בישראל, אבל עד שלא תתעסק איתם לא תדע.
העובדה שאתה לא מתגורר באופן קבע בישראל כמה שנים מבססת את הניתוק מישראל, אבל זה רק צד אחד בשאלה הזו ויש הרבה דברים אחרים שנלקחים בחשבון- כמה ימים בשנה אתה בישראל? האם התקופה שאתה חי בחו"ל הייתה תחומה מראש? האם אתה עובד עבור אותו מעסיק? האם המשפחה שלך (במידה ויש) הצטרפה אליך או נשארה בארץ? האם יש לך נכסים בארץ (הכוונה לדברים גדולים כמו מכונית או בית) ואם כן, מה עשית איתם לתקופה שאתה בחו"ל (אם אתה משכיר את הדירה לטווח ארוך זה עוזר לבסס שמרכז חייך אינו בארץ)?
יש הרבה דברים שמס הכנסה בוחן כדי לקבוע האם מרכז חייך הוא בישראל או לא. כעיקרון המשמעות של אמנת מס היא ליצור הסדר לגבי אופן תשלום המס בשתי המדינות (בד"כ ההשלכה של זה היא באמת שעל הכנסת העבודה שלך בחו"ל לא תשלם מס בארץ כל עוד אתה לא תושב, אבל האמנה יוצרת כל מיני הסדרים במקרים בהם כן תידרש עפ"י החוק לשלם מס בשתי המדינות, כמו למשל אם נקבע שאתה כן תושב ישראל ואז כעיקרון אתה צריך "להשלים" למס ההכנסה בישראל את המס שלא שילמת בחו"ל, או אם מכרת ניירות ערך בארץ ואז העברת את הרווחים לחו"ל, ובמדינת המגורים יש מס רווח הון על מכירת ני"ע, אמנת מס מסדירה את הקלת המס שתקבל במדינת המגורים לאור העובדה שכבר שילמת מס בארץ).
בעניין הזה, אם באמת יש לך נכסים בארץ, או שהשארת בארץ משפחה, או שברור מההתנהגות שלך שבכוונתך לחזור לארץ (למשל לא ביטלת חוזים עם נותני שירותים אלא רק הקפאת, תשלום ביטוח לאומי בהחלט מצביע על אי-ניתוק תושבות אבל זה רק אינדיקטור אחד), כדאי להתייעץ עם יועץ מס בארץ כדי לברר איתו מה הסיכוי שיחשיבו אותך כתושב כשתחזור (אם בכוונתך לחזור) ואיך באפשרותך לבסס ניתוק תושבות. בשנים האחרונות מס הכנסה מאד "חם" על לתפוס ישראלים שיצאו לרילוקיישן ולא חשבו על היבטי המס, ובעת החזרה שלהם הם עלולים להיאלץ לחתום על "פשרה" עם מס הכנסה שעלולה גם להגיע לעשרות אלפי שקלים.
אני רק מבהיר שאין לי שום מומחיות בנושא מעבר לנסיון כרואה-חשבון מוסמך חלקית בארץ ובבריטניה.

למעלה