מעבר לדנמרק 2

inbalfeldman

New member
מעבר לדנמרק 2

שלום אני בחורה בת 30 המתגוררת בישראל בעלת אזרחות ישראלית בלבד.
בן זוגי בן 30 חי בדנמרק והוא דני בעל אזרחות דנית , עובד כמהנדס וגר בשכירות עם הכנסה קבועה .
בכוונתנו שאני יעבור לדנמרק וננישא .
יש לי מספר שאלות .
1. האם כדאי לנו להינשא בדנמרק או שנישואים במדינה אירופאית אחרת ישפיעו באיזשהי צורה על הזכויות שאני יוכל לקבל ?
2. הבנתי שמרגע שאנחנו נישאים אני זכאית לקבל ויזת תושב
מה הויזה הזאת בדיוק מקנה לי ? האם אני זכאית גם לשירותי בריאות ?
3. מה בנוסף עלי לעשות מעבר ללהינשא כדי לקבל ויזת תושב והאם עלי ללמוד את השפה כחובה ולעבור מבחנים נוספים ?
4. מהם בכלל החוקים כרגע דנמרק כשמדובר בנישואין בן דני לישראלית ? ואיך עושים את זה בכלל ? האם פשוט רק ניגשים לעיריה?
5. האם כדאי לי להתעיץ עם עורך דין שמתמחה בנושאים אלו ?
6. מהי ההכנסה שאמורה להיות לו כדי שיוכלו לקבל אותנו במחלקת ההגירה? והבנתי שגם יש איזה מס שהוא יצטרך לשלם מהו הסכום אם מישהו יודע ?
7. מהם המסמכים שעלי לקחת איתי כשאני טסה לשם במטרה להינשא ?
אשמח לשמוע תשובות....ותודה מראש על העזרה.

forglemmigej

New member
כל הפרטים למעבר לדנמרק בלינק

[URL]https://www.nyidanmark.dk/en-us/coming_to_dk/familyreunification/[/URL]
יש זמן עד שמקבלים אישור שהיה זה לא מהיום למחר אלא לוקח כמה חודשים, ישראלים לא צריכים מבחן שפה למעבר, חתונה עושים בקומון ,שבן זוגך יברר את כל הפרטים בקומון שלו , את צריכה להביא תעודה שאת פנויה ממשרד הפנים קוראים לזה תמצית רישום נדמה לי שאפשר לקבל באנגלית אני לא סגורה ,אם לא ,תתרגמי ותשימי חותמת אפוסטיל במשרד החוץ.

inbalfeldman

New member
תודה רבה על התגובה , שאלה נוספת.

אמרת שיש זמן עד שמקבלים אישור שהיה לאחר החתונה זה לא מהיום למחר אלא לוקח כמה חודשים, האם מישהו כאן יש לו ניסיון בתחום ויודע כמה חודשים זה יכול לקחת?
הרי לאחר שלושה חודשים אני לא יכולה להמשיך להישאר בדנמרק ללא אשרת השהייה
אשמח לשמוע תגובות.

למעלה