מעבר לדומיין W2K

antidot

New member
מעבר לדומיין W2K

המצב: דומיין NT PDC: לא ניתן לשידרוג לW2K, עקרונית ניתן אך מי רוצה לשדרג dual Pentium Pro 200 ולעשות לו לפני זה שינוי גודל מחיצת system שיושבת על RAID חומרה ? BDC: מחשב יחסית עמיד בלחצים - dual Xeon 400 שניתן לשידרוג בקלות. השאלה כזאת: אם אני מוריד את הPDC מהרשת, עושה promote to PDC לBDC, האם ניתן לשדרג את הדומיין ל2000 בשיטה כזאת ? באתר של מייקרוסופט לא מצאתי תשובה... עברתי על ה domain migration cookbook ולא מצאתי כלום חוץ מהטענה שקודם חייבים לשדרג PDC. הבעיה היחידה שאני צופה לה במקרה הזה היא שהSAM פתוח רק לקריאה על מחשב שעשו לו PROMOTE... KITT, אולי אתה מכיר ? Antid0t

antidot

New member
--->

ניסיון הקפצה נואש..... מישהו ? הצילו ! (מצטער מראש על ההקפצה...) Antid0t

IBZ

New member
-->

יש לי הסבר מפורט על כך ,אם תרצה אוכל לשלוח לך באימייל,

antidot

New member
אשמח מאוד..

אני כרגע אי שם באמצע של Domain Migration Cookbook מבית היוצר של ביל ונראה לי שהתשובה היא "כן" אבל אשמח למשהו יותר מפורט. אגב: אם מישהו מעוניין בחומר הזה, אני יכול לשלוח (16 MB של קבצי DOC לפני דחיסה..) Antid0t [email protected]

jumpgate

New member
אפשרי בהחלט

ולא רק אפשרי אלא אפילו רצוי שווה לשמור על ה PDC המקורי בצד ולא לשדרג אותו כדי שאפשר יהיה במידת הצורך לחזור לדומיין NT

antidot

New member
זה לא העניין

אני לא יכול להעביר מפתחים במכה מNT לW2K, אז מה שאני רוצה לעשות זה להוריד BDC מהרשת, לקדם אותו לPDC ולשדרג ל2000 ולהקים דומיין חדש ששומר על החשבונות של המחשבים ומשתמשים. הSIDS ישמרו ככה... השאלה רק: מה יקרה אם אנסה להגדיר TRUST בין שני הדומיינים ? (למרות שלא צריך כמו שנראה לי) ? זה בטח שאלת המיליון לביל. Antid0t

kitt

New member
יש בעיה עם שמירת החשבונות במעבר

בין דומיינים, פשוט הSID של החשבון כולל את נתוני הדומיין.... משהו בסגנון של מפתח פרטי וכללי, הכללי הוא פרטי הדומיין והפרטי הוא החשבון, בגלל זה החשבון נראה \domain\user, ולא user לבד בעולם.

antidot

New member
אין שום בעיה

מסתבר שזו אחת השיטות שחבר´ה מראדמונד מציעים. Antid0t

jumpgate

New member
אז לא הבנתי

מה אתה בדיוק רוצה? איך לשדרג? קודם PDC אח"כ BDCים ואח"כ MEMBER SERVERS אז או שאתה מנתק את ה PDC המקורי, עושה PROMOTE ל BDC ומתחיל את התהליך, או שאתה מנתק אחד ה BDC ושומר אותו בצד ועושה את השידרוג ואז במידת הצורך עושה לו PROMOTE ומשחזר את ה NT DOMAIN). אם אתה רוצה להקים DOMAIN 2000 חדש עם החשבונות הקיימים ובו זמנית לשמור על ה DOMAIN NT, זה סיפור אחר. בקשר ל TRUSTS, תצטרך להגדיר זאת ידנית היות וה SIDS לא נשארים באותה מתכונת כפי שנאמר.

antidot

New member
לא לגמרי מדוייק

אם אני מוריד את הBDC מהרשת, מקדם אותו לPDC ומשדרג אותו ל2000, הSIDS נשארים בעזרת SIDHistory (כל אובייקט בAD יזכור את הSID שלו לפני השדרוג) מה שישתנה זה הGUID של האובייקטים. אל דאגה, כבר מצאתי את כל התשובות.
אם אתה רוצה להתעמק: Domain Migration Cookbook Antid0t

jumpgate

New member
לא לזה התכוונתי

התכוונתי ש: 1) תנתק את אחד ה BDC ותשים אותו בצד. 2) תשדרג את שאר העסק ל 2000. 3) תעשה PROMOTE ל BDC המנותק (שהוא עדיין NT BDC). 4) חבר אותו לרשת - וקיבלת DOMAIN NT + DOMAIN 2000 אבל אם מצאת את מה שחיפשת - תם ונשלם

antidot

New member
זה אכן היה פשוט אם

אם לא היה לי TRUST עם 3 ACCOUNT DOMAINS ו-2 RESOURCE DOMAINS ושרת ClearCase. אבל שטויות, הסתדרתי. וכמו תמיד התשובה הייתה: לקרוא לקרוא ולקרוא... אגב: יש לך אולי ניסיון עם RIS ? הערות בנושא ? שווה מאמץ ? Antid0t

kitt

New member
הדרך הנכונה עפ"י מיקרוסופט היא

בדיוק המצב שאתה מתאר, הורדה ל הPDC למצב BDC, וניתוקו לשם גיבוי בעת צרה. העלאת הBDC לPDC ושידרוגו.

למעלה