מעבר לגשם ,בגדי חורף ושמיכה-מה מבשר,אצלך,את החורף?

קלייטון.ש

Well-known member
לא יודע איך עושים אמיתי

קניתי קקאו (היה רק של עלית אבל הוא בסדר), שם בכוס כפית גדושה, מוסיף מים רותחים וחלב. בחורף צריך עוד דקה במיקרו כי החלב מקרר אותו. אפשר גם בלי חלב.
אין לי בבית דברים כמו מרשמלו או ביסקוויטים או שוקולד וכולי. לא ידעתי שנהוג להוסיף.
 

שילה1

New member
פשוט:מטביעים שוקולד,רצוי מריר,בחלב רותח.

בספרדית:סובמרינו.היינו:צוללת....בחיבה.ואגב-יש שם שוקולד מיוחד לצורך זה.בטח שיש לי.
&nbsp
 
מרשמלו ראיתי שמוסיפים האמריקאים, יש בחתיכות קטנות כאלה

אבל ביסקויט זו המצאה שלי מכשהייתי קטן...

גם אני שותה קקאו על מים רותחים וחלב, אבל זה רק כי אני מתקמצן על הקלוריות של קקאו בחלב חם...

וזה של עלית בסדר גמור גם בעיני. האמת, אני לא ממש מבדיל בין הסוגים השונים.


העיקר שיהיה סתיו שמח.

 
עוד אף אחד לא אמר חמין?
אז אני לוקח את הכבוד


צריך להודות שבשנים האחרונות, מאז שחמותי לשעבר - אלופת העולם והשכונות בחמין - הורידה מאוד את קצב ההזמנות שלה לשבת, הזדמן לי מעט מאוד לאכול חמין. בתזוגי, בשלנית מצויינת בעצמה, לא מכירה בכלל את התבשיל הזה מרוסיה, אבל אמרה שתשמח לטעום אם אכין בעצמי. אז האתגר הזה תלוי ועומד...

מרק קרופניק, לעומת זאת, היא עושה בשלל גירסאות. מרק שעועית היא לא מכינה, בינתיים, אבל מרקים אחרים - כן.

מבחינתי, מלך מלכי המרקים הוא מרק רגל תימני, עם הרבה חילבה וקצת סחוג. אני נכנס למסעדה של ריקי ליד התחנה המרכזית בנתניה, אוכל מרק אחד ולוקח שניים הביתה.


 

שילה1

New member
תודה אורי.ויש עוד משהו שאנחנו,קבוצה של חברים מהשכונה עושים

כל שנה.
אחד מהאנשים מתקשר עם חנות למוצרי חשמל.כולנו תורמים כסף לתנורים ,אותם
מקבלים בהנחה רבה.
אלו מגיעים לקשישי העיר הנזקקים,על פי רשימה של ארגון מסוים.
נכון יפה?וגם מרגש.
 

Ron W

New member
קוניאק טוב שנלגם במשורה, ג'ינג'ר מסוכר, אמבטיה חמה

לא מתחייב, אבל קוניאק כבר קניתי לי מתנה כמו סוד camus
כל מה שחריף ומחמם הולך יותר אבל במידה.
אוהב גם לרוץ בגשם ולחזור למקלחת חמה..
 

יוסי ר1

Active member
קוניאק טוב עדיף ללגום בכוסית, לא במשורה.

טוב יותר לחלוקת חום כף היד.
אני מעדיף רמי מרטן...
 

Ron W

New member
הכוס הגדולה משמשת לקוקטייל

שרימפס ואבוקדו מהגינה ברוטב לימון שום

וכן זו כוס ברנדי להחזיק בצוואר וללגום
רמי מרטין שתיתי די בעבר מכל האיכויות
צריך לגוון..



 

prizman

New member
אחרי 7 חודשים של גשם מאוחר מדי לשאול


אומנם את ה 3 הראשונים העברתי בישראל ורק קיבלתי דיווחים מבת הזוג אבל
את ה 4 האחרונים אני מעביר כאן ואין יום בלי גשם.
בכל מקרה את מזכירה לי שהזוגה באמת קנתה שלשום שמיכה חדשה. ברור שלא פוך
אלא קלה כזו כי כאן גשם או לא, עדיין צריך להחליט אם לישון עם מזגן או להסתפק במאוורר
כי בלי תלות בגשם עדיין חם. בדצמבר ינואר יהיה קריר יחסית ונוכל להסתפק רק במאוורר.
רק מדוע היא קנתה את השמיכה לא ברור לי. יש לנו כבר די הרבה כאלה. אבל למדתי כבר
לא לשאול שאלות מיותרות. מצאה שמיכה שמצאה חן בעיניה, שיהיה. ממילא כל תשובה שתענה
לא תשכנע אותי.
בעצם כן שאלתי אותה, היא ענתה שכדי לכבס פחות. וזו אכן תשובה לא משכנעת.
ראשית, אנחנו ממילא חולקים ביננו את הכביסה. היא מכבסת רק בחצי מהפעמים ויודעת שלא
אכפת לי לכבס תמיד. אפילו מגהצים נפרדים יש לנו כי היא לא אוהבת את שלי ואני
לא אוהב את המגהץ שלה.
שנית, הדבר הראשון שהיא עשתה זה לכבס את השמיכה החדשה.
המשמעות, יהיו יותר כביסות, לא פחות.
בכל מקרה, לשאלתך, אימצתי את הגישה התאילנדית. מרק ניתן לאכול כל יום. גם ב 40 מעלות.
קרופניק אומנם אין כאן אבל מרק אורז לארוחת בוקר זה דבר מקובל.
 
מעורר הזדהות, כמעט בכל סעיף

אבל הכי דחוף לי להביע הזדהות עם הרעיון של מרק בכל ימות השנה. לא מבין את זה בעצמי, אבל מרק רגל תימני Iעם התוספות הידועות) עושה לי אחר כך שעתיים קריר בבטן גם באמצע אוגוסט.

בימים הנדירים שריקי מוכנה בכלל לעשות מרק רגל באוגוסט, כמובן.

 

prizman

New member
גם אני אוהב מרק רגל תימני

אבל שני המקומות היחידים שאכלתי אותו בהם, והרבה, היו בת"א. במיוחד אצל זכריה ברחוב הכובשים
אבל הוא השתאכנז, זה כבר לא אותו דבר. אבל אולי הסיבה אחרת. הוא ואשתו כבר מבוגרים מאוד
והבן מנהל את המקום.
הוא בחור חמוד מאוד, אני מכיר אותו הרבה שנים, אבל בבישול אולי הוא אולי פחות מוצלח.
ההורים שלו היו בשלנים נפלאים.
אני בונה על אבי בן, אולי תשכנע אותו להזמין גם אותך ?
 
אהבתי מאוד לאכול אצל זכריה, אבל זה היה באמת לפני הרבה שנים

אחר כך עברתי לאכול אצל נעמי בשכ' התקווה, כשגרתי בסביבה.

מי זה אבי בן? לא מוכר לי.

 
למעלה