מעבר לגרמניה

Happytom

New member
מעבר לגרמניה

שלום לכולם.

שמעתי שההגירה לישראלים לגרמניה ממש קלה, ואפילו הלימודים שמה בחינם\מסובסדים.

אני מעוניין לעבור להתגורר שם וללמוד תואר ראשון בהיסטוריה.

אשמח לשמוע על התהליך ממישהו שמכיר... איך מוצאים עבודה? דירה? איך נרשמים ללימודים? מה הדרך הכי טובה ללמוד גרמנית?

redenwir4

New member
german test, money andgeduld

you will have to past test in german. see goethe institute!.
you will have to show that you have money to the germans. and the geduld is needed every where.

Happytom

New member
מה זה geduld?

איפה ואיך הכי כדאי ללמוד גרמנית? זאת שפה קלה ללמידה?
&nbsp
אם יש לי כמה מאות אלפי שקלים בחשבון בנק, האם זה יסבר את פניהם של משרד ההגירה הגרמני?

TrigATUSA

New member
אם המטרה שלך היא לימודים אקדמים

לדעתי יהיה לך הרבה הרבה יותר זול ללמוד בישראל
&nbsp
כדי להגיע לרמה סבירה שמאפשרת לך להתקבל לאוניברסיטה ולבצליח להבין מה מדברים בשיעורים תצטרך לבלות בבממוצע קרוב לשנתיים של לימודי גרמנית
אפילו עם שכר לימוד חינם, המחיר של לימודי שפה של שנתיים יעלו לך פי כמה משכר הלימוד בישראל

Happytom

New member
תודה רבה רבה

האמת היא שהמטרה שלי היא חוויה, העשרה והתפתחות אישית ועם מסגרת של לימודים גבוהיים לדעתי יהיה לי מעניין ומעשיר..
&nbsp
אבל אכן סיברת את פניי, לא חושב שזה בכלל כדאי להקדיש שנתיים ללימוד גרמנית.. וויתרתי על הרעיון (ללמוד שם בכל אופן) אבל מה עם לעבוד? יש לי שמה חברה והיא אמרה שהיא יכולה לסדר לי שמה עבודה..

Luis12

New member
אבל למה לבאס אותו?

האם זה באמת חייב להיות יקר יותר מישראל?
למדתי את השפה לבד תוך שנה והתחלתי ללמוד. כן זה עדיין שנה מהחיים אבל זה לא עלה לי מעבר לזמן שזה לקח כסף נוסף.
השכר לימוד יוצא כ450 יורו בשנה כולל חופשי חודשי בתחבורה הציבורית. אי אפשר לחלום על זה בישראל.
שכר הדירה שלי לדוגמא יוצא פחות מאלף שקל כולל חשמל מים וכל המסביב בדירת שותפים מאוד נחמדה במרכז עיר ממוצעת בגרמניה.
כמו כן, המחייה פה משמעותית יותר זולה מבישראל, אני מוציא במכולת כ70% ממה שהוצאתי בישראל, השוותי את זה בשביל הספורט כמה פעמים.
אגב משרות סטודנט סטנדרטיות פה לרוב מכניסות יותר מבישראל (יש לסייג שבהייטק המצב בישראל לרוב בנקודה הזאת מעט טוב יותר, אבל גם לא תמיד)

קיצור זה לא בהכרח תמיד יקר יותר, והייתי מעריך שרוב הסיכויים שהוא ירוויח מזה כלכלית אם זה השיקול היחידי.

השפה לא קלה, אבל ללמוד שפה נוספת זה תמיד נחמד, לומדים מכך הרבה כמו גם מלגור בארץ זרה וללמוד להסתגל לתרבות חדשה.

Happytom

New member
תגובה נפלאה לאויס, תודה רבה:)

אפשר לשאול אות כמה שאלות?

Luis12

New member
בכיף

לך לפייסבוק חפש את הקבוצה "לימודים בגרמניה - מידע ונסיון". יש להם לא מעט קבצים עם הרבה מידע, וגם מספיק אנשים שיוכלו לעזור לך.

TrigATUSA

New member
תן לי לראות אם אני מבין

למדת את השפה לבד, בישראל
ושנה אחרי זה התחלת ללמוד לימודים אקדמים, במדעי הרוח, בגרמניה?!?
&nbsp
זו הגירסה שלך?

Luis12

New member
זהו סכ"ה הנסיון האישי שלי

אני לא לומד היסטוריה אלא תחום מסוים של בלשנות אבל לשם העניין אני לא באמת מאמין שתואר בהיסטוריה היה מהווה יותר קושי.
זה בהחלט לא היה קל בשנה הראשונה על כל פנים.
על פי רמת התימהון אני מניח שזה נשמע לך קיצוני, לכן רק אציין שזהו אינו מקרה מיוחד ואני מכיר לא מעט ישראלים שלמדו את השפה במשך שנה או אף פרק זמן קצר מכך והתחילו ללמוד בגרמניה, בין ביתר גם מקצועות הומנים. כמובן שעדיף ללמוד את השפה כמה שנים טרם תחילת הלימודים ובגדול אני לא באמת ממליץ ללמוד לימודים אקדמאים בגרמנית למי שאין לו צורך בכך, אבל זה בהכרח ניתן.

TrigATUSA

New member
זה נשמע לי מאוד קיצוני

וזה לגמרי שונה מהניסיון שלי בלמידת שפה (היכולת להגיע לרמה טובה בלי לחיות במקום דובר את השפה) ומהנסיון של לא מעט אנשים שהלכו ללמוד בחו"ל בשפה זרה
&nbsp
אנחנו כנראה גרים ביקומים מקבילים

Luis12

New member
תפיסת שפה תלויה בהמון גורמים והיא לגמרי אישית

כשלמדתי גרמנית השקעתי בכך את רוב שעות היום, כל יום. הייתה לי מטרה מול העיניים וגם נהנתי מכך. לאחר החודשים הראשונים יכולתי גם ממש לקרוא ספרי קריאה, שזה נתן לי באמת את האפשרות להיכנס קצת לתוך יקום מקביל של הספרים שקראתי והאנשים שהתכתבי ודיברתי איתם בסקייפ בגרמנית.
מצד שני לדוגמא אני כרגע סטודנט וגם עובד בחברת הייטק אבל לקחתי על עצמי תוך כדי ללמוד סינית, מה שאני כבר עושה כמעט שנה באופן מסודר עם קורסים מהאוניברסיטה ואני בטוח לא קרוב ללהיות מסוגל בשלב הזה ללמוד בסינית באוניברסיטה. ברור שאני יותר עסוק ואין לי את אותו הזמן להשקיע בסינית אבל גם אני באופן אישי מצליח לתפוס שפות כמו סינית פחות טוב.

חוץ מזה גם עכשיו לאחר כמה שנים שאני גר בגרמניה הגרמנית שלי רחוקה מלהיות מושלמת ואני עדיין מתקשה ביחס לכל הגרמנים איתם אני לומד, צריך ללמוד לחיות עם זה.

TrigATUSA

New member
אתה היוצא דופן, לא הכלל ולא הממוצע

וממילא רוב האנשים אין להם אפשרות לבלות את רוב היום, כל יום, בלימוד שפה
מה שהופך את העיצה שלך ("תלמד לבד בישראל ותלך ללמוד בגרמנית") לעיצה לא ניתנת למימוש לרוב האנשים, ובתור שכזו, הזוייה

Luis12

New member
אם ישראל או גרמניה זה נתון לבחירה

בתור אנשים צעירים לאחר צבא כמו רוב החברה שבאים ללמוד בגרמניה, שכירת חדר בדירת שותפים לרוב תיהיה יותר זולה או דומה למחירים בארץ אז אין סיבה לא לעבור כבר בתקופת הלמידה. למי שגר אצל ההורים או לא צריך לממן את שכר הדירה שלו בישראל מסיבות אחרות המצב שונה. (או למשל זוגות או משפחות לשם עניין)
לימוד מסודר עם קורסים לפי דעתי לרוב גם זול ומקצועי יותר בגרמניה, כמו גם האפשרות לבחור אחד שמתאים ספציפית ללומד.
רוב אותם אנשים שאני מכיר שכרגע לומדים בגרמניה בשלב של לפני הלימודים השקיעו את רוב זמנם בלימוד השפה, כמובן שזאת פריבילגיה ואין לי מושג אם הכותב יכול להרשות לעצמו את זה.
שוב אין לי נתונים סטטיסטים, רק רציתי להבהיר שזה ניתן ושאני בטח לא מקרה בודד.
אני תמיד חושב שכדאי לשמוע כמה זוויות והתנסויות ולכן ציינתי את החוויה שלי.

forglemmigej

New member
נשמע שיש לך כשרון בלתי רגיל ללמידת שפה

גרמנית זוהי שפה קשה מאד דקדוקית במיוחד באוניברסיטה שצריך להגיש עבודות ולהבין הרצאות , Bless

למעלה