מעבר לגרמניה

calimbo

New member
מעבר לגרמניה

שלום לכם. אשתי גרמניה ואני אזרח ישראלי. רציתי לשאול מדוע הגירה לגרמניה תהיה קשה יותר עבורי מאשר למדינות אירופאיות אחרות? (זה מה שקראתי פה). אני שואל כי התכוונו לעבור בקרוב לעיר שבה מתגוררת משפחתה. תודה.

בקר12

New member
כיוון שהגירה לגרמניה תתבסס על חוקי ההגירה

הגרמנים ולא על חוקי ההגירה של האיחוד.
מדינות מקור מקשות יותר על אזרחיהן לייבא בני זוג זרים.
כמה קשה? זה כבר תלוי בנסיבות שלך ושל אשתך כמו שאספרסו מנסה לברר.

calimbo

New member
לא הבנתי מה פרוש לייבא

אני לא בקבוק חלב. אשתי ואני מעונינים לעבור לגרמניה לחיות יחד עם משפחתה. לשאלת קודמי, אין לה עבודה - היא תחפש כשנגיע, לא תהיה לה בעיה, היא מכירה את החברות בתחום שלה ושומרת קשר עם האנשים. בוא נאמר שאני חוזר לארץ, ומן הסתם מעונין שאשתי תגיע לגור אתי יחד עם הילדים. אז אותו הדבר רק הפוך. האם יש בעיה כלשהי?

בקר12

New member
כשתתקל בחוקי וכללי הגירה תקוה שהיית

בקבוק חלב. נחכה לאספרסו

אספרסו2

New member
על מנת שלא תיפול למעמסה

על המערכת הסוציאלית הגרמנית,על אישתך להיות מסוגלת לפרנס את בני ביתה .
זה תנאי לאישור השהיה,צריך שיהיה לה מגורים ומקור פרנסה.

calimbo

New member
תודה, מחר אני אברר את זה

אספרסו2

New member
לעבור אין בעיה

את הבקשה תוכלו להגיש בגרמניה,
אבל ישנם תנאים מסוימים,לפי חוק,שעליכם למלא.

calimbo

New member
תודה

עשיתי את הברורים הבוקר (למרות שאשתי כבר אמרה לי שאין שום בעיה, אבל ליתר בטחון). חבר של אחיה יעזור לנו בהכל, כי מסתבר שכל הרשום לעיל לא נוגע למקרה שלנו.

calimbo

New member
לא קשור לאופטימיות

אחיה של אשתי עו"ד בפרנקפורט (עיר הולדתה של אשתי, אולי מכאן הבלבול - היא אינה ישראלית), חבר שלו מומחה הגירה. אשתי עבדה בגרמניה עד לפני עשר שנים, שאז היא עזבה. לא רק שאנחנו יכולים לעבור, מגיע לנו עזרה בדיור, הארצפיר (אני מקווה שאני מבטא את זה נכון), עזרה לילדים (משהו כמו מאה ומשהו יורו לילד). מה שקרה זה שכבר זמן מה אנחנו מתכננים לעבור ופתאום נתקלתי בפורום הזה, ואחרי שראיתי את הדיונים לא הבנתי במה מדובר, אז נרשמתי ושאלתי. בכל אופן, אשתי תחזור לעבוד במקצוע שלה, ואני כנראה אתחיל גם לעבוד בתחום שלי יחסית מהר. אז יהיה בסדר.

אספרסו2

New member
אם היא תעבוד

כמו שאמרתי ,אז אין בעיה.
הובן מלכתחילה שאישתך בעלת אזרחות גרמנית.

calimbo

New member
גם אם לא תעבוד אין בעיה

במקרה זה מגיע לנו הארצפיר (או איך שרושמים את זה).

forglemmigej

New member
מה שאספרסו מנסה להסביר לך

עליכם להיות עצמאים מבחינה כלכלית וביטוח רפואי מאחר ולא שלמתם מסים המדינה לא מחויבת כלפיכם בשום אספקט.
אמנם אשתך יכולה לקבל את כל העזרה הנדרשת כי היא אזרחית (אני לא יודעת מה קורה בגרמניה בהקשר של תושבות שזה מה שקובע את קבלת העזרה כדאי לברר).
אם יש לכם ילדים ואין באמצעותכם מספיק כסף להסתדר אולי כדאי לחשוב על דחיית המעבר עד שישתפר .

אספרסו2

New member
יש כאן מקרה קלאסי

של "יהיה בסדר" ללא קשר לעובדות שבספר החוקים,
למרות וייתכן שגם בגלל שמעורב עורך-דין.

diday

Member
יש להם ילדים

אין מצב (אלא אם כן מדובר בעבריין כבד, חבר מוכח בארגון טרור וכד') שלא יקבל אישור שהיה

אספרסו2

New member
בלשון החוק זה לא מוזכר,

אלא רק אי הזדקקות למערכת הסוציאלית,
או שאתה מכיר נתונים אחרים?

למעלה