מעבר לגרמניה

gforce

New member
מעבר לגרמניה

שלום,
קיבלתי הצעת עבודה בפרנקפורט, גרמניה. אני ישראלי, חי בארץ נשוי עם ילדה.
הייתי שמח לשמוע האם מישהו יכול לתת לי הערכה כללית ופרטים על יוקר המחיה. גני ילדים (ילדה בת שנתיים- מעוניין במסגרת יהודית או אמריקאית בשבילה).
שכ"ד, וביטוחים.
כמו כן, אני בעל אזרחות ישראלית בלבד וכך גם אישתי, מה ההליך לקבלת אישור עבודה?
כל תשובה תעזור...
תודה.

בקר12

New member
הליך לקבלת אישור עבודה?

זה לא המעסיק שאמור לדאוג לך?
על בסיס מה קיבלת הצעת עבודה?

gforce

New member
כמה דברים קריטים על מנת לקבל החלטה

1. האם פרנקפורט היא עיר טובה . (מקום טוב לגידול ילדים,פשע נמוך גני ילדים איכותיים, אנשים נחמדים ודוברי אנגלית ....)
2. מה יוקר המחיה שם .(לדוגמא נניח ואני מקבל 100K לשנה כמה נשאר לי נטו לאחר מיסים ביטוחים גנים שכ"ד וכו' )
3. המעסיק שיביא אותי לשם על סמך כישורי המקצועיים יעזור לי בתהליך קבלת הויזה ואישורי העבודה אבל הייתי רוצה לדעת האם גם אישתי תוכל לעבוד שם מבחינה חוקית והאם זו תיהיה בעיה קשה למצוא עבודה לאישתי (יכולה להיות מורה לעברית או כל דבר אחר שמצריך אנגלית ).

תודה שוב

yaelisam

New member
אין לי תשובות ספציפית על פרנקפורט

דבר ראשון- עזוב את האנגלית. רוב האנשים לא ידברו אנגלית. בייחוד לא מי שצריך מורה לעברית, כלומר, האנגלית לאו דווקא תעזור לאשתך שם.

ב- 100K אתה מתכוון ליורו, נכון? זו משכורת שמשפחה כמוכם בהחלט יכולה להסתדר איתה, גם בלי משכורת שניה, אולי לא תחסכו הרבה, אבל תוכלו לחיות די טוב (אני משווה למינכן, ופרנקפורט לא יותר יקרה לדעתי).

בקשר לויזה לאשתך, אני לא ממש יודעת. גם יכול להיות שבפרנקפורט במשרד הזרים יחליטו אחרת מאשר במקום אחר (יש מדינות פדרליות שונות בתוך גרמניה, ולפעמים יש שוני בהחלטות מסוג זה).

עצה: ברגע שאתם יודעים לאן עוברים תרשמו את הילדה לגן, יש רשימות המתנה ארוכות מאד. אני לא מכירה את פרנקפורט, מניחה שיש קהילה יהודית עם גן, אבל לא בטוחה.

בקר12

New member
לא מכיר את גרמניה ופרנקפורט לעומק

אבל באופן יחסי לגרמניה יש שם ריכוז לא מבוטל של ישראלים ויהודים.

אספרסו2

New member
גן ילדים בפרנקפורט

צריך למצוא,כמו שאמרה יעל,הרבה זמן מראש,אבל עוד אין לך כתובת שם,כך שעוד לא יירשמו אותך.
בקהילה היהודית יש גן,תנסה שם,שים לב שהילדה צריכה להיות גמולה מחיתולים אחרת לא תתקבל לגן היהודי.
המגורים בפרנקפורט יקרים מאד והתחרות קשה על כל דירה פנויה,תתכונן.

אם עוד לא חתמת על חוזה העסקה,תנסה להשיג מהמעסיק ליווי צמוד ממישהו מקומי לכל הצעדים
שקשורים לרשויות,כולל תהליך חיפוש הדירה.

בהצלחה.

gforce

New member
כמה עולה גן בקהילה היהודית ?

בהנחה שאמצא כזה .

פרנקפורט זה המרכז הפיננסי של אירופה, הבנק

האירופאי נמצא בעיר ועוד מספר גורדי שחקים. עיר סופר-מודרנית עם תחבורה שמביאה אותך לכל נקודה במהירות. תחנת הרכבת של פרנקפורט הכי גדולה בגרמניה.
יוקר המחייה תלוי באיזור שתתגוררו בו, יש שכונות יותר יקרות כמו ה Westend שזו שכונה יותר שקטה עם פחות חנויות ורעש. השכונה מאוכלסת ברובה ע"י יהודים.
הצעירים בדר"כ מתרכזים ב Bornheim ששם יש המון בתי קפה קטנים, חנויות ומסעדות.
יש בית ספר יהודי (חלק מהילדים ממשפחות מעורבות ולא יהודים על פי ההלכה) ויחסית הרבה ישראלים חיים בעיר. יש גם המון ערבים וטורקים בעיר.
לקהילה היהודית יש גם אירועים שאפשר להגיע ולהשתתף.
יש בעיר תיאטרון מרשים ביותר והמון אירועי תרבות.
אפשרויות העבודה בעיר הן די טובות - קורס בגרמנית מומלץ על מנת לקבוע ולתקשר בראיונות עבודה.
בחורף די קר (חורף שעבר היה גם 17- ) וצריך להתרגל, בקיץ מאוד נעים עם לחות נמוכה ביותר וללא זיעה.

אספרסו2

New member
ה Westend מאוכלסת ברובה ע"י יהודים?

מאיפה הוצאת את המידע השגוי הזה?
לא דובים ולא יער.

בית הספר היהודי פתוח לכל מי שמוכן לשלם ולאכול כשר במסגרת בית הספר,גם לגרמנים ללא הורה יהודי.

gforce

New member
מה לגבי אישתי ...

האם תצטרך אישור מיוחד לעבוד שם ? האם ברגע שאני מקבל אשרת עבודה גם היא יכולה לעבוד שם ?

תודה

אספרסו2

New member
לא.

גם אתה תלוי בויזה למקום העבודה הספציפי הזה,אם אתה מאבד אותו גם על הויזה אובד הכלח.

למעלה