מעבר לגרמניה

Udodelig

New member
מעבר לגרמניה

שלום. אני בדיוק אחרי צבא, אני מתכוון לעבור לגרמניה (גם שקלתי את שוודיה), אני מקווה לכמה שנים, או לתמיד. תכננתי לעבור, לעשות שנה של קורס גרמנית, ואח"כ אוניברסיטה. אני דובר אנגלית די טובה, ובגרמנית אין לי מושג, אולי חוץ מכמה מילים בודדות. ויש לי אפשרות של עזרה פיננסית מההורים. רציתי לשאול אותכם מה סיכויי ההצלחה שלי, מבחינת למצוא עבודה, לקבל אישור שהייה, אזרחות, וסתם להתערבב עם האנשים? ואם יש לכם איזה המלצות טובות בשבילי?

TrigATUSA

New member
המממממ.....

בהנחה שיש לך רק אזרחות ישראלית התשובות לשאלותיך לפי הסדר הן: תגדיר הצלחה - אם הצלחה זה לחיות על חשבון ההורים בחו"ל - אתה תצליח אם הצלחה זה לעבוד כשוטף כלים בשחור - אתה תצליח אם הצלחה זה לקבל תושבות ואזרחות - אתה יכול לשכוח מזה. למה שמישהו ייתן לך תושבות? ויש לך הורים מה זה מליאנים, סחתיין, מדובר בפרוייקט של לפחות 15,000 עד 20,000 ש"ח לחודש -אם- תלמד את השפה המקומית ברצינות ו-אם- תתקבל לאוניברסיטה ותעשה תואר ותסיים עם ציונים טובים, ועם מקצוע מבוקש יש סיכוי מסויים שמעסיק יהיה מוכן לטרוח לעשות בשבילך וויזת עבודה, ומשם, אחרי 5-10 שנים קצרות פתוחה הדרך בפנייך לקבל תושבות קבע תיקח בחשבון שיש כאן מלאן הודים וסינים חכמים וחרוצים שעושים בדיוק את אותו דבר, ככה שתכין את עצמך לתחרות די עיקשת

Udodelig

New member
הגזמתה קצת עם הכסף לא?

ההורים שלי לא כאלה מליאנים.. בעקרון חשבתי ככה, אני אלמד את השפה בקורס רשמי של שנה, אני אשתמש בכסף מהצבא(פיקדון) לשלם עליו, ההורים יממנו לי שכר דירה, או חלק ממנו, ואני אעבוד בשחור שיהייה לי כסף לאוכל חושמל בזבוזים וכאלה. אחרי זה אני אהיה סטודנט באוניברסיטה, ואדע את השפה, אז אני חושב שאני אוכל למצוא עבודה יותר טובה, אולי משהו מהאוניברסיטה.. לא יודע. ואחרי התואר הראשון יהיה יותר קל. סה"כ מה ההבדל בין ללמוד בגרמניה ללמוד בארץ, חוץ מזה שהלימודים שם הם בחינם? אגב, איך האוניברסיטאות שם?

אלוניס

New member
הלימודים לא בחינם

בלא מעט מהמדינות הפדרליות של גרמניה הם עולים 500 אירו לסמסטר. תלוי בעיר שתבחר - שכר דירה לחדר בודד או דירה עם שותפים יכול להיות הוצאה של 300 אירו ומעלה אם תלך למשל ללמוד בהיידלברג או במינכן. שאלות לגבי לימודים יש להפנות לפורום לומדים בחו"ל. במאמרי הפורום כאן יש מאמר שמסביר את כל ענייני העבודה בשחור והשהייה למי שאינו אזרח. ענו לך במספיק פירוט ומין הראוי להביע הערכה להשקעה. כולם כאן עונים בהתנדבות ומוסרים לך מידע מיד ראשונה. קורס לימודי שפה בגרמניה יכול לעלות בין 400 ל-1500 אירו לכל רמה בשפה. מבחני סיום רמה עולים בין 100 ל-300 אירו. אוניברסיטאות דורשות את הרמה הגבוהה ביותר וציון מעל ל"עובר" ומדובר בלימודים אינטנסיביים מאוד ומאוד יקרים. יש 3 רמות בסיסיות, אחר כך עוד שתי רמות של מתקדמים ואז רמת מסיימים. הקבלה ללימודים תלויה בנושא. מקצועות הרפואה למשל כוללים מכסות לזרים ולוקחים את בעלי הציונים הגבוהים עד שמתמלאת המכסה. כך שקבלה אינה מובטחת גם לאחר שתשקיע ותלמד את השפה. מי שלומד יכול לנסות לקבל אישור עבודה דרך משרד הזרים לאחר שהתקבל. עליו להראות גם שיש לו תמיכה משפחתית כספית וביטוח רפואי. האישור הוא רק ל-20 שעות עבודה. בשחור יתחרו בך לא רק כל אלה שבאו לעבוד לא חוקי ויכולים לעוף לקיבימינימט ברגע שתופסים אותם אלא גם המון רומנים, פולנים ושאר אירופים מהמזרח שנמצאים פה חוקית והורידו מאוד את השכר המינימלי לשעה. עבודת פרך בחמש אירו זה גרושים לאללה במונחים מקומיים. הסיכונים הם לחלוטין עליך. אבל דע לך שסימון במחשבי האיחוד שאתה עובד שחור שגורש יכול לעשות לך בעיות בעתיד בכל ביקור באיחוד האירופי.

Udodelig

New member
בטח שאני מעריך ומודה על ההשקעה!

למה העוינות? משהו שאמרתי? נראה לי שויתרתי על העבודה בשחור... האישור עבודה שניתן לקבל כולל גם מי שרק לומד את השפה? זה 20 שעות עבודה לשבוע או? לא בדיוק הבנתי...

Udodelig

New member
עוד שאלה

יש לי סיכוי לקבל עבודה באבטחה בתור יוצא יחידה קרבית מצה"ל? יש בכלל עבודות אבטחה בגרמניה??

dotandvir

New member
מנסיוני

אל תיתן לכל רואי השחורות פה להניס אותך מתוכניותיך. אבל אני חושב שלפחות בשלב זה תוריד את שוודיה מהפרק כיוון שבניגוד לגרמניה היא אינה מעניקה אשרת עבודה בת שנה (הניתנת לחידוש) לסטודנטים שסיימו ללמוד בה. אולי לעומת זאת שווה לך להוסיף את פינלנד לרשימה שכן היא עונה על הדרישה הזו. סטודנטים זרים בגרמניה יכולים לעבוד מספר שעות מצומצם בחודש מבלי לעבוד בשחור. למידע המדוייק פנה לשגרירות גרמניה הקרובה למקום מגורייך. החוק הנוכחי קובע כי לאחר 7 שנות עבודה חוקית ניתן להתאזרח. תושבות קבע תגיע קודם. בנוסף גרמניה חתומה על אמנה עם רוב מדינות האיחוד שנותנת מעמד מיוחד לכל מי שהיה בעל ויזת עבודה חוקית (זמן הלימודים שלך לא ייחשב) ומאפשרת לו לעבוד באותן מדינות. שכר הלימוד בגרמניה עדיין יהיה מחצית משכר הלימוד בארץ לדעתי אם לא פחות מזה. סטודנטים חיים מצויין על כלום כסף כך שאם ההורים שלך תכננו לתמוך בך בארץ אני מניח שהם יוכלו לתמוך בך בגרמניה ואת השאר תשלים לבד בעבודה חוקית. גם אם בסופו של דבר לא תרצה להישאר תרוויח שפה זרה ברמה מעולה שתהיה לך לנכס בכל מקום שתלך אליו בעולם. מכיוון שלא ציינת מה אתה רוצה ללמוד קשה לי להתייחס לנושא הלימודים עצמו. מה שכן, גרמנית היא שפה מאוד פופולרית ללימוד ולא חסרים מקומות ללמוד גרמנית אם בחינם, אם בתשלום ואם ע"י השאלת חומרים מהאינטרנט. הייתי ממליץ לך בחום לשקול רכישה של בסיס השפה בארץ - ואני בטוח שתפיק הרבה יותר מקורס אינטנסיבי בגרמניה אח"כ. תתחיל באתר המצויין www.dwelle.de ולפי דעתי אם תוך שלושה-ארבעה חודשים תסיים את כל השיעורים שם (יש יותר ממאה) אזי הגרמנית שלך תקפוץ לרמה מעולה. אח"כ לפי הצורך אולי תיקח קורס בהתאמה אישית בברליץ על מנת להשלים שיחה וכתיבה. ובסוף בסוף תיסע לקורס אינטנסיבי בגרמניה אם עוד תזדקק לו. אני מחפש שותף שידרבן אותי ללמוד גרמנית מהאתר הזה - תרים את הכפפה? דותן

Udodelig

New member
מה הקטע של הכותרות?

אני דובר 3 שפות שוטף, פלוס למדתי 3 שנים בביצפר צרפתית, ומהניסיון שלי עם שפות, הדרך הכי טובה ללמוד שפה זה פשוט לגור באותה מדינה ולהתארבב עם האנשים, ואם אתה עוד לומד אותה בזמן שאתה גר שם אז בכלל... למדתי אנגלית אממ.. 12 שנה בבית ספר, ווואלה לא ידעתי אנגלית בגרוש עד שלא התחלתי להתכתב בפורומים בערך בכיתה י'. צריך להשתמש בשפה בשביל ללמוד אותה טוב ומהר. ואם אתה חיי בגרמניה פשוט אין לך בררה. הכרתי מישהו שעלה לארץ לפני 9 חודשים (באותו זמן) מרוסיה, והוא דיבר עברית שותף! ז"א בקושי יכולתי לדעת שהוא רוסי.. טוב יכולתי קצת, אבל מבחינת דיבור נכון, הוא פשוט היה שפיץ. הוא לא למד עברית ברוסיה, הוא פשוט השקיע באולפן, והתרחק מרוסים, כי הוא רצה ללמוד מהר. עוד דבר, למדתי צרפתית בביצפר 3 שנים, ואין לי מוסג בצרפתית! (אפילו לקחתי מורה פרטית בשביל להעלות את הציון). אם תלמד גרמנית באינטרנט, הגרמנית תהיה מעוותת, היא גם ככה תהיה מעוותת, אבל השאלה היא עד כמה. רגע, אתה גר בגרמניה? חשבתי ללמוד ביוטכנולוגיה, או אולי הונדסה או משהו בסגנון, אני עוד לא ממש סגור על זה. בעקרון זה כנראה יהיה משהו מדעי. חשבתי בכיוון של TU Berlin.

dotandvir

New member
גר בשוודיה

אבל אחרי שנה לא דובר את השפה - פשוט חוסר מוטיבציה אדיר לעשות את זה. לעומת זאת הייתי אמור לעשות רילוקיישן לגרמניה ולמדתי גרמנית באופן שתיארתי - אפילו לא סיימתי חצי מהפרקים שצויינו בקורס המכוון. הלכתי לברליץ והצלחתי להגיע לרמה מאוד גבוהה בגרמנית. אפילו עכשיו אחרי שנתיים של חוסר שימוש ראיתי כמה אני מבין ויודע לתקשר במהלך ביקור בגרמניה. עבורי השיטה הזו היתה מאוד אפקטיבית ולחלוטין לא שיבשה את הגרמנית שלי. דותן

TrigATUSA

New member
אתה כולל עיברית ב3 שפות שאתה מדבר שוטף?../images/Emo6.gif

סתם, לא יכולתי להתאפק

Udodelig

New member
חח

אחי לא יפה, יש לי דיסלקציה, אני לא שולט בשגיאות כתיב.

yoav7777

New member
אני לא התרשמתי מברליץ לטובה בכלל... בתור אחד

לשם לא בתור מתחיל. ועוד יותר לא התרשמתי מהמחירים היקרים שלהם. עדיפ שעוריפ פרטיים וזהו.. ואצלהם גם הפרטיים לא היו משהו.

Udodelig

New member
וואלה?

אז חוץ מהמחירים, ממה עוד לא התרשמת? ומה כן עלה על הציפיות?

yoav7777

New member
דרך הלימוד שלהם.. ומורות פרטיות שלא מדברות

עברית! ומדברות גרמנית אבל שוויצרית או אוסטרית... אחרי הכסף הגדול שנפל שם שום דבר לא עלה על הציפיות. תמצא מורה פרטית ישראלית או אם אתה מדבר שפת אם אחרת אז בשפת האם שלך. כשאתה הולך לברליץ אתה משלם להם עוד כסף על המרכז.. לך לבית של המורה תחסוך כמה מאות שקלים. ואחת עם נסיון של שנים לא מישהי שעובדת בזה כמה שנים בודדות.

Udodelig

New member
האמת

שתכננתי ללמוד גרמנית באוניברסיטה, שיהיה רשמי. יש מצב שאני אקח מורה פרטית מהצד, אם אני אגלה שזה לא זורם בלי.

dotandvir

New member
למדתי בברליץ שני קורסים

המורות תמיד היו משכמן ומעלה - פשוט תענוג אמיתי. צר לי לשמוע שהתאכזבת. הכל היה יקר מאוד אבל עבורי לפחות שווה כל שקל. דותן

למעלה