מעבר לגבול התודעה..!

• פותח הנושא R2
  • פורסם בתאריך

R2

New member
מעבר לגבול התודעה..!

האם למידיטציה יש גבול או תחום..? מה ההבדל בין גבול לתחום בהיבט הרוחני..?

drall

New member
זה כמו לשאול

האם יש גבול לאדם אולי יש אבל מי ישאל את השאלות אחרי שתגיע לשם? אני לא מנסה להתפלצן כאן , אבל אין ממש משמעות לשאלה הזאת כי למרות הכל יותר משמדיטציה היא מין מקום , היא מין דרך. הולכים עד שמגיעים , לגבול לבית , למשהו ,ללא כלום. לא משנה, העיקר ללכת דרול

R2

New member
ואם תרצה להגיע מעבר.....

למדיטציה,איך תדע שעברת את הגבול..?

אינקה

New member
יש לי תחושה

שלא מיצינו את הדיון על מהות המדיטציה, על כן שאלה כזו נשאלת. הבעייה העיקרית היא בהתייחסות למדיטציה כמושג, לתת לה שם או להתייחס אליה כ"טכניקה", ואז לכאורה ניתן לשאול מה יש מעבר לה. אילו היינו מבינים כי מדיטציה היא תפיסת האינסוף בתוכינו, השאלה על גבולות לא הייתה נשאלת כלל, שכן הייתה נענית מעצמה.

R2

New member
אם המידיטציה היא תפיסת..

האינסוף בתוכינו,אז אנו הם הגבולות שלה, ואם אנו נעלם,אז זה אומר שהגבולות נעלמו..? אולי באותה הזדמנות,תענה על השאלה הבאה,שאני מניח היא כבר ידועה לך..!

אינקה

New member
הגבולות

הגבולות לא קיימים במציאות האינסופית אלא בתפיסה המוגבלת שלנו. אם התפיסה המוגבלת תעצור, תשרור תודעת האינסוף. מאחר וקיים רק אינסוף/תודעה אינך יכול להעלם אלא להתמזג בו בלבד מבחינת תפיסתך האישית. התמזגות כזו נקראת "הארה", והיא חוויה טוטאלית שכן התפיסה המוגבלת נעלמת ומאפשרת מיזוג מלא באינסוף. המוות מבחינת התודעה הוא הפסקה ברצף ההשתקפות עצמית, בדומה להפסקה בין נשיפה לשאיפה הבאה במהלך נשימה. המוות אינו התמזגות מלאה של ההכרה אלא מצב ביניים בלבד.

drall

New member
אני אעזור לך אר2

יש גבול מוגדר מאוד, מהמקום ממנו אתה צופה. כשמגיע היום מעבירים אותך בברקים וברעמים ובתופים ומחולות. עד אז, תמשיך לעשות חיים דרול

למעלה