מעבר לבריטניה

מעבר לבריטניה

אשמח לעזרה בנוגע לכמה שאלות. אני, בעלי ובנינו בן השנה מעוניינים להגר לבריטניה. ברשותי דרכון אירופאי על שמי לפני הנישואין. חשבנו להגיש בקשה בשגרירות על בסיס איחוד משפחות.

1. האם עלי לשנות את שם משפחתי בדרכון לשמי החדש לאחר הנישואין או שאין צורך? ואיך עושים זאת?
2. לבני יש דרכון ישראלי אך לא דרכון אירופאי, האם אצטרך להוציא לו דרכון ארופאי טרם המעבר?
3. משיחות שערכנו עם חברים שגרים בבריטניה נותרנו מבולבלים מהתשובות שקיבלנו לשאלה: מה עדיף מבחינה כלכלית: להתגורר ולעבוד בלונדון (שכר דירה אומנם גבוה אך הוצאות תחבורה נמוכות) או להתגורר בפרברי לונדון ולעבוד בלונדון (שכר דירה נמוך אך הוצאות תחבורה גבוהות)?
נשמח לשמוע כל מידע/דיעה בעניין. המון תודה לכל המשיבים.

republik

New member
כמה תשובות

1. את לא צריכה לשנות את השם בדרכון
2. את לא תצטרכי להוציא לו דרכון אירופי (אם כי זה יקל את התהליך), אגב אם לבעלך גם אין דרכון אירופי אז גם עבורו תהיה פרוצדורה (פשוטה יחסית, אבל עדיין פרוצדורה).
3. אני לא גר ולא עובד בלונדון, אז לצערי לא אוכל לעזור לך בנקודה הזו... באופן כללי אני ממליץ לא להתקבע על לונדון ולחשוב גם על מקומות אחרים.
&nbsp
אם יש לך עוד שאלות - בכיף
שיהיה בהצלחה!

שיגרמ

New member
מהידע שלי

1. אני כן שיניתי את שם משפחתי והוצאתי דרכון חדש.אנחנו הוצאנו גם לילדים. לטעמי יותר פשוט כשהם עם אזרחות אירופאית מאשר לדאוג לסדר ויזת בני משפחה.
2. מה את קוראת פרברי לונדון? בתוך ה M25 או מחוץ? בעיקר חשוב לוודא זמינות תחבורה למקום העבודה. מציעה שתעשי חישוב כלכלי פשוט: להיכנס לאתרים כמו right move ואז לראות כמה עולה שכירות ואז לבדוק כמה עולה רכבת. מעבר לזה יש שיקולים של קרבה לאוכלוסיה יהודית.ישראלית, גודל הבית, העדפה לאורבני או כפרי וכו'. בהצלחה

מחוץ ללונדון

תודה רבה על התשובות!
אנחנו כרגע מנסים למצוא שם עבודה עוד מהארץ ומתקשים להחליט על אזורי החיפוש מאחר ואיננו יודעים היכן נרצה לגור. נשמח לשמוע המלצות לאזורי מגורים באם יש.. השיקולים שלנו הם בעיקר מגורים בסביבת אוכלוסייה טובה, שיהיו בה בתי ספר איכותיים, מגוון חוגים לילדים ותרבות פנאי. אין חשיבות לקרבה לאוכלוסיה ישראלית/יהודית. עדיפות למגורים בסביבה אורבנית אבל אנחנו פתוחים להכל. דירת 2 חדרי שינה תספיק לנו. משיקולי מזג אויר וקור היינו מעדיפים לגור באזורים מדרום ללונדון או רק מעט צפונה לה - הכוונה מחוץ ללונדון. כך שמגורים בערים צפוניות בבריטניה (ליברפול, מנצ'סטר) פחות אטרקטיבים עבורנו. הדבר הנוסף שמגביל אותנו הוא שבעלי עוסק בתכנות בתחום ה- web ועיקר הצעות העבודה מתרכזות בלונדון. קיים היצע משמעותית מצומצם יותר בערים אחרות אם בכלל. מאחר והוא יהיה המפרנס הבלעדי בשנה/שנתיים הראשונות, חשוב לנו שיהיו אפשרויות רבות לתעסוקה עבורו.

שאלה נוספת- כמובן שזה סובייקטיבי אבל בכל זאת אנסה, מהן ההוצאות הממוצעות החודשיות למשפחה בת ילד או שניים. שנינו צנועים באורח חיינו ולא מתפרעים. מתכוונת להוצאות בסיסיות (ללא תחום הפנאי) : שכ"ד- 2 חדרים מחוץ ללונדון, ביטוחי בריאות פרטיים, הוצאות רכב/רכבות, הוצאות סלולר, גן לילד אחד, קניות אוכל שוטפות, ביטוח וטרינרי לכלב שיבוא איתנו. אסתפק גם בהערכה כללית ללא פירוט. מנסה להבין מהי המשכורת המינימלית שהוא יצטרך לקבל על מנת לכלכל אותנו.

סליחה על המגילה, יצא לי ארוך..
ושוב תודה רבה על התשובות!

meandthecat

New member
אתרים שיעזרו לך

על מנת לבדוק מחירי שכ״ד עדכניים בדקי את right move.co.uk
Moneysupermarket.com Comparethemarket.com יעזרו עם הסלולרי והביטוח הווטרינרי.
הוצאות אוכל תוכלי למדוד באתר של tesco.
מניסיוני גן לילד (מתחת לגיל שלוש) מתחיל מארבעים או חמישים פאונד ליום (אבל הנתון הזה הוא מאיזור בריסטול. יכול מאוד להיות שבקרבת לונדון יהיה יקר יותר)
האם אתם צריכים ביטוחי בריאות פרטיים? באנגליה זה לא נחשב דברה בסיסי עבור רוב האוכלוסייה. רוב הבריטים חיים בסדר עם ה nhs, שאולי לא תמיד נחמדים (הניסיון שלי מורה על חצי נחמדים וחצי אנטיפטים), אבל המערכת עובדת בחינם.
בתכלס, הנתח המרכזי של ההוצאות יהיה שכר הדירה וכנראה גם גן לילד.

בהצלחה.

republik

New member
בהנחה שלבעלה אין אזרחות אירופית

הוא יצטרך להוציא כרטיס תושב, ומאחר והיא כתבה שהיא לא תעבוד בשנה-שנתיים הראשונות, המסלול דרכו יעשו את כרטיס התושב יהיה "עצמאות כלכלית", ובמסלול זה האזרח האירופי ובן זוגו צריכים לעשות גם ביטוח פרטי.

שיגרמ

New member
מאד קשה לענות

האפשרויות הן כל כך רחבות שזה נראה לי בלתי אפשרי לתת כיוון. המפתח לטעמי הוא לבדוק את רשת הרכבות ואז לראות מה רלוונטי לאיזור שבו הוא יעבוד. לפי זה להחליט על איזור ולבדוק מחירים באותו איזור. כשתתאפסו על כמה איזורים אפשר יהיה לשאול ספציפית.

republik

New member
לגבי הכלב

שווה לציין במידה ואתם לא יודעים שיש הליך להעברת חיות מחמד מישראל לבריטניה, שאורך מספר חודשים. אתם מודעים לו? במידה ולא אפשר לעזור לכם לקבל מידע (כעיקרון יש מדריכים ברשת אבל הבנתי שלאחרונה היו כמה שינויים)

נהדר, ועוד כמה שאלות

תודה רבה לכולכם! אתם נהדרים. אנחנו מוצפים בהתלבטויות ובמידע וזה מאוד עוזר שיש קהילה שתומכת ומכוונת.
לא ידענו לגבי ההליך להעברת חיות מחמד- תודה, נקרא על כך ונחזור עם שאלות אם יהיו.
תודה על האתרים- ננסה לערוך סימולציה ונראה מה יצא.
רציתי בכל זאת לבקש כמה הבהרות.
את הבקשה לאיחוד משפחות אני מגישה עוד מהארץ טרם המעבר. ולאחר שמגיעים לבריטניה מבקשים תעודת תושב? לא הכי ברור לי מה הצורך בתעודת תושב והאם גם אני ובני צריכים כזאת.
שאלה נוספת, מבחינת כיסוי רפואי, האם כדאי שאוציע לבן שלנו דרכון ארופאי כדי שיהיה זכאי ל nhs במקום לשלם דרך הביטוח הפרטי על כל ביקור קטן אצל הרופא? כידוע ילדים חולים הרבה. המשמעות של הוצאת דרכון עבורו (לפי העו"ד שעימה התייעצנו) היא הוצאת תעודת לידה רומנית עבורו והוצאת דרכון. העלות היא סדר גודל של 10,000 ש"ח. זה יהיה שווה את החסכון בביטוח הפרטי?
ושאלה אחרונה, לא הצלחתי להבין האם מדרגת המס של 40% חלה על כל השכר או רק על החלק שמעל למדרגת המס הקודמת כלומר, מעל 32,000. לפשט את זה, בהנחה שהשכר הינו 60,000 מורידים 40% מס מכל הסכום הזה או רק מ 28,000?

שוב תודה רבה למשיבים!

republik

New member
אוקיי קצת סדר

הבקשה שאת מגישה מהארץ נקראת פמילי פרמיט.
זה אישור שניתן לחצי שנה, ולמרות שכעיקרון האישור הזה מוכיח את הזכות של בעלך לעבוד בבריטניה מתוקף זה שהוא בן זוג של אזרחית אירופית, בגלל שהוא טוב רק לחצי שנה בפועל זה מקל הרבה יותר על החיים להוציא כרטיס תושב.
כרטיס התושב זו פרוצדורה קצת יותר מורכבת מהפמילי פרמיט, אבל גם לא משהו שיש הרבה מה לדאוג ממנו- בסוף מקבלים אותו. רק מי שאינו אזרח אירופי צריך כרטיס תושב. הערה קטנה- מנסיון, הרבה פעמים מעסיקים גדולים שמורגלים בהעסקת מהגרים, יוכלו לסייע בתהליך. במקרה שלי למשל נתנו לי רשימה של מסמכים להגיש והבקשה הוגשה דרך המעסיק, ובמקום חצי שנה לקח חודשיים עד שקיבלתי תשובה חיובית.
לגבי הביטוח הרפואי- זה שיש ביטוח פרטי לא אומר שאסור להשתמש ב-NHS. כל מי שנמצא בבריטניה באופן חוקי יכול להשתמש ב-NHS. אנחנו בשנתיים שיש לנו ביטוח פרטי (בשביל הכרטיס תושב) לא הפעלנו אותו פעם אחת ותמיד הלכנו דרך ה-NHS.
לגבי הוצאת אזרחות לבן שלך, אישית אני חושב שזו הוצאה מיותרת. להוציא פמילי פרמיט וכרטיס תושב זו באמת פרוצדורה יחסית די פורמלית ופשוטה, זה לא כמו ויזות אחרות.
לגבי המיסוי, אני אגיד לך אף יותר מזה. נאמר שהמשכורת היא 60,000 לשנה.
החישוב למס עובד ככה:
מה-60,000 מורידים 10,600 פאונד נכון לשנת המס 15/16 עליהם יש מס 0% (זה נקרא "personal allowance" וכל מי שנחשב תושב בריטי בשנת המס מקבל אותו. בתור שכיר ההנחה היא שבעלך הוא תושב בריטניה לצורך מס).
נשארנו עם 49,400 פאונד.
על 31,865 משלמים 20% מס - כלומר 6,373 פאונד.
נשארנו עם 17,535 פאונד, עליהם משלמים 40% מס - כלומר 7,014 פאונד.
בסה"כ תשלמו 13,387 פאונד מס הכנסה.
יש גם ביטוח לאומי, שעובד בצורה קצת שונה- עד 7,750 פאונד לשנה משלמים 0%.
אח"כ בין 7,750 ל-40,750 משלמים 13.8% (כלומר 4,554 פאונד), ומעל 40,750 (כלומר 19,250) משלמים 2% שהם 385 פאונד.
סה"כ הניכויים למס שייצאו לכם הם 18,326, כלומר הנטו שלכם יהיה כ-41,500.

למעלה