מעבר לבלגיה

Apollyon

New member
מעבר לבלגיה

אני מתכנן לעבור לבלגיה בעתיד הלא רחוק, אין לי אזרחות אירופאית אבל חברתי אמורה לקבל אזרחות בלגית בקרוב (היא לומדת בבלגיה עם ויזה) אני לא מתכנן ללמוד שם, אבל אני כן מתכנן לעבוד (עוד לא ידוע איפה, בישראל אני עובד בתור מורה פרטי) פניתי אל השגרירות הבלגית בישראל לפני כמעט חצי שנה, אבל עוד לא קיבלתי תשובה. מה לעשות? אולי פניתי למקום הלא נכון?

noa scotland

New member
למרות שאתה כנראה בטוח שאתה מאד ברור

אתה עדיין מעורפל. פנית למקום הנכון/לא נכון עם איזו שאלה? בקשה? לא הסברת מה רצית מהגרירות, אז איך נוכל לענות לך?

een ogenblik

New member
נראה לי שפנית למקום הלא-נכון

מעבר לכך שהשגרירות הבלגית בישראל אינה מצטיינת ביחסי אנוש מעולים, בלגיה אינה מדינת הגירה. כפועל יוצא מכך, אנשי השגרירות אינם עונים כיצד אפשר להגר אליהם כאשר אינך בעל אזרחות אחת ממדינות האיחוד, או בן זוג של בעל אזרחות אחת ממדינות האיחוד. אם וכאשר חברתך תקבל את האזרחות הבלגית (אין לי מושג תחת איזה אישור היא נמצאת בבלגיה, ולכן אין לי מושג האם היא זכאית לאזרחות מאז ישיבתה בבלגיה מספיק זמן), תוכל לפנות אליהם שוב בשאלה על זכאותך להצטרף אליה בבלגיה. במקרה שהיא תקבל את האזרחות הבלגית, היא תוכל לקבל פרטים מהיימנים בחמנטה/קומיון המקומי שלה, ותוכל להמנע מהשגרירות. אם אתה רוצה לברר את זכותך להצטרף אליה כרגע, לפני שהיא קיבלה את האזרחות, כדאי שהיא תגש למשרד הזרים בחמנטה/קומיון, ותברר מה האפשרויות העומדות בפניכם. לא בטוחה שהן חיוביות, אבל שם יתנו תשובה מהימנה ומותאמת לסוג אישור השהייה שלה.

למעלה