מעבר לבלגיה

drorsvr

New member
מעבר לבלגיה

הי, אני ואשתי (ההולנדית) מתכוונים להתאחד באנטוורפן, בלגיה.יש דירה עם חוזה. יש לה עבודה. העבודה שלי בישראל תמשיך להעסיק אותי בחצי שנה הקרובה. היא, למעשה כבר נרשמה בקומיון. מה שרציתי לדעת זה: א.האם יש אפשרות חוקית (מבחינת ישראל ובלגיה), לעבוד בבלגיה ולקבל משכורת בארץ? ב. אילו מסמכים אני צריך לספק לבלגים? אין לי את הפרווילגיה לחזור לארץ בשביל המסמכים בכלל אני אשמח לדבר אם כל ישראלי שהשתקע בבלגיה וחווה את זה על בשרו. (סקייפ:Drorsvr ) Dank U! דרור

een ogenblik

New member
1. קומיון זה בוולוניה, באנטוורפן תרשם בחמנטה

2. כעקרון עבודה בבלגיה אמורה להיות ממוסה בבלגיה. אם יש יוצאים מן הכלל, במשרדי מס הכנסה ידעו לענות תשובה רישמית. כדאי שחברתך תברר איתם על סוג העבודה שלך. 3. מסמכים עבור מה? בכל מקרה, רוב המסמכים הרישמיים שמדינת ישראל מנפיקה אפשר לקבל דרך השגרירות בבריסל. מסמכים שכן תביא מהארץ, כדאי כי יהיו מתורגמים להולנדית וחתומים בחותמת אפוסטיל.

drorsvr

New member
תודה אם זאת...

1. תודה על הערה 2. מסמכים עבור ויזת שהיה בגין Family reunification with EU-spouse 3. זאת בדיוק השאלה. מעבר לתעודת לידה מתורגמת ו"מפוסטיילת" (נכון ללפני שנה. יש משמעות לתוקף?) שכבר יש לי, מה עוד? בכל מקרה, תודה!

een ogenblik

New member
יש משמעות לתוקף

אם אני זוכרת נכון, התעודות צריכות להיות עד בנות חצי שנה. איחוד עם בת-זוג-בעלת-אזרחות-אירופאית אינו נופל לקטגוריית הדרישות הבלגיות, אלא לקטגוריית הדרישות של האיחוד האירופי. בטח מישהו אחר כאן ידע לתת קישור למידע. בכל מקרה, כדי למנוע ככל האפשר בילבול, כדאי לברר בחמנטה מראש מה הם חושבים שהם צריכים ממך. אני מתארת לעצמי שהחמנטה באנטוורפן, ככל חמנטה של עיר גדולה עם מהגרים (ובמיוחד עיר בה תמיכה גדולה ל"ולאמס בלנג"), אינו מספק שירות לבבי במיוחד. כדאי לבדוק האם יש להם אתר אינטרנטי המספק תשובות כדי לחסוך את ההמתנה שם. חלופה אחרת היא לברר בשגרירות הבלגית מישראל לגבי מסמכים נדרשים בבלגיה עבור סיטואציה זו. זו חלופה בעייתית מעט, כי אני עדין זוכרת את הבילבול שהם גרמו לנו לפני למעלה משבע שנים, אך נראה כי השירות השתפר מאז. אה, וחוץ מתעודת לידה, אני מניחה שהם ירצו מסמך כלשהו המצביע על חיים משותפים, ותעודת יושר. מכיוון שתעודת יושר אינה ניתנת אישית לאזרח, אלא נשלחת לרשות שמבקשת את תעודת היושר ואילו השגרירות הבלגית בישראל לא מטפלת בבקשה שלך בישראל, כנראה עדיף לבקש תעודת יושר מהשגרירות הישראלית בבריסל.

למעלה