מעבר לבאר שבע

merrira

New member
מעבר לבאר שבע

היי לכולם.. אני לקראת מעבר לבאר שבע ורציתי לשאול - איזה שכוננות כדאיות למגורים וקרובות לבסיס חצרים של חיל האוויר? אציין כי אני בת 28, רווקה - האם יש מה לעשות בעיר לבחורות בגילי, או שרוב החברה שגרים שם אלו סטודנטים לתואר ראשון וכאלה... אשמח לפרטים מכם

נווה זאב נווה נוי שכונה ט

יש מה לעשות בעיר מאיפה את מגיעה ולמה אם מותר לשאול.....

merrira

New member
מעבר לדרום

אני מתל אביב... כנראה שאעבור לבסיס חיל האוויר בחצרים... אני מתלבטת בשל ההיבט החברתי...

אקסיומה

New member
אמממ אז ככה...

הכי קרוב לבסיס חצרים זה קיבוץ חצרים ושכונת נאות לון. (אם כי בנאות לון השכירות טיפה יקרה, הייתי אומרת...) לגבי תעסוקה בעיר- לא חסר מה לעשות. (נראה לי...
)

fireman

New member
כמה אפשרויות עבורך

השכונות הקרובות ביותר ליציאה לחצרים מהרחוק ועד לקרוב: נחל עשן שכונה ה' וילות רסקו שכ' ט נווה זאב (נאות חצרים) נאות לון. אם השקט חשוב מאוד עבורך ואת רוצה לגור בסביבה ברמה מאוד מאוד גבוהה אך עם ניתוק מהמולת העיר לכי על נאות לון, מדובר בשכונת וילות שתוכלי למצוא בה לא מעט יחידות דיור להשכרה באותן וילות. נאות לון החדשה היא השכונה הבאר שבעית הקרובה ביותר לבסיס חצרים ומקביל אליה אזור מסויים בנווה זאב. נווה זאב היא ממש עיר בפני עצמה, הומת אדם, מאוד תוססת, המון אנשים, הרבה זוגות צעירים ומשפחות צעירות (המווווון ילדים) ושכונה בלי יותר מידי שקט אבל יש קרבה להכל, יש סופרים, קופת חולים, בתי מרקחת פשוט הכל. אפשר לחיות בבאר שבע לגור בנווה זאב ולא לצאת ממנה בכלל. 95% מהבניה בנווה זאב היא לגובה, מגדלי דירות מכאן והלאה יש את כל השאר, לרוב דירות, קצת "מרוחק מהיציאיה לכיוון באר שבע אבל פחות או יותר "יושבים" על ציר ג'ו אלון המוביל לחצרים. מכל אחת מהשכונות שהוזכרו גם בשעות העומס, לא יותר מ10 דקות (מהמרוחקת ביותר) את כבר על הכביש לחצרים. בתור סטודנט לתואר ראשון, אני בן 25 אוטוטו ונחשב לצעיר, מסתבר שרוב הסטודנטים בתואר ראשון נמצאים בטווח הגילאים שלך
מעבר לכך יש בב"ש לא מעט סטודנטים הלומדים לתארים ברפואה, תואר שני ודוקטורנטים באב"ג מבחינת אוכלוסיה לא תהיה לך שום בעיה אם כי אזורי המגורים הקרובים לחצרים הם בדיוק בקצה השני של העיר לעומת אזורי המגורים בהם משתכנים רוב הסטודנטים (שכונות ב, ג, ד, ו' הישנה, רמות) ולסיכום, חצרים אחלה בסיס, אני שרתתי שם בסדיר

merrira

New member
תודה ושאלה נוספת

היי.. תודה על ההתייחסות המפורטת... אני שוקלת את האופציה של לגור קרוב מאוד לתחנה מרכזית ולרכבת, ככה שאהיה קרובה גם לאוניברסיטה וגם להסעות לבסיס (כדי שאוכל לוותר אולי על רכב...). האם יש אופציות סבירות באזור הזה (באופן אישי אני מחפשת דווקא מקום עם חברה צעירים, ופחות זוגות ומשפחות או שקט כללי). אשמח לכל תגובה

fireman

New member
זה או תחנה מרכזית או אוניברסיטה או חצרים

יהיה לך קשה עד בלתי אפשרי לאכול את העוגה כולה..... האופציה הטובה ביותר היא שכונה ב' מבחינת קרבה בקווים אויריים..... לבאר שבע יש יתרון שהוא גם חסרון. העיר היא ענקית ולכן לא צפופה, מה שהופך את בעיית התנועה בעיר לכזו שכמעט ולא קיימת אך מנגד המרחקים ממקום למקום לא פעם מאלצים את התושבים להמתין לאוטובוס או לעלות לרכב. אם חבר'ה צעירים זה מה שאת מחפשת זה שכונות ג' ו-ד'. איכות המגורים יחסית נמוכה ומדובר באזורים עם אוכלוסיה בחתך סוציואקונומי נמוך אבל זה הכי סטודנטיאלי שיש. בשביל להגיע לאוניברסיטה זה לרוב מרחק הליכה או נסיעה באופנים לתחנת הרכבת והמרכזית יש כמה וכמה קווי אוטובוס שמגיעים אבל בכל מה שנוגע לחצרים, את אפילו לא בכיוון של היציאה. הסעות לבסיס אני יודע שיש מכל מיני אזורים בבאר שבע אבל לא לכולם מתאפשר להשתמש בהסעות הללו (בגלל חוסר מקום, שעות, מסלול איסוף) אם קרוב מאוד לתחנה מרכזית זה הכיוון לכי על שכונה א. אם קרבה בקו אוירי גם לאוניברסיטה גם לתחנת רכבת וגם ליציאה לכיוון חצרים, לכי על שכונה ב'. אם זו קרבה לחצרים, נווה זאב, שכונות ה' ו-ט', נאות לון (יחידת דיור) לאוניברסיטה ג' ד' רמות ו' הישנה (אגב, גם ליד האוניברסיטה יש תחנת רכבת.)

חיננית

New member
אם את רוצה לעבור בספטמבר לשכונהב

יש לי דירה להשכרה בשבילך ליד מרכז חן בשכונה ב שהיא די קרובה לאוניברסיטה ולתחנ ה מרכזית/רכבת . מתפנה מ1 בספטמבר.כתבי לי מסר באם את מעונינת.

bilba

New member
דווקא אפשרי...

היי ברמות החדשה שאומנם בקו אוירי מרוחקת מחצרים, יש הסעות קבועות לאנשי קבע בחצרים. יש בשכונה המון המון אנשי קבע מחצרים וישנן הרבה הסעות. כמו כן זה די קרוב לאוניברסיטה ולרכבת צפון (אם כי מרוחק מתחנה מרכזית). בהצלחה (ואגב אני גם אוטוטו בת 28 ולא הרגשתי מעולם שיאן מה לעשות בב"ש)

למעלה