מעבר לאנגליה2295

Daniella0510

New member
מעבר לאנגליה2295

שלום לכולם!
שמי דניאלה ואני בת 22 בעלת דרכון בריטי ודוברת אנגלית שפת אם.
אני מתכננת לעבור לאנגליה באזור תחילת יוני הקרוב ולנסות את מזלי שם.
רציתי לדעת אם יש מישהו בעל ניסיון קודם שיכול לתת לי טיפים והמלצות לגבי איך להתחיל ואיך החוויה הייתה בשבילו.
אני מתכוונת לביטוח רפואי, מספר ביטוח לאומי, חשבון בנק וכמובן מציאת מקום עבודה ומקום מגורים.
יש לציין שבשבועות הראשונים אני אתגורר אצל משפחה בלונדון.

אני מאוד אשמח לגבי תגובות והמלצות!!
תודה, דניאלה

אז ככה:

קודם כל בהצלחה.

ביטוח רפואי - חינם, דרך ה NHS. גשי להרשם בכל מרפאה מקומית שמקבלת קליינטים חדשים. תצטרכי כתובת קבועה קרובה למקום המרפאה.

מספר ביטוח לאומי - כל jobcenter יכול להוציא לך מספר כזה. שוב חינם. מומלץ להתקשר אליהם לקבוע פגישה שבה תצטרכי להציג דרכון ולאחרי תקבלי בדואר מספר ביטוח לאומי. יש אפשרות להתחיל לעבוד ללא המספר בחודשים הראשונים ואז המעסיק יעזור לך.

חשבון בנק - אין המלצות מיוחדות, כולם פחות או יותר אותו טעם. נקודה חשובה, תצטרכי כתובת קבועה באנגליה על מנת לפתוח חשבון בנק. הוכחת כתובת היא חשבון כלשהו שאת משלמת (לא סלולרי) ורשום על שמך. כמובן שיש פה מלכוד כי לא תוכלי לשלם חשבונות ללא חשבון בנק ומצד שני יהיה לך קשה לשכור דירה כדי לשלם חשבונות ללא חשבון בנק. הדרך ליציאה מהמלכוד הזה היא לבקש מהמעסיק לכתוב לך מכתב שמבקש מהבנק לפתוח לך חשבון תוך כדי שאת מציגה לבנק את החוזה. דרך נוספת היא למצוא מקום לשכור שבו אפשר לשלם במזומן ואז יש לך כתובת ואת יכולה את החשבון של הארנונה (council tax) לשלם גם במזומן ולקבל הוכחת תשלום.

מקום מגורים - אם יש לך חשבון בנק, דרך סוכניות תיווך זה לא רע בכלל כי הם לא כאלו יקרים כמו בארץ. או דרך אתרי אינטרנט כמו zoopla או rightmove, שימי לב שגם שם זה הרוב סוכניות תיווך. מקובל לשלם חודש וחצי פיקדון וחודש שכירות מראש אז שימי לב שיש לך מספיק כסף נזיל. לגבי אזורי מגורים, זה תלוי - אני משער שאת רוצה לונדון, אז לונדון גדולה ולכל אזור יש את הפלוסים והמינוסים שלו וגם העלויות משתנות בהתאם.

מציאת מקום עבודה - יש קבוצה בפייסבוק שנקראת ישראלים בלונדון, זה מקום טוב להתחיל בו. חוץ מזה, למצוא עבודה זה מאוד תלוי במה שאת יודעת לעשות ומה הכישורים וההשכלה שלך.

בהצלחה :)

Daniella0510

New member
תודה רבה!!

נכנסתי לקבוצה בפייסבוק, ראיתי שפחות מקובל שם לחפש עבודה, זה יותר סבלאטים והחלפת דירות.

מכל מקרה, תודה רבה!! עזרת לי מאוד!!!

ממליצה לקרוא את תשע ושלושה רבעים

מכיל הרבה מידע שלא רלוונטי אליך, כי יש לך כבר דרכון, אבל עדיין יכול מאוד להועיל בנבכי הבירוקרטיה הבריטית.

בהצלחה

למעלה