מעבר לאנגליה

מעבר לאנגליה

נשמח לעזרתכם,
אני ובעלי (+ ילד) מרגישים שמיצינו את ה"חוויה" של מגורים בישראל ומחפשים עתיד רגוע יותר במקום אחר.
חשבנו על אנגליה, שאנחנו מחבבים, וגם כי לא נצטרך ללמוד שפה חדשה מאפס.
השאיפה שלנו היא שתהיה לנו תחושת ביטחון, רמת חיים טובה, חינוך טוב לילד, ביטוח בריאות שאפשר לסמוך עליו, ומזג אוויר לא קיצוני מדי עם הסתברות מינימלית לאסונות טבע.
נשמח לדעת האם מניסיונכם אנגליה עונה על הדרישות הנ"ל, והאם יש אזורים ספציפיים שכדאי לבדוק אותם.
וגם, מה הם החסרונות שם? מהם הקשיים המשמעותיים?
כל מידע יתקבל בברכה, תודה!

republik

New member
זה הכל תלוי

גם באנגליה יש אנשים שלא קל להם (ולא רק עניים), וצריך לזכור שמעבר מדינה כרוך בהוצאות מאד משמעותיות ולעתים קרובות גם לקחת צעד או שניים אחורה בקריירה.
השאלה הראשונה שצריכה להישראל היא האם יש לאחד מכם אזרחות אירופית/ בריטית? התשובה לשאלה הזו תבדיל בין "יש מה לדבר" ל"עדיף שתשקלו מקומות אחרים", אז נראה לי שהכי טוב להתחיל משם.

תודה על התגובה,

אין לנו אזרחות אבל ככל הנראה אנחנו עומדים בקריטריונים הנדרשים כדי שיקבלו אותנו למרות זאת (=כסף). ואם לא, יש לבעלי אפשרות לעבוד שם אצל לקוח שלו, שיכול לסדר לנו את הניירת הדרושה.
אשמח אם תוכל להרחיב קצת על ההוצאות הכרוכות במעבר מדינה... בגדול, כשנעזוב יהיו ברשותנו לפחות 2.5 מיליון ש"ח. זה אמור להספיק לנו להוצאות המעבר + קניית נכס למגורים במדינת היעד. נשמע בר ביצוע?

republik

New member
אוקיי

אם יהיו לכם 2.5 מליון ש"ח זמינים, אז הוצאות מעבר זה לא מהותי עבורכם, זה כמה עשרות אלפי שקלים במקרה הקיצוני. זה גם הרבה מעל ומעבר לסכום שתידרשו לו אם תלכו על ויזת הקמת עסק (TIER 1 ENTREPRENEUR) שדורשת 200 אלף פאונד זמינים.
מבחינת רכישת בית זה תלוי מאד איפה אתם מחפשים. , בהנחה שאתם לא רוצים להוציא את כל הסכום הזה על בית, נאמר שיש לכם כ-400 אלף פאונד. מחוץ ללונדון זה סכום לא רע לבית יפה/ מדהים (זה תלוי באיזה אזור אתם תרצו לגור, כעיקרון כל הדרום-מזרח+רוב החוף הדרומי זה יספיק לבית יפה, בכל שאר בריטניה זה יספיק לבתים בחלק העליון של השוק. שימו לב שלונדון היא כבר סיפור אחר לגמרי, מחירי הנכסים שם זה משהו פסיכי לגמרי וגם לא מאד משתלם בהתחשב באיכות החיים שאפשר להשיג במחירים נמוכים משמעותית קרוב מאד ללונדון). אתם יכולים לראות פירוט של הערך הנוכחי של בתים לפי אזורים כאן (תרדו קצת למטה בלינק ותראו טבלה מחולקת לאזורים)-
http://www.zoopla.co.uk/home-values/

ככה שזה בהחלט מאד בר ביצוע, זה הרבה יותר ממה שרוב האנשים עוברים איתו. ככה שלדעתי אתם צריכים להתחיל לחשוב איזה אזור מתאים לכם. אם חשוב לכם חינוך טוב, ירוק, רמת חיים גבוהה, אני הייתי מציע לכם לשקול את האזור שנמצא צפון מזרחית (אוקספורד), מזרחית (ברקשיר) או דרום מזרחית (סארי) ללונדון. אלה האזורים עם איכות החיים הגבוהה ביותר בבריטניה, הגישה לחינוך הטוב ביותר, ואם זה חשוב לכם אז לדעתי גם יש ריכוז של ישראלים באזורים הללו. וכמובן זה קרוב מאד לבירה.

אספרסו2

New member
שאלה לי אליך

כבעל מקצוע בתחומך.
האם מהגרים שמגיעים עם סכום כסף גדול אינם צריכים לתת הסבר לרשויות המס בעת הקניה למקור הכסף?
בגלל הפיקוח על הון שחור וחוקים נגד הלבנת הון שנאכפים לאחרונה בחומרה יתרה.

republik

New member
זו שאלה מעניינת

האמת שאני לא יודע איזו אינטראקציה יש לצד הרוכש מול רשויות המס, אבל בהנחה שהם יהיו תושבים מבחינת HMRC בשנת המס (ובהנחה שהם ישהו בבריטניה יותר מחצי שנה, הם ייחשבו תושבים), כעיקרון הכסף שהם מעבירים מחו"ל חייב במס בבריטניה (עם הקלות כפל מס). אבל אני מכיר רק את הרקע התיאורטי של התחום הזה, ככה שאני לא בעמדה לתת תשובה חד משמעית על זה.
מבחינת החקיקה של הלבנת הון יש את נהלי "הכר את הלקוח" בעת פתיחת חשבון בנק, אני לא יודע אם HMRC בכלל מתעסקים בתחום של הלבנת הון.

republik

New member
כן אבל אם יש להם חשבון בנק

הבנק כבר היה אמור לעשות להם וידוא זהות וכתובת, שבכך מסתכמים נהלי הכר את הלקוח. השאלה מה קורה אם לא פותחים חשבון בנק בבריטניה (זה די מופרך, אבל תיאורטית יכול להיות אני מניח לפחות באופן זמני). אם אני זוכר נכון אגב במקרה כזה הבנק בישראל מחוייב לנכות איזה סכום מאד גבוה מההעברה כדי לוודא שמדובר בכסף שמוסה.

אספרסו2

New member
גם אם מפקידים לחשבון המוכר

קימת,מעל סכום מסוים,על הבנק חובת דיווח לרשויות המס.

כן, אנגליה בהחלט מתאימה (לנו)

מערכת החינוך פה (אנחנו גרים ביורקשיר) כמה וכמה רמות מעל מערכת החינוך הישראלית. רמת החיים טובה, יוקר המחיה נמוך יותר, תחושת הביטחון - אין מה להשוות לישראל. ביטוח הבריאות בחינם, מזג האוויר... ובכן, זאת נקודה לא משהו. כמו שאת יודעת היו לא מעט שטפונות בדרום החורף (אבל לא אצלנו בצפון). הרבה יותר קר מאשר בישראל (יורד מתחת לאפס) ויורד הרבה גשם בקיץ. וחוץ מזה שהחורף מבאס ויש שעות שמש ספורות ביום, גם כשהקיץ מגיע הוא לא משהו.

אנגליה מאוד רב תרבותית ולמרות שנאת הזרים באזורים מסוימים יש פה נכונות גדולה לקבל מהגרים.
אזורים למגורים - זה נורא תלוי בטעם שלכם, באישיות שלכם ובדברים שחשובים לכם. חוק האצבע אצלנו בצפון אומר שככל שמצפינים האנשים נעשים חמימים ולבביים יותר. עם זאת, לדעתי בריסטול עיר מהממת וגם בה יש קהילה יהודית/ישראלית.

החסרונות: מזג האוויר. האוכל.
הקשיים המשמעותיים: לא קל להגר.

בהצלחה!

הי, תודה על התגובה

מאוד מעניין אותנו לקבל מידע מאנשים שכבר "עשו את זה".
נשמח לשמוע קצת יותר על קשיי ההגירה... כדי שנדע לקראת מה אנחנו הולכים...
וגם, האם אתם שלמים עם ההחלטה לגור שם ומתכננים להישאר שם לתמיד?

למעלה