מעבר לאנגליה

• פותח הנושא FO20
  • פורסם בתאריך

FO20

New member
מעבר לאנגליה

שלום ! אנו משפחה שעוברים לאנגליה ליד מנצ'סטר בחודש מאי עם ילד בן 16 רציתי לדעת איך מערכת החינוך באנגליה עובדת לילד בן 16 ( האם להוציא תעודת בגרות זה כמו בארץ) ובכללי איך המערכת חינוך פועלת שם לילד בתיכון

TatyBar

New member
אני רק שאלה

מכח מה עוברים? והאם סידרתם את עניין הצבא לילד?

FO20

New member
תשובה

אנחנו עוברים מכיוון שקיבלתי הצעה לעברו והחלטנו שכדאי ובקשר לצבא סידרנו את זה הוא לא יצטרך ללכת . אבל השאלה שלי היא על מערכת החינוך שם לילד בן 16

בקר12

New member
יש שם "בגרות" בגיל 18

זה נראה "A" LEVEL: אבל קשה ל להאמין שמי שרק מגיע עם ידע מועט באנגלית יוכל להשתלב במערכת ולהוציא בגרות בריטית ברמה של A LEVEL אלא אם כן הוא מאוד מוכשר
תחשוב על המצב ההפוך שמישהוא בא לארץ בגיל 16 - איך יגיע לבחינות בגרות ברנה סבירה?

almo81

New member
בגיל 16 הייתי משאיר את הילד בארץ לבגרות

אם הוא יבוא לבריטניה אז מחכות לו בחינות GCSE כבר השנה - שהם קשות כמו בגרות בארץ - אבל על חומר שונה ממה שנלמד בארץ. ואח"כ שנתיים של A-LEVEL בסביבה תחרותית - וכל זה עם בעיית שפה, והלם תרבותי.

גם אם הוא סופר מוכשר, אני לא רואה איך הוא יעמוד בזה .

חבל לפגוע בעתיד שלו בצורה כזו. בגרות ישראלית היא קשה מספיק.

FO20

New member
בית הספר

הבית ספר הציע לנו שהילד ירד כיתה שם לכיתה ט אז יהיה לו יותר קל

TatyBar

New member
בשום אופן לא!

ההתאקלמות והקשיים הם זמניים!
והורדת כתה זה פתרון קבוע!
בשום אופן לא להסכים לפתרון קבוע לבעיה חולפת!
גם לנו הציעו את זה וסירבתי בתוקף. (הילדה שלי קטנה יותר).
הרעיון עצמו חסר הגיון לגמרי.
שלא לדבר בכלל על להוסיף לכל הבלאגן גם אי התאמה של הילד לגילאי הילדים בכיתה.
באמת שזה טמטום של הצעה.
שייכנס לכתה שמצאימה לו בגיל. שייקח שיעורי עזר באנגלית וביתר המקצועות.
להישאר כתה אפשר גם בשנה הבאה אם הוא לא מצליח.
לפחות אז, הוא כבר מוכר ויהיו לו חברים ולא יהיה זר יותר.
ועד שתעברו, ארבע פעמים בשבוע אנגלית עם מורה אנגלי! לא אמריקאי.
אנגלי. מאנגליה במקור.
לא מורים של בית ספר רגיל. קחו את הכי טוב.
זה ישתלם.

בעיני זה דווקא רעיון לא רע, כל זמן שהוא נשאר

בקבוצת הגיל שלו.

הילדים בבריטניה מתחילים ללמוד בגיל 5 ולכן יתכן שגם אם הוא ירד כיתה, הוא עדין יהיה עם קבוצת הגיל שלו.
שווה לבדוק את הזה.

בכל מקרה, זה גיל מאוד קשה למעבר כזה.

בקר12

New member
גם אני חושב שזה לא רעיון רע

אם הוא מוכשר מאוד הוא יכול בשנה הזאת להתארגן כדי להתמודד עם ה
A LEVELS בגיל 18
אבל גם מסכים שזה קשה מאוד

FO20

New member
בית ספר

זה נראה כאופציה הכי טובה הבן שלי ילך לתיכון יהודי שיעזרו לו שם והבית ספר אמר שהם יתנו לו שעות פרטניות ובאים אליהם כול שנה מספר של ישראלים כמוהו

אספרסו2

New member
בוודאי.

גיל 16 זה בדיוק הגיל שבו הלימודים הם ערך עליון
כל הסיפורים על הורמונים לא תופס אצל היהודים.
כדאי שתהיי מציאותית .גם הילד צריך נחיתה רכה.

בקר12

New member
במסגרת האילוצים זה אכן נראית לי

האופציה הכי טובה - זה בלונדון - ה JFS?

מיגרלי

New member
A Level בעברית. תשאלו בתיכון אבל בדר"כ

בתיכונים היהודים ניתן לעשות A LEVEL במקצוע עברית וזה כבר יתן לו בטחון ויהיה לו קל. אבל כמובן שלא ניתן בכל תיכון...
כעקרון מגבירים כמה מקצועות ב A LEVEL וכל אחד בוחר מה הוא רוצה.
מה שנירית אמרה חשוב מאד, אבל בדרך כךך זה לכיוון השני - קופצים כיתה: החיתוך כאן הוא בספטמבר, כלומר אם הוא יליד ספטמבר - דצמבר הוא יהיה בכיתה המקבילה לזו שלמד בה בארץ, אבל אם הוא יליד ינואר - אוגוסט הוא יקפוץ כיתה. ואז עלול אם הוא נשאר כיתה, הוא בעצם יכול, תיאורטית, להיות עם ילדים שקטנים ממנו בכמעט שנתיים וזה כבר פער גדול בגיל הזה.
כך שכדאי מאד לברר עם בית ספר ספציפית לגביו.
אני לא יודעת איך במנצ,סטר אבל בלונדון יש אפשרות לעשות בגרויות בעברית של משרד החינוך. אם אתם לא באים להשתקע, אולי כדאי לברר אם לא כדאי שיעשה בגרויות בעברית במקום להסתבך עם בחינות הגמר. צריך לציין שלא כולם ממשיכים ל A LEVEL. הרבה גומרים את ה GCSE וזהו.
אגב, ראיתי איזה אתר שיש בו פורום למתבגרים ישראלים ברילוקיישן, אבל לא מצליחה להיזכר איפה.
מה שלא יהיה, בהצלחה.

FO20

New member
אנחנו

באים להשתקע והבית ספר יהיה king david high school והצוות גם מדבר עברית אז זה יעזור לו. עוד שבועיים אנחנו נוסעים לשם לראות את הדירות וגם ללכת לבית ספר שם ויסבירו לנו הכל. בכל מקרה אנחנו נעבור בחודש דצמבר כי יש שם חופשה של שבועיים אז נוכל להתאקלם טיפה . הצוות שמה מומחה למקרים כאלה אז הם יעזרו לו אז אני מקווה שיהיה בסדר

בקר12

New member
הא זה מנצ'סטר . . .נכון KING DAVID

נראה לי ששם עוזרים יותר מאשר בלונדון

almo81

New member
TATY צודק

לא לוותר רק בגלל שזה קשה - הנזק עלול להשאר עם הילד לכל החיים.

הבי"ס יעזור - אבל עדיין יקח הרבה זמן עד שהילד ירגיש נח ובטוח בעצמו - ו - A LEVEL בעברית זה רק עוד שלש שנים בשבילו.

למעלה