מעבר לאנגליה

moveeng

New member
מעבר לאנגליה

שלום,
אני ואשתי מתכננים לעבור לאנגליה (אני לימודים אשתי עבודה).
אני נולדתי באנגליה אבל גדלתי בארץ כך שאין לי מספר NI.

אשמח באם מישהו יכול לפרט את השלבים, המסמכים והמבחנים שכדאי לנו להכין.

ממה שקראנו בכדי להתחיל בתהליך אשתי צריכה לעבור מבחן אנגלית, האם תואר שני במנהל עסקים או קורס אנגלית בתואר ראשון יכול להוות תחליף למבחן המדובר?

מכיוון שאנחנו עדיין חיים בארץ מה צריך להציג כבעלי יכולת כלכלית? טפסי 106, חשבון בנק משותף, חשבונות פנסיה וקרן השתלמות, בעלות על דירה? האם לתרגם את הנ"ל בעצמנו? להחתים נוטוריון?

האם באמת יש צורך בלהציג מכתבי אהבה ישנים וכו'? לא מספיק תעודת נישואין (שנתרגם כמובן לאנגלית) חשבון משותף?

האם יש למישהו ניסיון בלימודים מתקדמים (דוקטורט) לאחר לימודים בארץ (תואר ראשון ושני). האם אצטרך מבחן באנגלית? או מכיוון שאני כותב תזה באנגלית זה יכול להיות מספיק?

תודה רבה וחג עצמאות שמח.

יעלי9

New member
תשובה חלקית

ראשית, קריאת חובה:
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas-immigration/partners-families/citizens-settled/spouse-cp/
בנוסף, כדאי להקרוא בפורום, כל הדברים שהזכרת דוסקסו כאן בעבר.
שווה לשקול להתיעץ עם גורם מקצועי לפני הגשת הבקשה, לפני כמה ימים כתב כאן מישהו שבקשתו סורבה על רקע יכולת כלכלית.
ולגבי שאלותיך:
רמת הבקיאות שאישתך תצטרך להפגין באנגלית היא מינימלית כך שאין מה לדאוג. הנסיון שציינת אינו מקנה לה פטור.
אם אתם נשואים אתם נשואים, אין צורך בהוכחה נוספת לקשר שלכם. (למיטב זכרוני צריך גם להחתים את התעודה בחותמת אפוסטיל, לא רק לתרגם)
לגבי קבלה לאוניברסיטה, זאת אופרה אחרת. אתה חייב לברר מה הדרישות בתחום בו אתה מעוניין ובמוסד בו אתה מעוניין. ככלל, מסטודנטים זרים נדרשת בחינת בקיאות באנגלית ברמה אקדמית, לא משנה באיזה שפה כתבו את התזה. אבל(!) אתה לא מתכוון להיות סטודנט זר אלא סטודנט בריטי, כך שיתכן שלא תדרש לבחינה.

למעלה