מעבר לאנגליה

Etty101

New member
מעבר לאנגליה

היי

בעלי בריטי ולאחרונה קיבלתי spouse visa

אני לא מוצאת באתר של ה UKBA מה הזכויות של אדם המחזיק בויזה הנ"ל
הבנתי כי אני יכולה לחיות ולעבוד בבריטניה ללא הגבלות
מה בנוגע לביטוח רפואי (NHS) ? האם אני זכאית לכל השירותים או שיש יוצאים מן הכלל?
מה בנוגע לחשבון בנק? קניית בית? משכנתא?
אשמח אם תוכלו לחלוק מניסיונכם או אם יש קישור להיכן ניתן למצוא את הזכויות שיש לבני זוג של אזרחים המחזיקים בויזה המתאימה

תודה

Woking

New member
זכאית לכל השירותים כמו כל תושב בפרט NHS

לא זכאית לדמי אבטלה וזכויות אחרות עד שהתחלת לעבוד וצברת ותק. בעיקרון צריכה להרשם לביטוח הלאומי כשאת מגיעה (http://www.hmrc.gov.uk/ni/intro/number.htm).

חשבון בנק ומשכנתא, בעיקרון כן, אבל זה תלוי בשיקול דעתו של המוסד הפיננסי. קנית נכס אפשרית לכל אחד, בתנאי שיש את אמצעי התשלום. הבנק דורש שני אמצעי זיהוי עם כתובת (לא חייבת להיות בבריטניה), אבל באנגלית. הדרך המקובלת היא חשבונות טלפון וכד'. הבעיה של ישראלים היא שהכל בעברית, ואז תקועים במלכוד - בשביל חשבון בנק צריך חשבונות, בשביל חשבונות צריך לשכור/לקנות, ובשביל זה צריך חשבון בנק... הפתרון הוא לנדוד מסניף לסניף עד שמישהו בסוף יצירתי מספיק בשביל לפתוח חשבון בנק, אז שוכרים דירה, ומשם הכל (יחסית חלק).

בגדול - יש קשיים במעבר, יש הרבה בירוקרטיה, אבל ביחס לישראל זה טיול בפארק (מה גם שכל בוקר את מתעוררת ואת בחו"ל!). אחרי כמה חודשים הדברים נכנסים לשגרה - הביקורטיה מוכרת יותר, והקשיים נעלמים. ההבדל הגדול הוא ביחס של הרשויות, בכך שהם משתדלים לתת לך את מה שמגיע לך לפי חוק, ולא מערימים קשיים סתם כי הם יכולים. צריך לחייך, להגיד הרבה תודה, בבקשה וסליחה, והכל מסתדר.

הקושי המשמעותי היחידי שצריך לתת עליו את הדעת הוא מציאת עבודה. מאחר ובעלך בריטי, כמו שאמרת, אין לכם שום בעיה להגיע ולהתחיל את החיים שלכם כאן. מהבחינה הזאת הכל תלוי במציאת פרנסה מספקת.

למעלה