מעבר לאנגליה....

blueumbrella

New member
מעבר לאנגליה....

אני בת 20 בעלת אזרחות בריטית . בזמן האחרון אני חושבת על לעבור לאנגליה , להשכיר דירה ולעבוד. אני יודעת שלחסוך אני לא אצליח,זאת גם לא המטרה. זה יותר בשביל החוויה.... השאלה שלי היא האם ריאלי למצוא דירה בלונדון בפחות מ-100 פאונד??? הבנתי משיטוטי בפורום שלא צריכה להיות לי בעיה לעבוד מבחינה חוקית, אבל אין לי יותר מידי ניסיון תעסוקתי .אז אני מניחה שהשכר שלי לא יהיה בשמיים... אני אוכל להתקיים שם בכלל? ועוד שאלה : בהנחה שאני אהנה שם יכול להיות שגם אלמד שם... מה הוא שכר הלימוד? אני יודעת שזה משתנה ממקום למקום...אבל יש הערכה גסה? מראש המון המון תודה למגיבים

Nobilis

New member
תשובות

א) למיטב הבנתי לחלוטין לא ריאלי לחשוב על דירה בלונדון בפחות מ-100 פאונד (לחודש). אולי 100 פאונד לשבוע, וגם זה כנראה בדוחק רב (שותפים ופשפשים). ב) השאלה האם תוכלי להתקיים מורכבת. מן הסתם, בגדול כן (יש לא מעט שמתקיימים בלונדון, הרי). אבל זה תלוי ברמת האנגלית שלך, בנכונות שלך להתכלב בהתחלה, בהוצאת חסכונות בשלב ראשון (כדי להתקיים עד למציאת עבודה ראויה), ושאר גורמים (מזל, לדוגמא). ג) לגבי שכר הלימוד - בהנחה ולא גרת באיחוד האירופי במשך שלוש השנים שלפני תחילת הלימודים, תשלמי שכר לימוד של תושב חוץ. זה אומר (בגדול) בין 8 ל-16 אלף פאונד בשנה (תלוי בתואר ובמקום).

blueumbrella

New member
קודם כל תודה על התשובות

לא הבהרתי את עצמי...לא חשבתי על 100 פאונד לחודש....אלא לשבוע... זה באמת דמיוני.... מבחינת לימודים, למרות האזרחות אני אצטרך לשלם סכום כזה?? שמעתי מתישהו שמספיקה חצי שנה של מגורים בארץ בה אני מעוניינת ללמוד. חבל... :/ בכל אופן תודה על התשובות!

Nobilis

New member
לגבי הלימודים...

בריטניה אינה מפעילה מבחן של אזרחות, אלא של תושבות. משכר לימוד מקומי נהנים מי שגרו באיחוד האירופי במשך שלוש שנים (ושילמו מיסים - כלומר, לא חיו באיחוד לצורך לימודים במשרה מלאה). האחרים (למעט חריגים הומניטריים, וכו'), משלמים שכר לימוד של תושבי חוץ (גם אם הם אזרחים בריטיים/אירופיים).

blueumbrella

New member
רגע....

גרתי באנגליה במשך 4 שנים, עד גיל 15 האם זה נחשב? או שזה תקף רק אם זה 3 שנים ממש לפני הלימודים?

3lions

New member
לגבי שכ"ד

האם השכ"ר דירה בלונדון הוא בממוצע 100 פאונד לכל אדם? נגיד ואני משכיר דירה עם עוד שני שותפים? כל אחד שם 100? או שזה מתחלק? תודה.

dudy1979

New member
כל אחד שם 100

ויתכן שיהיו יותר מ - 3 שותפים, תלוי באיזור.

dudy1979

New member
וכמובן שאנו מדברים על 100 פאונד לשבוע

ועל איזור לא מי יודע כמה

למעלה