מעבר לאירופה

birdi2

New member
מעבר לאירופה

בוקר טוב לכולם,
אנחנו זוג בשנות השלושים לחיינו עם פעוטה בת שנה וחצי, רוא"ח ואחות. הרבה זמן אנחנו (בעיקר אני) חושבים על הגירה. חלום הילדות שלי היה לגור בארה"ב אבל לשם אין לנו סיכוי, גם לא לקנדה, ואירופה, על אף הקשיים שבה (ואני לרגע לא חושבת שארה"ב או קנדה מושלמות) היא אפשרות טובה בעבורנו בעיקר כיוון שיש לי דרכון פולני. כרגע נראה לי שנתלבט על אנגליה, לפני כמה זמן היה פה שרשור מעניין שהאיר את עיני לכיוון דרום מזרח אנגליה. שנינו דוברי אנגלית מצוינת. לי קורצת גם פורטוגל, כמובן שיידרש זמן רב להשתלט על השפה.
אשמח לדעותכם ולנסיונכם בנושא הטכני: כלומר הבנתי שאוכל לעבוד ללא צורך בהוצאת אישור מיוחד ולבעלי נצטרך להוציא פמילי פרמיט סמוך ליציאה מהארץ עד לקבלת כרטיס תושב כשנהייה כבר בחו"ל- על מנת שהוא יוכל לעבוד. איפה מוציאים את הפמילי פרמיט? בארץ? שגרירות? האם זה כרוך בעלויות?
שאלה נוספת, כללית יותר היא דעתכם על היעדים. המטרה שלנו, באופן כללי מאד, היא למצוא מדינה משעממת לחיות בה, עם מערכת חינוך טובה ומזג אוויר טוב (רצוי). אנחנו פתוחים ללמוד שפה חדשה ולשמוע על המקומות שבהם אתם נמצאים, בין אם אתם מרוצים או לא. תודה מראש לעונים.

republik

New member
לגבי בריטניה

את הפמילי פרמיט אתם באמת מוציאים בארץ. ממה שהבנתי יש איזו חברה חיצונית שמשרד הפנים הבריטי משתמש בה, עושים את זה דרך האתר הזה-
https://www.visa4uk.fco.gov.uk/home/welcome
אתם רושמים חשבון באתר ואז פשוט מגישים את הבקשה. את אכן לא צריכה אישור מיוחד, הפמילי פרמיט הוא בשביל בעלך, וזה גם נכון שכדאי להוציא את זה סמוך ליציאה לחו"ל.
לדעתי זה בחינם (בעבר זה היה כך, אבל עברו 3 שנים מאז שאני הגשתי את הבקשה).
לגבי היעדים- אם הבנתי נכון, בעלך הוא רואה חשבון? ההסמכה הישראלית לא מוכרת בבריטניה, ולכן - בהנחה שהוא לא יצליח להשיג עבודה כרו"ח מוסמך בבריטניה על סמך הניסיון שלו בארץ (וזה יהיה לו קשה) - הוא יצטרך לעשות כאן את ההסמכה מההתחלה.
שזה לא נורא כמו שזה נשמע, אבל צריך לקחת בחשבון שזה לחזור למבחנים והתמחות לשלוש שנים.
&nbsp
אם יש עוד שאלות - בכיף!
בהצלחה :)
&nbsp

birdi2

New member
תודה!

נדמה לי שאם אני אומרת לבעלי שהוא צריך להבחן שוב ולחזור לתקופת ההתמחות הוא יעדיף להגר לאנטארקטיקה.... בכל אופן הוא אמנם רוא"ח מוסמך אבל הוא דווקא בנישה של השקעות, אנחנו צריכים לחקור עוד קצת לעומק אבל אני מקווה שיוכל למצוא עבודה. זה אמנם לא שאלה אבל אם בא לך לספר איפה אתה גר וקצת על החיים שם- אשמח מאד לשמוע. תודה רבה על התשובה!

republik

New member
בכיף

אם יש לו נסיון בתחום של השקעות, ותעודה (יועץ השקעות/מנהל תיקים), אני חושב שהוא אמור להיות בסדר. הכסף בתחום הזה פה מטורף - השמיים הם הגבול - אבל כמובן ששעות העבודה בהתאם, והסביבה אכזרית, אתם בטח יודעים את זה.
אני בדיוק מסיים את ההכשרה שלי בחודשים הקרובים (רק עוד מבחן אחד!), אבל אני גר מאד רחוק מלונדון ככה שהתחום הזה של השקעות רחוק ממני. ממה שאני שומע האזורים החזקים בהקשר הזה הם לונדון ובריסטול, אני גר בסוונזי שנמצאת במערב וויילס (שלוש שעות נסיעה מלונדון כדי לסבר את האוזן). הכסף לא צומח כאן על העצים. הטריק הוא למצוא את השילוב בין אזור שהוא לא מאד יקר לבין אופציות עבודה טובות. ראיית חשבון זה תחום שונה לחלוטין כאן מאשר בארץ, מהבחינה שכאן אין הצפה של המקצוע ועדיין אפשר לעשות כסף יפה מאד בתחום הזה. בגדול אנחנו מרוצים מאד, אבל דברי איתי אחרי ההצבעה על ההישארות באיחוד, כי זה עלול לשנות את כל התמונה.

birdi2

New member
אולי אני לא מכירה לגמרי את הנושא

אבל ממה שהבנתי, גם אם בריטניה תחליט לצאת, הסיכויים שאזרחי האיחוד שנמצאים באנגליה (לא יודעת אם אתה אחד מהם) לא ייפגעו כי זה עלול לגרום לפגיעה באזרחי אנגליה שעובדים במדינות אחרות באיחוד, ומדובר בהרבה אנשים. פיספסתי משהו?

forglemmigej

New member
לדעתי זה כולל גם את הבריטים במדינות אחרות

אי אפשר אקלוסיב ואינקלוסיב באותו משפט.

birdi2

New member
זה יצא באמת קצת לא ברור- אנסח מחדש

התכוונתי, שגם אם בריטניה תחליט לצאת, יש סיכוי קטן שאזרחי האיחוד שחיים בבריטניה (באופן פוטנציאלי אני) ייפגעו מהעזיבה, כיוון שפגיעה בהם עלולה לגרום גם לפגיעה באזרחי בריטניה שמתגוררים ועובדים במדינות האיחוד, או במילים אחרות, פגיעה בהרבה מאד אנשים שייאלצו להפרד מעבודתם וממקום מגוריהם.

republik

New member
לא התכוונתי מבחינת מעמד חוקי

כי הסיכוי שזה ישפיע על מי שעבר קודם (ולדעתי גם בכלל) הוא נמוך.
התכוונתי יותר מבחינה כלכלית- בריטניה לא מייצרת כמעט כלום, וכמעט כל האוכל, מכשירי חשמל, רכב וכו מגיעים מייבוא.
אם בריטניה תצא מהאיחוד, כל הדברים האלה יתייקרו מאד. אם הבריטים יישארו בשוק המשותף זה יעלה להם יותר כסף להשתתף בו (כמו שוייץ או נורבגיה) ואם לא אז בוודאי שזה יעלה יותר.
יחסי המסחר עם מדינות אחרות באיחוד יכולים להשפיע על האבטלה, על רמות שכר, הרבה יכול להשתנות ולא לטובה. לזה אני מתכוון.

meandthecat

New member
בריטניה

גרתי ליד בריסטול עשר שנים ואשמח לחזור לשם בעתיד הלא רחוק. אהבתי את החיים שם. שני החורפים הראשונים היו קשים לי אבל מתרגלים. ואז כשמגיע הקיץ מזג האוויר נעים ונוח לטעמי, כש 28 מעלות נחשב חמסין...
עזבנו ממש לפני שהילדים שלי נכנסו למערכת החינוך אז לא אוכל לחוות את דעתי האישית, אבל בסך הכל תלוי איפה אתם גרים. יש בתי ספר טובים יותר ויש פחות כמו בכל מקום. מספר הילדים בכיתות קטן יותר מזה שבארץ.
לפני גיל שלוש המחיר ל childcare גבוה יחסית לארץ, גם אם את משווה לגן פרטי בארץ.
אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור.

birdi2

New member
תודה רבה על התשובה!

אוהו... יש לי הרבה שאלות... הייתה לך הצעת עבודה בבריסטול או שהגעת לשם והתחלת לחפש? בהנחה שלא עבדת עם בריטים בארץ, איך המנטליות הבריטית בעבודה? שונה מאד מהפמיליאריות בארץ? קשה להכיר חברים? אשמח גם להפניות לאתרים ולבלוגים בנושא, אם אתה (או מישהו אחר) מכיר.

republik

New member
בתור אחות

לפחות ממה שאני מבין מחברים בארץ, אמור להיות לך די קל למצוא עבודה. יש מחסור חמור באחיות בבריטניה, ואני מכיר אנשים שמצאו עבודה מהארץ.
בתור רו"ח שמחפש עבודה בבנקאות השקעות, זה מאד תלוי לאיזה מסלול הוא הולך אבל יש מעסיקים שיסכימו לראיין בסקייפ, ויש מעסיקים שיתעקשו על ראיון פנים מול פנים. בד"כ אגב גם אם יהיה ראיון ראשוני בסקייפ, יהיה ראיון סופי פנים מול פנים.
מבחינת "איך האנגלים בעבודה" זה מיתוס גדול שקשה להכיר חברים. זה תלוי כמובן בסביבת העבודה אבל הם אנשים מאד חברתיים שאוהבים לצאת ולשתות עם עמיתים לעבודה, ומי שמחפש גם ימצא חברים קרובים שיישארו איתו גם בהמשך הדרך.
מה שכן, הם לא יפלשו לפרטיות שלך, וישאלו/יתעניינו רק במה שיהיה לך נוח לשתף. לכן אפשר לטעות ולראות בזה ריחוק.
&nbsp
בכל מקרה אגב לאן שאתם לא חושבים לעבור כדאי להגיע לשם לתקופה קצרה (אפילו כמה ימים) כמובן שזה לא נותן תחושה אמיתית של לגור שם אבל אפשר להרגיש את הוייב של המקום, במיוחד כשזה לא לונדון (ואין את ה"קסם" שנלווה לזה כתייר).

meandthecat

New member
לא היתה לי הצעת עבודה בבריסטול

אבל גם לא היו לי ילדים בזמן שעברתי. הבחירה באיזור בריסטול היה על בסיס זה שמשפחתה של זוגתי גרו שם אז לשם עברנו. אני מסכימה עם republic שהבריטים בסך הכל מקבלי פנים. אני לא התקשיתי להתחבר איתם, אם בעבודה ואם דרך קבוצות חברתיות אליהן הצטרפתי. אני כעת באוסטרליה ויכולה להגיד שאת שנאת הזרים שיש פה (שכמובן עדיין לא מגיעה לרמה שיש בארץ) לא ראיתי באנגליה.
בעבודה אני קיבלתי את התחושה הכללית שהבריטים work hard and play hard. הם יוצאים כמעט בכל ערב לשתות בפאב וחשוב להצטרף, לפחות בהתחלה. הם לא ידברו בצורה ישירה כמו ישראלים אלא השפה שלהם יותר מעודנת (זה לא אומר שהם לא אומרים מה שהם חושבים).

birdi2

New member
תודה רבה לשניכם!

אני מניחה שנתחיל מלחפש עבודה ובהתאם גם עיר, אני מקווה שההצבעה ביוני לא תפוצץ את הכל... מקסימום נעבור לפולין...

republik

New member
גם אני מקווה... בהצלחה! ואם יש עוד שאלות - אנחנו כאן :)

למעלה