מעבר לאירופה

אילה123456

New member
מעבר לאירופה

היי יש לי אזרחות בריטית אני ובן זוגי רוצים לעבור לאירופה, כנראה בריטניה אבל לא סגור, מתלבטים

אנחנו ביחד 3 שנים ויש לנו תינוק, אבל אנחנו לא נשואים ואני מעדיפה לא להתחתן , אין לו אזרחות זרה, והוא מעוניין לעשות דוקטורט במדינה אליה נעבור.

השאלה היא אם עדיף לו לעבור כבן זוגי או כסטודנט, האם אנחנו חייבים להתחתן אם התשובה היא א׳ ואיך עושים את זה- איך מוכיחים שאנחנו חיים ביחד למרות שלא נשואים?

תודה רבה

forglemmigej

New member
מספר נקודות לחשוב עליהן

ראשית דוקטורט זה קטיפת דובדבנים כמו שאומר הביטוי , כלומר הולכים להכי טוב למען הקריירה ולא סתם לאיזה מקום שהכי קל להתקבל אליו, לימודי דוקטורט זוהי ויזת לימודים מקבלים אותה בלי שום קשר למעמד החוקי ביבשת. באשר ללימודים אין דין האוניבסטאות בשבדיה לעומת אלו בצ'כיה או פולין, יכול להיות גם הן טובות ואני סתם משמיצה..עוד אספקט של לימודים קשה מאד לקבל מימון לדוקטוראט באוניברסיטאות אירופאיות רבות מהן בקיצוץ אכזרי ויש המון קופצים שחיים כבר פה יודעים את השפה המנהגים של הלימודים אפילו שזה משהו בינלאומי , אני הייתי פונה לדוקטוראט באמריקה דוקא יש שם הרבה יותר סיכויים ואפשרויות .
באשר לבריטניה זה ממש לא פשוט את צריכה להראות שאת מרויחה לא פחות מ18000 פאונדס שנתי עם עבודה קבועה לפני שבכלל את יכולה להזמין אותו לאיחוד משפחות (אפשר גם לא נשואים אך זה דורש יותר הוכחות לטיב הקשר), האפשרות שהכי מתאימה היא להגיע למדינה אחרת באיחוד שהיא לא בריטניה ואז לחיות מתוקף של אמנת האיחוד לאזרחים אירופאיים , הנושא הזה אל עף שהוא קל יש לו בעיה והיא שפה שהיא לא אנגלית שרוב המדינות באירופה לא משתמשות בהן והשפות האלו לא קלות בלשון המעטה.

אילה123456

New member
טוב

אנחנו לא עד כדי כך מטומטמים כמו שנתת לנו קרדיט

אם נדמה לך שאדם רוצה לעשות דוקטורט ולא מכיר את ההבדל בין צ׳כיה לשבדיה

אז ככה קודם כל הוא רופא אנחנו מאמינים שזה לא יהיה בלתי אפשרי להתקבל לדוקטורט באנגליה או גרמניה (אלה האופציות כרגע אם כי יש סכוי קטן שנלך על מקום אחר)

כמו כן באנגליה לפחות אם מתקבלים לדוקטורט ברוב המכריע של המקרים מקבלים מלגה, למעשה יש מקומות שהקבלה מותנית באישור מילגה, ממש לא מדובר על אופרציה בלתי אפשרית
לארה״ב אנחנו לא רוצים לסוע ואני לא יודעת מי סיפר לך שהקבלה לדוקטורט יותר קלה שם זה בכלל לא נכון, בכל מקרה זה לא על הפרק כיוון שמדובר בדוקטורט של חמש שנים לעומת שלוש, וכיוון שאנחנו לא רוצים לגור בארה״ב ועוד סיבות

לגבי עניין ההגירה באופן כללי- ובפרט לגבי הוכחת הכנסה- אשמח לקבל קישור עם הוראות מדויקות כמו כן האם אפשר להגיע עם סכום גדול מראש (כי לא תהיה לי עבודה לפני שנגיע), והאם כושר ההכנסה שלו (רופא כאמור) לא משחק תפקיד

תודה רבה

republik

New member
לגבי פרטי הויזה

תוכלו למצוא את המידע באתר הזה-
https://www.gov.uk/join-family-in-uk

כעיקרון יש עוד דרישות מלבד דרישת ההכנסה (שימו לב שדרישת הבסיס היא 18,600 פאונד, אבל היא משתנה אם יש ילדים), אבל זו בד"כ הקשה ביותר לעמוד בה. אני לא חושב שזה משנה מי מבני הזוג הוא זה שיכניס את הסכומים האלה, אבל אני לא בטוח.

אילה123456

New member
ממש תודה

יש לך מושג אם מגיעים עם סכום מראש לחמש שנים נניח , כלומר למשל מאה אלף פאונד במזומן- האם זה נחשב כהוכחה לכושר השתכרות?

וגם לפי מה שהבנתי מה שכתוב בלינק מתיחס למצב בו בן הזוג הבריטי כבר גר בבריטניה, והמועמד רוצה להצטרף אליו
אנחנו מדברים על מצב של הגירה ביחד- האם זה לא אפשרי?

תודה רבה

republik

New member
זה אפשרי

אבל להבנתי גם במקרה כזה זו הויזה שמגישים אליה בקשה (במקרה כזה לדעתי הרשויות רואות את זה כך- האזרח הבריטי עובר לגור בבריטניה, ובן/בת הזוג מעוניינים להצטרף אליו).
לגבי הסכום מראש- בשביל שלא תצטרכו להראות שיש לכם מקור תעסוקה בבריטניה (כלומר תסתמכו רק על החסכונות), הסכום הנדרש הוא 62,500 פאונד.
כלומר אם יש לכם את הסכום הזה (במשך חצי שנה רצוף לפני הגשת הבקשה), לא תידרשו להראות שיש לכם מקורות הכנסה נוספים בבריטניה.

forglemmigej

New member
בהצלחה

בארהב יש יותר אפשרויות מאשר באירופה לא אמרתי שזה יותר קל, אני מקוה שיהיה קל להתקבל לתוכנית הדוקטוראט בגרמניה או בריטניה והבעיה העיקרית היא באמת המילגות שקוצצו באכזריות באוניברסיטות רבות .

למעלה