מעבר לאירופה

samatit

New member
מעבר לאירופה

שלום,
אני מתעניינת לגבי מעבר לשבדיה/דנמרק.
המטרה שלנו היא קצת "להוריד מהלחץ" של החיים במדינות כ"כ מתוחות ולעבור לעיר מרכזית ותוססת (כמו תל אביב- רק בלי הטילים או כמו ניו יורק- רק בלי הטירוף :) ).
אני מהנדסת תוכנה צעירה יחסית- שנתיים נסיון מארה"ב וישראל (בעיקר בפיתוח אלגוריתמים), בעלי יזם (ככה שלא נצטרך תעסוקה עבורו) הוא בעל אזרחות אמריקאית, אני עם רומנית וישראלית, הוא דובר אנגלית, צרפתית וגרמנית, אני דוברת עברית ואנגלית, אין לנו ילדים.
השאלות המרכזיות שלי לאנשים החיים במדינות האלה הן כדלקמן:
1. דיור- ראיתי למשל בשבדיה שיש דבר כזה "חוזה יד שניה"- שהשוכר משכיר למישהו אחר ושזה דבר בעייתי. בקופנהגן נתקלתי בפערי מחירים קיצוניים- יש עוד איזה "הפתעות"? דברים שכדאי לדעת לגבי שוק הדיור באזורים הללו? ציפיות שאני צריכה לפתח? איזה אתרים מומלצים לחיפוש?
2. מסים- הבנתי שאלה מדינות עם מסים מאוד גבוהים, האם שעורי המס עבור מי שעובד במדינה אף שאינו אזרח בה?
3. איך תתארו לי את ימי העבודה/ימי החופש שם? האם יום שבת הוא יום עבודה רגיל וראשון במקומו חופש או שניהם יחד? האם זה מורגש (ביחס לארץ כמובן)?
4. שאלה לא פוליטיקלי קורקט בעליל אבל שכן מטרידה אותי- כמות של אזרחים מוסלמים? אני לא מתכוונת לרגילים- אלה שמתלבשים רגיל, הולכים לעבודה וכו', אלא לדתיים- אלו שלובשים רעלות ומקיימים בבית חוקי שריעה. האם אתם מרגישים אנטישמיות? איך אנשים מגיבים כששומעים שאתם מישראל או שאתם יהודים? האם זה מצב רגיל או משהו שגורר תגובות יוצאות דופן כלשהן?
5. התמודדות עם הקור- איך מזג האוויר בחודשי השנה השונים- האם זוכים לקצת קיץ (אני לא מחפשת את הים, רק קצת שמש)? איך מתמודדים עם הקור בתוך הבית?
6. חיפוש עבודה- מה קורה בשוק שם? איך המצב הכללי של המשק? איך מצב הרוח של המדינה? יש למהנדס תוכנה מה לחפש במדינות הללו?

נראה לי ששכחתי משהו אבל אני מקווה שלא.
אם יש לכם משהו נוסף לספר לי שלא ציינתי ושלטעמכם הוא קריטי אני יותר מאשמח לשמוע.

תודה!

crips

New member
תשובות חלקיות

2. מסים הם לפי תושבות, לא אזרחות. אין הגיון שעובדים עם אזרחות זרה ישלמו פחות מסים.

3. בכל העולם המערבי-נוצרי, שבת וראשון הם חופש, לפחות לעובדי משרד. עובדי חנויות שפתוחות בשבת בדרך כלל יקבלו שני ימי חופש אחרים בשבוע.

4. יש כמות לא מבוטלת (בעיקר במאלמה) - אבל זה לא צריך להטריד אותך יותר מאשר לראות יהודי חרדי בברוקלין. פגשתי הרבה מוסלמים בשבדיה ולא הייתה להם שום בעיה שאני מישראל. בגדול - השבדים מאוד אוהבים אנשים ממדינות "חמות", כולל המזרח התיכון וישראל

5. היום בסטוקהולם, למשל, 25 מעלות ושמש. זה מספיק קיץ בשבילך? בנוגע לקור בבית, הבתים בסקנדינביה בנויים טוב לחורף, החימום שופע וזול. לפעמים חם מדי בפנים, כשמינוס 16 מעלות בחוץ, שצריך לפתוח חלון...

cocacola27

New member
החימום זול בדירות

אני לא גומרת עם פחות מ-1500 ש"ח לחודש בחורף.

gesus

New member
תשובות מתושב סטוקהולם

1. דירה במרכז העיר יקרה להחריד, איזור 8500 לדירות 2 חדרים. ככל שתתרחקי מהעיר כך ירדו המחירים. וגם קשה למצוא דירה בגלל שזו ערי שבאמת מרכזת את כל שבדיה ויסלחו לי חברי מיוטבורי ומאלמה. את יכולה לחפש באתר blocket.se שהוא כמו יד2 בישראל.
2. מיסים תשלמי כמו כולם.
3. יום העבודה הוא 8-9 שעות, 5 שבועות חופש ושאר פריביליגיות.
4. לא ספרתי את כמות המוסלמים, מה שבטוח שבישראל יש לך יותר. אני לא נתקלתי באנטישמיות או אנטי-ישראל וגם אף אחד לא רואה בי בתור הישראלי במקום העבודה שלי.
5. קור רוב ימות השנה וגם כשיש קיץ אז הוא קצר וגשום. היום בבוקר היה חם מאוד ובערב ירד גשם.
6. לגבי עבודה יהיה קשה מאוד ללא שפה. אלו שמצאו עבודה ללא שפה הם בדר"כ כאלו שעוד מישראל קיבלו הצעת עבודה ועברו הנה.

מה שחשוב לציין זה שאם את מחפשת עיר תוססת אז סטוקהולם היא לא העיר בשבילך. אולי יוטבורי תהיה קצת יותר חיה אבל אבל עדיין מדובר כאן על שבדיה.
עצה שלי אחרי 6 שנים בשבדיה זה שמי שרוצה להגר לכאן יוכל להנות מאיכות חיים גבוהה אבל זה תהליך שיכול להיות קשה מאוד למי שלא דובר את השפה ואין לו קשרים.
ודבר אחרון, אני הייתי מגיע לכאן עם חסכונות של לפחות רבע מיליון ש"ח למקרה ובשנתיים הראשונות לא תמצאי עבודה.

forglemmigej

New member
Hur har du det Gesus

|הקוד|Det ligger lang tid tilbage, jeg huske dig ,, hvor længe bor du I Stockholm?|סקוד|

cocacola27

New member
תשובות מתושבת כפר בצפון שבדיה

1. אין תושבות שבדית אם אין או חוזה עבודה- או חוזה לימודים- או 18 אלף יורו נזילים בבנק. וגם אם יש כסף נזיל בבנק, עדיין לא בטוח שתאושר לכם תושבות.
2. ללא תושבות אי אפשר לפתוח חשבון בנק, לשכור דירה (אף אחד לא ישכיר לכם) ולהתחיל חיים כפי שאתם רוצים.
3. מעבר לשבדיה בלי שבדית ועם תלות בפרנסה- החלטה גרועה. גם לשטוף כלים קשה למצוא עבודה אם אין שפה.
4.

cocacola27

New member
המשך..

4. לא רק שלא ידברו איתך על ישראל, לא ידברו איתך על שום דבר. תדמייני עולם אינפורמטיבי בלבד, שאולי רק עם מכנה משותף עצום בין אנשים, השיחה תגלוש לעניינים אחרים. אני אפילו בספק אם ישאלו אתכם מאיפה אתם.
5. מזג האוויר לדעתי מעולה. בבתים תמיד חם והקור בחורף הוא קור יבש. לפעמים אפשר להחליק אחרי שמפנים את השלג מהמדרכות.
6. חיפוש עבודה כאמור אך ורק עם שבדית ושבדית טובה. צריך להציע תחום ייחודי ומצומצם בטירוף, כדי שבכלל ישקלו דוברי אנגלית.

ולסיכום, זו מדינה מאורגנת ומסודרת עם חוקים ברורים. אי אפשר לעקוף את הבירוקרטיה. עם קבלת התושבות, למדינה יש מידע כמעט מלא עליכם, כולל אילו ספרים השאלתם בספריה, כמה קילומטרג' האוטו שלכם עשה, חשבונות בנק, הכל. לא תצייתו לשלל החוקים, יעופפו לכם קנסות מכל עבר. אין לא ידעתי לא שמעתי. לכו תגורו שם שלושה חודשים, שכרו בית דרך איירבנב של מישהו שיוצא לחופשה (בבלוקט לא ישכירו לכם, כי אין לכם ערבויות) ותראו בעצמכם לפני מעבר יקר ואנרגיות נפשיות רבות.

למעלה