מעבר לאירופה

noamk1

New member
מעבר לאירופה

אנו ככל הנראה נעבור עוד כ-10 חודשים לשוויץ או גרמניה. (בזל או שטוטגרט ככל הנראה) לצורך פוסט דוקטורט של בן הזוג,
לצורך העינין יש לי כמה שאלות אשוניות (עוד לפני דירה וכו')
1.אני ובן זוגי לא נשואים אלא ידועים בציבור + 2 ילדים. כדי שאני אוכל לקבל ויזה בארה"ב (שגם זו כרגע אופציה) אנו צריכים להתחתן ממש. האם כדי שאני אקבל ויזה באחת מהמדינות הנ"ל, האם נהיה חייבים להתחתן או שהסטטוס של ידועים בציבור מספיק? (יש לנו מסמך של עו"ד בנושא וניתן כמובן לתרגם אותו עם חתימת נוטריון)

2. סיימתי לימודי וטרינריה ורפואה בארץ. יש לי רישיון וטרינרי והומני. מה אני צריכה לעשות כדי לקבל רישיון עבודה במקצועות אלו בשוויץ וגרמניה? ידוע לי ששויץ היא לא חלק מהאיחוד האירופי ולא תמיד מה שתקף ל-EU תקף גם שם.

אני אודה לכל מי שיש לו פיסת מידע בנושא, כי כל התייחסות שאני מצאתי באתרים שלהם נוגעת (לפי מה שהבנתי) רק למי שסיים את לימודיו באיחוד האירופי
 

forglemmigej

New member
מה זה רישיון הומני

את גם רופאה של בני אדם וגם של חיות ?
אולי לגבי וטרינריה תבררי במשרד החקלאות הם בדרך כלל מטפלים בזה .
עבודה ברפואה דורשת ידיעת שפה יש לך איזה ידע מינמלי בגרמנית?
 

noamk1

New member
רישיון הומני= רופא של בני אדם

כן, אני גם וגם (מסתבר שזה אפשרי בארץ, פשוט לוקח יותר מ-7 שנים
)
אני דוברת הולנדית, וכן, אני עובדת על נושא מבחן השפה בגרמנית,ידע מינימלי יש לי, אבל עוד לא מספיק בשביל ממש לעבוד... יש עוד זמן ואני גם לוקחת בחשבון שיקח זמן עד שהילדים יתאקלמו ורק אז אוכל להתפנות לעיסוקי, אבל אני רוצה לדעת האם בכלל יש סיכוי ל"עיסוקי" שם או שזה לא שווה את המאמץ (למשל בשביל רישיון בארה"ב- אני אצטרך לעבור בחלק מהמדינות 3 מבחנים שונים שלכל אחד מהם ניתן להרשם רק אחרי שעברת את הקודם - זמן.... וזה גם עולה הרבה כסף- כמה עשרות אלפי דולרים)
במשרד החקלאות הם לא יודעים, לפחות לא מי שהגעתי אליו
 

אספרסו2

New member
השאלה הבסיסית

באיזה תחום את רואה את עתידך המקצועי?
כנראה שאין הרבה כמוך,עם הסמכה בשני התחומים ואת צריכה למנף את זה לטובתך,
רק אז כדאי להתמקד על מדינה.
 

noamk1

New member
זה לא העינין

כי העינין הוא הפוסט דוקטורט של בן זוגי ולשם כך אנו נוסעים.
לצורך העינין- יהיה יותר קל וטרינריה כי זה לא דורש שום התמחות, את רוב עבודתי שקשורה לרפואה הומנית לא עשיתי בקליניקה אלא יותר במחקר.
מכיוון שהפוסט שלו הוא לא בביולוגיה- הוא די קצר- בין שנתיים לשלוש, מה שלא יאפשר לי התמחות בתחום מסוים של רפואה הומנית (ולא משנה אם התחלתי בכך בארץ) שדורשת בדרך כלל לפחות 4 שנים (בהתחשב בזה ששנה בערך תלך לי על התאקלמות ילדים ומבחן שפה, במקרה האופטימי- חצי שנה מרגע ההגעה)
אני אישית בכיף הייתי באה להשאר- אבל כרגע זה לא המצב. זה גם השיקול שלי לפחות לא ללכת לכיוון ארה"ב ששם עד שאגמור את מבחני ההסמכה (מה שכולל גם תקופת למידה חוזרת, לא לשכוח, לא הכל יושב טרי בראש
) כבבר יגיע הזמן להחליט אם חוזרים לארץ

בקיצור- הבמה מבחינה מקצועית היא כרגע של בן הזוג (שחיכה יפה בצד עד עכשיו, כשאני הייתי עסוקה בשלי) ואני רק רוצה לחשוב איך אני מעבירה את הזמן בצורה יעילה ועוזרת לכלכלת המשפחה, שכן רוב מלגות הפוסט הן לא בשמיים ומאפשרות מחייה בדוחק

ודרך אגב- זה מתרבה
עם פתיחת המסלול של אוניברסיטת ת"א להסבה לרופאה, יש יותר ויותר (אני יכולה לחשוב על עוד 3 לפחות שאני מכירה) שעושים את שני המסלולים, זה מאפשר קיצורי דרך באמצע, לא עושים פעמיים 7 שנים ולעמן האמת, גם הם עשו את זה במסלול "הרגיל" עם קיצורי הדרך
 

אספרסו2

New member
טוב.

עדיף להתמקד במחקר ולא בעבודה קלינית.
מחלות זיהומיות אולי,השתלבות בחברת תרופות.
ולי נראה שכאן אין כמוך
הם מסורבלים מידי מכדי לאפשר זאת.

ואל תאמרי במקום העתידי שאת באה לתקופה קצובה,
סיכוי הקבלה יהיה גדול יותר ואין לך למה לחזור לארץ,לאחר שנים,
אם תשתלבו,שניכם,בשוק העבודה המקומי.
 

noamk1

New member
זה בעקרון הכיוון שלי


אבל כרגע לא של בן זוגי.
ברור שאני לא אומר שבאתי לזמן קצוב, גם בארץ אני לא אומרת את זה כרגע (שעוד פחות משנה נוסעים) כי אחרת לא תהיה לי עבודה עכשיו.
פשוט מבחינת רישוי- אני מחפשת את הדרך הקצרה ביותר (ואני חשבתי שגמרתי עם מבחנים בחיים) והברורה ביותר ומה שאפשר יהיה לעשות כבר עכשיו (מבחינת ניירת וכו') להכין מראש
כמו שכתבתי- אני כבר לומדת גרמנית ומכוונת למבחן שפה (את הפרוצדורה הזו אני מכירה מהולנד)
 

אספרסו2

New member
אולי הדרישות שונות

מבחינת רישוי,אם יעוד התעסוקה הוא מחקר ולא עבודה קלינית עם הולכים על 2 או 4 רגליים,
מעבר מהולנדית לגרמנית יותר קל מלימוד גרמנית ללא רקע.

נסה לגשש במקומות עבודה וכך תדעי מה הדרישות.
 

forglemmigej

New member
שאלה חשובה

האם למי מכם אזרחות אירופאית כלשהי אם כן אין שום בעיה להתישב וחפש עבודה, אני גם מבינה שלא התחלת שום התמחות אז למעשה את לא יכולה להגיש שום מועמדות לאף מחלקה ובנוסף לנוסף יש מה שנקרא BOLOGNA PROCESS שכל מי שלמד במדינה אירופאית כלשהי יוכל לעבוד במדינה אחרת בלי שום הכרה בתארו או ניסיונו מה שאומר שמי שלמד רפואה הומנית (אהבתי את הטייטל) או וטרינרית יוכל לעבוד בכל מדינה נתונה, מה שמגביל מאד את מי שלמד מחוץ ליבשת זה אומר שיש עודף רופאים בכל מקום במיוחד מספרד ויוון שבגלל מדינותיהם המתפוררות מציפים את המרכזים הרפואיים האחרים .
אגב הבולוניה פרוסס הזה גורם להרבה בעיות לא נראה לי שזה ישאר הרבה זמן ככה אבל ימים יגידו.
אבל זה לא אומר שאי אפשר לנסות. בהצלחה ונשמח אם תעדכני איך זה מתקדם.
גרמנית כדי לעבוד עם אנשים (גם בוטרינריה תצטרכי לדבר עם בעל הכלב ולא עם הכלב עצמו) לוקחת יותר משנה על מנת לתקשר באמת ולא רק לשאול כמה עולה חלב או איפה הקו אוטובוס.
לגבי שוייץ זה שהיא לא באיחוד זה לא אומר שהיא לא חתומה על הסכמים שונים אותו דבר נכון לנורבגיה ואיסלנד גם הן אינן חברות באיחוד אבל נהנות משלל הסכמים.
 

noamk1

New member
אין לאף אחד מאיתנו אזרחות ארופאית

בשוויץ אמרו לנו בנתיים שגם אני אקבל ויזת עבודה- אבל זה נאמר אוף רקורד אז אני עדיין לא סומכת על זה..
מה שהעלת זה בדיוק העינין, כל מה שהצלחתי למצוא משיטוטי ברשת עד כה זה התייחסות למי שלמד באיחוד האירופי, לא לגבי מי שמגיע מבחוץ וזו בדיוק הבעיה.
אני יודעת שבתי הספר לרפואה בארץ עומדים בסטנדרטים האמריקאים והאירופאים, אבל זה לא אומר שהם לא ידרשו בחינה...אני רק מנסה להבין איזו בחינה.
לגבי השפה- מניסיוני האישי, עד שלא אגיע לשם ואתחיל לדבר, הקצב לימוד שלי יהיה איטי (אני כן כבר לומדת גרמנית באופן די אינטנסיבי, בהתייחס לזמן שיש לי) ולא בצורה עצמית אלא עם מורה וברור לי שעדיין תהיה לי מגבלת שפה
 

een ogenblik

New member
שאלות מול האוניברסיטאות

לא, הן לא תוכלנה לעזור לך במציאת תעסוקה ו/או אישרור תעודות (אולי כן, אבל סביר להניח שלא), אבל הן תוכלנה לענות על השאלות בנוגע למעמדך ומעמד הילדים.

ככל הידוע לי, בבלגיה, חיים משותפים יזכו אותך בויזת בת זוג ממש כמו נישואים. נישואים פשוט מקלים על ניירת ההוכחות, זה הכל. אבל זה מידע מבלגיה, ואין זה אומר דבר על זכותך לעבוד. בהנחה שאין לאחד מכם אזרחות אירופאית, זכותך לעבוד תלויה בסוג הויזה שתקבלו. ויזה עבור פוסט-דוק היא ויזת עבודה, אך בתנאים אקדמאיים יחודים. לכן האוניברסיטה תהיה המקום הטוב ביותר לקבלת מידע איזו ויזה הם הולכים להשיג לו, וכתוצאה מכך מה תהיה אפשרויותייך לעבוד, אם בכלל.
 
למעלה