מעבר לאירופה

zuntz7

New member
מעבר לאירופה

שלום לכולם, אנחנו משפחה עם שלושה ילדים, החלטנו לאחרונה לעבור לאירופה (לפחות למספר שנים) במהלך 2012. יש מספר שיקולים ושאלות שעולות ואשמח לעצה טובה. האם מעבר לארץ בה לא דוברים אנגלית מסובך מאוד? (חושבים על דנמרק, שמענו דברים טובים) עד כמה קשה ההתמודדות עם הקור :)> כמה מהר הילדים משתלבים במסגרות? עד כמה ניתן להשתלב בתפקידי פיתוח עסקי או שיווק בהיי טק באירופה? לא ברור לי עד כמה זה מפותח במדינות כמו דנמרק או גרמניה. יוקר מחיה וכיוב' לי ולילדים יש אזרחות אירופית כך שאני מניח שבענייני ויזה יהיה קל. תודה!

בקר12

New member
איזה אזרחות אירופית יש לכם ומה הסטטוס של

אישתך? שנית, אם אתה יודע רק אנגלית למה אתה לא שוקל את אנגליה (או אירלנד) למשל?

zuntz7

New member
אזרחות גרמנית

לי ולילדים, אשתי ישראלית למהדרין :)> אנגליה נראית לי בעייתית מבחינת עלות מחיה והמצב הכלכלי, אם הייתי מוצא עבודה אני מניח שזה היה משנה את התמונה

בקר12

New member
כפי שגוזליה כתבה לא יהיו לך הגבלות על היכולת

לעבוד באף מדינת איחוד והויזה לאשתך תהיה קלה להשגה. העניין הוא שאתה לא ילד אבל יש לך 3 ילדים כך שמעבר ללא עבודה מראש תהיה מאוד מאוד מסוכנת מבחינה כלכלית. תתחיל לחפש עבודה ברצינות במדינת או מדינות היעד שאתה שואף אליהם ותתחיל לקבל מושג אם ובמה אתה בכלל יכול לעבוד.

גוזליה

New member
שלום רב וברוכים הבאים לפורום

ממליצה להתחיל ולקרוא אחורה בארכיון הפורום- יש שפע עצום של מידע מאנשים ששאלו בדיוק את אותן שאלות שאתה שואל. דברים שיש לקחת בחשבון: ויזות- לדבריך יש לכם אזרחות אירופית- שים לב שלאזרחי רומניה ובולגריה עדיין יש הגבלות במקומות מסויימים על העסקתם. מעבר לזה, יש לדאוג לאישור לבן המשפחה (במקרה זה, אשתך) שאינו בעל אזרחות. אני חוזרת על המנטרה השחוקה: מעבר למדינה אחרת אינו עניין של מה בכך. זה דבר קשה ומסובך, שמצריך המון תכנון מראש, השקעה (זמן,כסף ועוד)- על אחת כמה וכמה כשמעורבים ילדים בנושא. אירופה היא לא מדינה אחת- היא הרבה מדינות בעלות המון מאפיינים שונים לפעמים לחלוטין ביניהן. זה ששמעתם דברים טובים על מדינה מסויימת לא אומר שבהכרח יהיה לכם קל שם. ההסתגלות לשפה אחרת, מנטליות אחרת, חינוך אחר וכיוב הם דברים שצריך לחשוב עליהם לעומק. לכן המלצתי הראשונה לכם היא לעשות הרבה שיעורי בית- לראות כמה כסף יש לכם להקצות למעבר (כי יהיו הרבה הוצאות- כרטיסי טיסה, העברת חפצים,רכישה ראשונית אופציונלית של ריהוט, מוצרי חשמל, ביגוד חורף וכיוב), להחליט לאן בדיוק אתם רוצים לעבור (כולל כמובן את הקלות בה אתם מתמודדים עם שפות, גיל הילדים ואיפה הם נמצאים בחינוך כרגע), ואז לעשות קצת חקירה לגבי השווקים המקומיים, המטבע, מזג האוויר, וכולי. בהצלחה ואנחנו כאן אם יהיו עוד שאלות.

zuntz7

New member
תודה רבה

אני מבין שזו משימה לא פשוטה אבל פשוט עייפתי... עייפתי מההוצאות, עייפתי מזה שלא מצליח להגיע לכלום (דירה היא בגדר פנטזיה...) ואני עייף מההתחרדות וסתימת הפיות במדינה, זה לא אני וככה איני רוצה לגדל את ילדיי יש לי ולילדים אזרחות גרמנית אבל לא בטוח ששם יהיה קל ומעדיף מדינה סוציאלית שוב תודה,

גוזליה

New member
אני מאוד מבינה אותך.

אבל שוב- אם החלטתם לעבור, על אחת כמה וכמה שמעורבים ילדים בתהליך, צריך לעשות את זה חכם. כאמור- שב עם זוגתך, תראו כמה כסף יש לכם להקצות למעבר, תעשו קצת חושבים על לאן בדיוק רוצים לעבור (שוב, מכל המניעים שציינתי לעיל) וכשיהיו שאלות יותר ספציפיות (ויהיו!!) אנחנו נהיה כאן

למעלה