מעבר לאירופה

eli43745

New member
מעבר לאירופה

אני רוצה לעבור לאוסטריה או להולנד איך חיים שם?איך אני יכול למצוא עבודות?והאם אפשר להסתדר עם עברית עד שנדבר טוב גרמנית?איפה יש ריכוזים של ישראלים?ואיך הרמת חיים שם יקרה?איפה אני משיג אשורי עבודה ואיך משיג ויזה?האם בכלל שווה לעבוד במדינות האלה ?אודה לכם אם תספקו תשובות לשאלותי תודה ויום טוב אלי

שלום אלי, כמה שאלות אלייך.

יש לך דרכון כלשהוא?לפי הודעה לא, אז בשביל להוציא אישורי עבודה או ויזה מאוד קשה להוציא אישורי עבודה או ויזה לישראלי ללא דרכון אירופאי. מה גם עדיין יש מיתון ברוב מדינות אירופה. מה גם לדבר עברית במדינה עד שתלמד את השפה לבורייה יכול לקחת המון שנים [ע"ע עליית הרוסים לארץ].

eli43745

New member
תשובה לאבוד בעולם

יש לי קצת גרמנית ויידיש .לאיפה היית ממליץ לעבור?

תתפלא אבל אם אין לך דרכון כדאי לך לרדת

מהרעיון הזה, אפילו אם תשיג אישורי עבודה [למרות שלא נראה לי שתשיג בכלל אישורים כי יש הרבה רומנים שיכולים לעבוד בסכומים יותר נמוכים ממה שאתה תבקש] אתה תוגבל לסה"כ 3 חודשים. חוץ מזה אני חייל בסדיר, אז לא יצא לי לבקר או לחיות באחת המדינות שאתה מעוניין לגור בהם.

גוזליה

New member
שלום אלי.

לפני שנפרט על רמת חיים, מציאת עבודה וכו'- צריך להתחיל ממנהלות, אין מה לעשות. אני מבינה שאין ברשותך דרכון של אחת ממדינות האיחוד, ופרט לידע בסיסי בגרמנית וביידיש (שהיא שפה שלדעתי לא מדוברת באף אחת ממדינות אירופה באופן גורף, אבל אשמח אם מישהו יתקן אותי אם אני טועה) אין לך כלכך מה "להציע" לאותן מדינות. לפיכך, יקשה עליך מאוד להוציא ויזת עבודה, ומבלי ויזת עבודה- אין כלכך טעם שתיסע... בשום מקום באירופה לא תוכל להסתדר עם עברית (בעיקר כיוון שגם בריכוזי ישראלים, עדיין יש נותני שירות שלא מבינים מילה עברית ותצטרך לשוחח איתם).

eli43745

New member
תשובה לגוזליה

אני עובד על אזרחות גרמנית במידה וקיבלתי מה זה נותן לי יותר שעשיו אני לא לא יכול לקבל.

גוזליה

New member
באם אתה אזרח גרמני

אופי השאלה והתשובות אחרים לחלוטין מבחינת ניירת, והכל הופך הרבה יותר פשוט. יתר התשובות זהות: מיתון יש בכל מקום, וקשה לי מאוד להאמין (יותר נכון: אני ממש לא מאמינה) שתצליח להסתדר אך ורק עם עברית באיזשהו מקום באירופה למשך תקופה.

למעלה