מעבר לאירופה

• פותח הנושא oe77
  • פורסם בתאריך

oe77

New member
מעבר לאירופה

שלום בכוונתי לעבור לאירופה (ככל הנראה אנגליה/לונדון) על מנת להקים עסק שיהווה מקור פרנסה עבורי, עבור אשתי הטרייה והמשפחה שבדרך. אני מחזיק בדרכון גרמני ואשתי מחזיקה בי. שאלותי : מהן זכויותי בהקשר לימודים? כלומר, האם אני משלם שכר לימוד של סטודנט זר או של תושב מקומי(באנגליה)? ומה לגבי אשתי? באיזו קטגורגיה של שכר לימוד היא נמצאת? (אינני יודע אם זה משנה אך היא מחזיקה בתואר ראשון מאוניברסיטה ישראלית) ועוד: לגבי מגורים באיזור לונדון - ניסיתי לברר מחירים של דירת חדר באיזור לונדון אך החיפוש באינטרנט השאיר אותי מבולבל מכיוון שאינני מכיר את חלוקת לונדון לאיזורים, היכן כדאי לי לחפש כדי למצוא דירה ברמה טובה בשכונה בטוחה שלא עולה על 1000 פאונד בחודש ?(כברהבנתי שזה רחוק מלהיות במרכז העיר) חשובה תחבורה ציבורית לעיר עצמה לתשובות מפורטות אודה אורן

אלוניס

New member
שווה לעשות חיפוש בפורום

ענינו על לא מעט מהנושאים שאתה מזכיר. בעיקרון אתה צריך לבוא לאנגליה עם הוכחה שגרת ושילמת מיסים באירופה במשך שלוש שנים כדי להיות זכאי לתשלום שכר לימוד של מקומי. אחרת אתה משלם כמו כל האחרים. הדרכון פשוט יאפשר לכם לחסוך בלגנים של מי שאין לו דרכון של אחת ממדינות האיחוד. מבחינת מציאת מקום מגורים - נכון שיש את השיקול של שכר הדירה עצמו אך צריך לחשבן פנימה את עלויות התחבורה החודשיות עבור כל המשפחה. אולי בכל זאת תגלה שמשתלם במקרה שלכם לגור יותר במרכז. מבחינת אזורים - האם חשוב לך רק אלמנט הביטחון או גם דברים אחרים? (קרבה לישראלים, בית כנסת, חנויות כשרות וכו'). כדאי למקד את השאלות כדי שייקל על המתמצאים לענות.

oe77

New member
תודה

תודה על התגובה חשוב לי למצוא דירה ברמה טובה בשכונה טובה עד 1000 פאונד אם אפשרי , וגישה לתחבורה ציבורית קרובה מכיוון שנחזיק רק אוטו אחד אם למישהו יש הצעות איפה לחפש אשמח אם יכתוב

forglemmigej

New member
הצעה אלטרנטיבית

לא כדאי לעבור עכשו המצב בכל אירופה לא טוב, מפטרים אנשים, מצמצמים משרות, מקפיאים משכורות כדי לשרוד להקים עסק חדש מסקראץ זה מעשה התאבדות כלכלי לדעתי. כדאי לחכות בערך שנתיים עד שהמצב יתייצב (אני אופטימית כשאני אומרת שנתיים) ואז לקפוץ למים. כמובן שאתה ילד גדול ותעשה מה בראש שלך אבל אני נותנת לך עוד פרספקטיבה.

oe77

New member
המצב

אין לי חששות מפני המצב, זה שהמצב גרוע לא אומר שמפסיקים לעבוד, אני מקצוען בתחומי ואין בי חשש לא להצליח

eyshap

New member
דירה בפחות מ- 1000?

דירה של חדר אחד, אני מניח שאתה מתכוון במונחים מקומיים כלומר חדר שינה וסלון. עד לפני שנה היית צריך לתכנן הוצאה של לפחות 250 לשבוע בשביל להיות בשכונה טובה (וזה עובר את ה- 1000) היום אפשר למצוא לדעתי דברים בפחות גם בשכונות קרובות יותר למרכז העיר. ההצעה שלי (על בסיס הניסיון האישי שלי) היא לעשות מעשה אנגלי... כלומר אפילו כזוג לעבור לגור בחדר בתוך דירה עם שותפים למספר מצומצם של שבועות. יש הרבה אנשים בלונדון שמשכירים חדרים בתוך בתים. המחיר יהיה הרבה יותר נמוך מאלף, אבל בעיקר הוא יאפשר לך זמן להסתובב, להכיר רחובות ושכונות שונות ולהחליט מה מתאים לך. אתה צריך גם לדעת שלפעמים קצת קשה להגיע מחוץ לאנגליה ולהצליח לשכור פה דירה מכיון שיש כאן את מלכוד חשבון הבנק. אתה צריך לפתוח חשבון בנק בשביל לשכור דירה, אבל צריך לשכור דירה ושתהיה לך הוכחת כתובת כדי שתוכל לפתוח חשבון בנק... ואגב לגבי תקופה כלכלית רעה... אני מניח שזה תלוי בסוג העסק שאתה מייצר. ידידה שלנו הקימה עכשיו משרד ייעוץ לעסקים בפשיטת רגל והולך לה נהדר...

itu1

New member
נסה למצוא כאן

בלוח המודעות של העתון היהודי בקישור שלמטה יש כמה הצעות לשכירת דירות באזורים טובים והמחירים לגבי חלק מההצעות בגבול הסכום שצויין. אפשר כמובן ללחפש בעוד אתרי אינטרנט כמו gumtree או craiglist אבל שם במקרים רבים ההצעות הינן הונאה אחת גדולה ובכל מקרה חשוב שלא להעביר כסף מראש באמצעות ווסטרן יוניון או חברות אחרות. כמו כן ברוב המקרים השכירות אינה כוללת חשבונות ומיסוי שיש להביא אותם בחשבון ההוצאות כמו כן בדרך כלל יש לשלם גם פקדון שעלותו בין חודש שכירות למספר חודשים. עלויות התחבורה הציבורית לא זולות אבל אפשר למצוא דרכים להוזלה על ידי שימוש בכרטיסים חודשיים , משפחתיים וכדומה כך שלעיתים תוספת העלות של הנסיעות לעלות השכירות מצדיקה את המרחק מהמרכז. אריה

למעלה