מעבר לאוסטריה עם ילד בכיתה א

אלתר8

New member
מעבר לאוסטריה עם ילד בכיתה א

שלום לכולם,

יש לנו אזרחות אוסטרית והתחלנו לשקול מעבר לאוסטריה מתוך מטרה להישאר שם.

אשמח לשמוע מאלו שביצעו את המעבר עם ילדים.

הילד כיום בן 7 ודובר אנגלית שוטפת אך ללא גרמנית.

אני מבין שיש בתי ספר בין לאומיים אך הם יקרים -- האם בתור אזרחים אוסטרים נזכה לקבל תמיכה ללימודים במקום כזה? לחלופין, אם ילדך היה במצב דומה והוא לומד בבית ספר מקומי דובר גרמנית אשמח מאוד לשמוע על נסיונך.

תודה!

il2de

New member
שני הסנט שלי

אני לא במצב שלך, אבל עד שמישהו יענה לך, אני אשמח להביע את דעתי. אני עברתי לגרמניה עם ילדים בגיל 5 ושנה, עברנו ממדינה אחרת בה הם נולדו. אשתי גרמניה והחלטנו שהשפות בשנים הראשונות יהיו המקומיות וגרמנית. כך שכשהגענו, הגדול דיבר גרמנית, למרות שלא ברמה של ילד גרמני בגילו, אבל בכל זאת האמא, הסבתא... הגענו לכאן מסביבה בה לא היה לנו קשר קלוש ליהודים ולכן החלטנו לרשום אותם לבית הספר היהודי, שם הם כבר ארבע שנים. ההקדמה הזאת היא כדי לומר, שבמהלך השנים האלו ראינו הרבה ילדים, בעיקר ישראלים, שהגיעו ללא מילה בגרמנית, ואחרי שנה כבר "שחו" עם כל חברי הכיתה. שפת הלימוד היא גרמנית ומקצועות ליבה (טבע, מתמטיקה) נלמדים בגמנית (וכמובן מקצוע הגרמנית עצמו). אישית, אני חושב שברגע שרשמת שהמטרה היא להשאר (לא הגירה לשנה, שנתיים - למרות שגם אז הייתי חושב אותו הדבר אבל מסיבה שונה), חשוב לתת לבן שלכם את האפשרות הכי טובה לאינטגרציה ולשימוש בשפת היומיום שלו היום ובעתיד, בעיקר אם הוא לא מדבר מילה בגרמנית וכבר מדבר אנגלית מצוין. בתי הספר הללו שבהם שפת הלימוד היא אנגלית לדעתי הם טובים למקומיים שרוצים שהילדים שלהם ידברו שפה שניה ברמה גבוהה, או אנשים שמתכוונים לעזוב והשליטה של הילד בגרמנית לא מהווה עבורם פקטור (לדעתי טעות בכל אופן). לגבי תמיכה ממשלתית, אני לא יודע איך זה באוסטריה, בגרמניה (לפחות באיזורים שאני מכיר) המימון של בתי ספר ציבוריים אינו ניתן עבור בתי ספר פרטיים, כולל הבינלאומיים למיניהם.

forglemmigej

New member
שימו את הילד בבית ספר מקומי

ילדים ביחוד בגיל של הבן תופסים את השפה מהר מאד,
לדעתי כדאי לברר מה האופציות שלכם לקיום באוסטריה לפני שמעבירים את כל המשפחה, בית ספר זו הבעיה האחרונה

אלתר8

New member
תודה לשניכם.

אני מבין שמהנסיון שלכם ילדים בגיל הזה יתפסו את השפה מהר, ולכן עדיף בית ספר מקומי. תודה.

באוסטריה יש גם בתי ספק מקומיים שהם אנגלית-גרמנית, אלו לא בתי ספר פרטיים, שזה גם אופציה. אני כרגע מנסה לברר על זה פרטים נוספים.

לגבי היכולת לחיות שם, אתה צודק. מה שכן, באותה מידה הבעיה קיימת גם פה.

דירה לא תהיה בעיה כי נמכור פה ונקנה שם ככה שאני מניח שזה יוריד מהלחץ.

נצטרך לפתוח עסק משלנו, בדיוק כמו אם נשאר פה בגילנו בלי עבודה. מן הסתם עם הקושי של מדינה חדשה אבל עם תמיכה כלכלית מסויימת שאין פה.

אחרי שאמרנו את כל זה, נראה לי שלגור שם עדיין יש יתרון.

תודה שוב.

forglemmigej

New member
אפרופו עסק

בדנמרק כשמישהו רוצה להקים עסק חוץ מניסיון ורזרבות כספיות הוא גם צריך חשבון עסקי והבנק דבר ראשון שואל את בעל העייסק, איך הוא מתכוון להביא לקוחות לפני שמאשרים לו, סיפור לא פשוט בכלל שלא לדבר על רכישת השפה שהיא סגם תיק לא קטן

אספרסו2

New member
מכיוון שהשואל אינו משתף פעולה

איך יקבל מידע נחוץ והכרחי

אלתר8

New member
ככה זה

בכל מקום בעולם להחזיק עסק מצליח זה לא פשוט. גם בישראל. אני מכיר רבים שניסו ונכשלו.

אני מכיר רבים יותר שמפחדים מהסיכון אז הם מעדיפים לקבל משכורת. עד שמפטרים אותם. או שהם תקועים שנים באותו מצב רעוע.

זה עדיף מלקחת סיכון מושכל?

כן, שפות זרות זה גם לא פשוט. אפשר ללמוד. אני דובר יותר משפה זרה אחת.

ישראל יקרה להחריד. בירוקרטיה על הפנים (יש גם בחול, כן). שלטון חוק לא שוס. סיכון ביטחוני גדול. וכו וכו.

אני אקפוץ לבריכה.

תודה.

אספרסו2

New member
סיכון מושכל?

ממש לא מושכל.
לפחות חמש שנים עד שתלמד את השפה,תכיר את הסביבה שאתה גר בה,את התנהלות המערכת האוסטרית ואת התרבות המקומית.
וזה עוד בנימה אופטימית.
עד אז אתה צריך עורף כלכלי חזק,יש לך אחריות על משפחה .
אל תקנה דירה ובטח שלא עסק בתקופה של ההתאקלמות.

La Milagrosa

New member
בדיוק. מצחיקים אותי ה"אופטימיים המקצועיים" האלה

שממליצים לאחרים לקחת סיכונים מטורפים כי אולי אולי אולי יקרה נס והם לא ייפלו. או מתעקשים לקחת סיכונים כאלו בעצמם כשהם עם משפחה.

sausack

New member
לא יודע איך זה בדנמרק, אבל במדינות אחרות זה לא ככה

משהו אחד זה לבקש מהבנק להשקיע, במקרה זה צריך תכנית עסקית, צפי רווחים ועוד דרישות וניירת. משהו אחר זה כשרק רוצים לפתוח חשבון. כל עסק צריך חשבון בנק, זה בסיסי, וכשאדם פותח עסק ויש לו את המזומנים הוא פותח חשבון, מפקיד מה שצריך והלאה.. נוטריון וכו'. אין לבנק שום אינטרס לשאול אותו אם הוא מביא לקוחות או עומד על הראש, זה לא מעניין אותם כי אין כאן סיכון. כמו חשבון רגיל - פותחים, מכניסים כסף (המינימום הנדרש על פי חוק) ומתחילים לעבוד. אם לא מבקשים קו אשראי (שאז הגיוני שתהיינה שאלות - אבל לא תמיד, לפעמים זה חלק מתנאי החשבון, לכן מדובר בחברה בערבון מוגבל), אז אין לבנק מה להפסיד, רק להרוויח מהעובדה שעוד חשבון נפתח ועמלות משולמות. אז אולי בדנמרק זה ככה (מוזר, אם אין בקשה לקו אשראי או הלוואה עסקית, אבל את יודעת טוב יותר ממני), אבל במדינות אותן אני מכיר (עסקית), ניתן לפתוח חשבון בנק ברגע שמראים את הרישום ברשם החברות ואת הסכום שהחוק דורש לפתיחת עסק.

forglemmigej

New member
זו אחת מהשאלות ששואלים לא אמרתי שהיחידה

אבל בדרך כלל מפילה את אלו שיש להם רעיון אש בלי גרוש משל עצמם.
רוב הבנקים באירופה לא נותנים אשראי כל כך מהר ,אפילו לא בחשבון פרטי, אתה צריך להיות לקוח כמה שנים טובות שהבנק בכלל יפנה אליך וטוב שכך.
אתה באמת חושב שהבנק תמיד מרוויח , יש חברות ענקיות שיכולות להקים עסק ולתת לו להפסיד שלוש ארבע שנים עד שירוץ, יש להם תזרים מזומנים לא רק ממה שיבוא אלא ממקומות אחרים, מי שמגיע ממדינה אחרת, בלי להבין את המערכת העסקית במדינה החדשה, בלי להבין את השפה והקודים יכול רק לחלום על חשבון עיסקי וברור שצריך קו אשראי גם חברות ענק מבקשות קו אשראי

een ogenblik

New member
שפה וילדים

כלל האצבע אומר שילד ללא לקויות לימוד, ירכוש את השפה המקומית תוך כשישה חודשים, עם מנעד נורמלי בין שלושה חודשים לתשעה חודשים, תלוי בכישוריו ובתמיכה הסביבתית.
לא, זה לא יהיה לו קל באותה תקופה, ולמרות שלמבוגרים זה נראה כהרף עין, לילדים זה נראה כנמשך לנצח. אבל, וזה אבל ענקי, כאשר השאיפה היא הגירה לתקופה ממושכת ולא סתם הגעה לתקופה קצרה, יתרונות רכישת השפה המקומית בגיל צעיר ככל האפשר עולות על כל הקשיים קצרי הטווח בתקופת ההסתגלות.

איני יודעת איך באוסטריה מתנהלת מערכת החינוך, אך בבלגיה בתי ספר לאומיים נחשבים לפרטיים ולא מקבלים סיבסוד. גם כאשר הילד מדבר אנגלית טובה בחברה בה אנגלית נרכשת בגילאים צעירים (כמו בפלנדריה), זה מגביל את קשריו החברתיים ואת השתלבותו לטווח ארוך. שליחה לביה"ס דובר אנגלית כדי להקל על המעבר רק תדחה את בעיית ההסתגלות, וכנראה תהפוך אותה למורכבת יותר.

שוב, כל האמור לעיל נאמר תחת ההנחה שלילד אין שום לקויות למידה. במקרה של לקויות למידה צריך לשקול את הבעיות הספציפיות של הילד ולבצע הערכה מותאמת ילד.

למעלה